Breast Pump dah sampai!


Morning mommies!How was the weekend? =)

selalu update barang si comel,kali ni nk update brg mummy plak..Alhamdulillah,breast pump yg yun book from Mom's Paradise,selamat smpai..So far,yun dah beli 2 brg from this blog,seriusly yun sgt berpuas hati and this blog owner pn sgt baik..so,mommy2 semua,blh cekidaut kat link yun bagi tu k.tp standardla kene tnggu sikit,sebab mostly brg die direct from UK.. =)

so,sebagai langkah permulaan utk menyusukan baby nti,yun just nk try yg manual pump dulu,nanti kalau penghasilannya memuaskan dan meriah,blh la try yg letrik plak,hehe!InsyaAllah...

Avent Manual Breastpump (PES) with 20 disposable breastpad,yun dpt dgn harga RM180 je..murahkan?yun tgk kat mother care pn dlm RM250 tak silap..

so far,review from mommies2 yg pernah gune,dieorng ckp ok,especially for those yg bru nk start pumping..let see how,nti bila yun dah start pumping,blh review kat blog k!moga semuanya dipermudahkan and dimurahkan rezki utk menyusukan si comel nti..amin!! =)



21 comments:

yUmIe July 11, 2011 at 10:55 AM  

yumie pn sbrnye duk pk2 nk gne manual je dlu..elektrik ikt keperluan.let say nt byk n sgt perlu,then bru beli yg letrik..hihi

Waniey July 11, 2011 at 10:55 AM  

best2..selamat mengepam ek..yun tak lame da nk deliver ;)
by the way, waniey da tukar url..ade stalker kt blog waniey yg tak glemer tu..heheee

umiwaniey.blogspot.com

Atiqah Adnan July 11, 2011 at 11:07 AM  

tulaa qa pun macam pening nak beli manual ke letrik nie.. suami suruh beli letrik terus hee~

~YUN~ July 11, 2011 at 11:09 AM  

yumie:2la,for 1st time user yun pn rase gne manual dulu,test dulu..sbb letrik pn bukan murah kan..hehe!

waniey:tq dear..yeke?kurng asam je stalker tu,ok,yun tukar link waniey k.. =)

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 July 11, 2011 at 11:17 AM  

ingt smlm nk g OBW.. nk beli breast pump.. tp stock habis.. kecewa sangat... kna call rabu ni..harap2 stock baru dah smpi..

~YUN~ July 11, 2011 at 11:24 AM  

qah:kalau qah yun rase ok je beli letrik,sbb qah kerja kan?worth to buy..ibu2 yg kerja kan bz,kalau gne letrik cpt,kalau double pumping lg cpt.. =)

dot:kalau OBW mmg selling fast,lg2 yg siap ader pakej tu..sbb price die mmg reasonable.. =)

fiszah_pjo July 11, 2011 at 11:29 AM  

yun: pzah pulak konfiden sgt dlu..insyaallah susu akan byk..alhamdulillah susu sgt mencukupi..so awal2 go for letrik..sekali invest je..

tiqah: tak slah terus je beli letrik..yg penting konfiden..heheh..susu ni makin di pump makin byk..

ciNDerella stRikEr July 11, 2011 at 11:54 AM  

cayo yun... smoga susu meriah...!!

~YUN~ July 11, 2011 at 12:13 PM  

fiszah:waa.besnye!alhamdulillah..yela,yun pn dgr orng ckp makin di pam,lg byk susu kan..harap2 nti yun mcm fiszah la,besnye susu banyak kan.. =)

nad:hehe!insyaAllah..amin!!

Cik Puan Fara July 11, 2011 at 1:32 PM  

fara pnye kn ade yg manualni jgk.. aritu try pkai manual, lg byk susu kuar n cpt compared to letrik.. tp lenguh sikit la.. hehe

~YUN~ July 11, 2011 at 2:44 PM  

fara:2la,fara pnye bes,leh pkai due2,manual and letrik kan..o,yeke!menarik tu,smbil pumping leh exercise tgn..hehe!

Arn sweetrider July 11, 2011 at 3:04 PM  

salam yun...an ni konpiyus la. perlu ke menda alah ni? sumer mak buyong beli ker? hi hi. sorry mmg xtau ni

~YUN~ July 11, 2011 at 3:33 PM  

an:wslm..dulu yun xrase breastpump penting,sbb rase nti ms pantang baby akan direct breastfeed,tp baby xkn all the time menyusu,bila time die tdo,orng ckp nti breast mummy bengkak,and mase ni pump amat diperlukan.. =)

harzharun July 11, 2011 at 4:23 PM  

hi dear...i ni, momentum beli barang bayi thenti kejap pas dah kopak last month...ni br tsedar dr lamunan..dah 32 weeks, tp byk brg2 kecik lom beli lg...ingatkan brg2 kecik tu sikit je, tp bila listkan balik,mak aih, ada 13 items semua...kena start soping balik ni...tkot bsalin awal..huu

mama_afiq July 11, 2011 at 4:40 PM  

Yeay! BP kite sama... Avent BP Manual... tp mama set PP.. jeles tgk yun dpt set PES skali ngn breast pad lak tu.. RM180 mmg murah sgt dah tu... selamat mengepum!! : )

~YUN~ July 11, 2011 at 4:48 PM  

harz:hi mummy!hehe~32 weeks tu xlama lg okey,cpt completekan brg2 baby,aneway,bag idaman dah dpt lum?tu pn kene masukkn dlm list gak,hehe!

mama;2la mama,yun pn rase murh..alhamdulillah rezki dpt yg murah,tp kene tnggu sebulan gak,hehe!ok mama,selamat mengepam jugak nti!=)

wanie July 11, 2011 at 5:11 PM  

Yun pasni leh cuba pump 2...wani dh dpt breast pump , dh cuba.. sbb takut rosak .. tp serious pengalaman yg baru yg xleh nk bayangan.. ehehheheh

Leonora Halim July 11, 2011 at 5:41 PM  

selamat mengepam tau!!! :) go go go!!

~YUN~ July 11, 2011 at 7:07 PM  

wanie:yun try,mule2 rase cm pelik cmner nk pumping and xrase suction die,pas2 hubby yun lg lawak,die suh try kat pipi,kalau ader suction tu okla,rupenye kene tekan ke dlm skit,manela nk tau kan..hehe~

leonora:tq dear.. =)

.:Mrs. Engineer:. July 14, 2011 at 4:37 PM  

Yun, RM170 pn bley dpt...he3...xpelh, janji dh ade kn... :)

~YUN~ July 14, 2011 at 6:18 PM  

yanie:yeke..yun ader pasan gak,tp salunya xder breastpad..yg ni ader breastpad and kdng2 nk tnggu turn xdpt2,salu termiss..hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.