37th Weeks..


Alhamdulillah..hari ni mummy yun dah 37th weeks..bila nk kua ni syg?even mummy neves,tp sbnrnya tak saba nk tgk si comel..bukan mummy nk paksa baby keluar cpt,tapi mummy ni penakut,takut kene induce,salu dengar cerita orng ckp induce sakit,huhu!

start from this week,dah kene checkup every week..last checkup dgn Dr. Zarul,masa scan die ckp baby kecik,sebab mummy die kecik,mase scan berat si comel 2.5kg je..so EDD jadi lmbt seminggu.Doc ckp xyh risau,kdng2 scan tak accurate sgt..Mama yun pn ckp benda yg sama,dulu masa scan, doc ckp adik yun kecik je,3kg mcm tu..sekali bila dah teran and keluar..haaa!amik kau 4kg terus!takut gak kan,hehe!

xpela syg,tak kisahla berat kamu berapa..yg penting anak mummy sihat and cukup sifat,mummy dah bersyukur sgt... =)

Alhamdulillah,bila dah hujung2 3rd trimester,barula merasa nk makan duriannn!!sedapnyaa..mase hubby dtg last weekend die bwk blk byk durian,tp die ckp yun hanya blh makan 3 ulas je,xblh lebih2..tp yun ckp kat die,mmgla 3 ulas je,tp 3ulas hari ni,3 ulas esk,3 ulas lusa..haha!Alhamdulillah,baby tak meragam mlm2,takut gak die kepanasan..lepas mkn durian,cpt2 yun mkn kurma,hehe!



lepas tu,sempat pujuk hubby g starbucks sebab teringin sgt Caramel Frappucino,mula2 mcm dah lupa,tetibe terbaca status etty kat FB psl starbucks mula la nk terliur sama..hubby smpai KL je yun terus ajak..dasar mak buyung sorng ni,mmg tak menyempat kalau dah mengidam..hehe!

muka kepuasan!!siap kedekut takmo share ngn hubby!hehe!

Kwn2 doakan yun and baby k..tak taula si comel ni nk keluar bila,ikut EDD ke?or tnggu papa die balik?moga semuanya dipermudahkan utk yun and baby...AMIN!!

25 comments:

Nurul Izza July 7, 2011 at 6:12 PM  

yun~~

iza dulu ms Iman, about 42 weeks (almost) baru keluar , tu pun induce sbb xrs sakit pun. midwife nk tggu smpi 43 weeks tp dsbbkan hb iza abnormal, maka induce..

muizz pulak, induce jugak tpi ms 41st week je. tp ms tu dilate dh buka 3cm.. iAllah xyah takut, ketakutan tu automatik hilang sbb nk tgk baby , xsbr2!

mg yun dipemudahkan amiin

wanie July 7, 2011 at 6:30 PM  

wanie doakan yun lahir ikut EDD.. senang sikit husband yun nk cuti.. mudah-mudahan di permudahakn...

bestnyer yun leh makan durian.. wanie teringin sgt, tp husbend x bagi.. takut baby panas.. sekrang nie pown makan ye benda yg berempah, cam kari.. baby ligat je boxing dlm tummy.. panas kot..

phatgurl July 7, 2011 at 6:57 PM  

pasal berat baby tu memang tak sama. masa scan aritu doctor kata baby akak 2.5kg gak tapi bila lahir 3.12kg, akak pun terperanjat... hehe. jangan isau yun, insyaallah dipermudahkan semuanya. good luck yer! ;-)

mrs chenta July 7, 2011 at 7:10 PM  

xsabar jugak!!!! mudah mudahan semua berjalan dengan lancar!!

~YUN~ July 7, 2011 at 8:06 PM  

izza:yeke..xpe ke kalau more than 40th weeks?yun risau baby lemas lame2 dlm perut..tq izza for the doa'..amin!

wanie:insyAllah,yun pn hari2 doa,biala hubby yun ader ms nk deliver nti..yun lame da teringin wanie,skang bru dpt..hehe~

phatgurl:yeke sis!kemungkinan xsama kan ms scan..tq sis for the doa..insyaAllah dipermudahkan..amin!! =)

zetty:tq dear..aminnn!!!take care ya! =)

Cik Puan Fara July 7, 2011 at 9:04 PM  

ikut statistic, 80% akan lahir between 38-40wks.. fara doakn semuanya berjalan lancar n hasben yun ada time masanya tu :)

fiszah_pjo July 7, 2011 at 10:34 PM  

makan puas2 yun..nnti dalam pantang, sume benda pon teringn..nnti mak yun tak larat nk menjawab time yun tanya ini leh makan tak..itu leh makan tak..heheh

sampai masa bby nk kuar, tak kre lambat ke cepat sure die kuar..bby adriana kuar cukup2 40 weeks dalam perut mama die..tak awal tak lambat..

MissRhana July 8, 2011 at 6:56 AM  

all d best yun :).. pray be with u, baby & family.. tc of urself, insyaAllah He will tc u :)

Princess Cindellyna July 8, 2011 at 8:42 AM  

Amani lahir dlu umur 37 weeks 1 day!dah bleh deliver anytime soon tu!take care!!!nanti update if dah deliver k!=)

yUmIe July 8, 2011 at 8:56 AM  

Yun, yumie dr awl preggy yumie hentam je mkn durian..last month ayh dgn mak dtg rmh,dorg beli durian kt tangkak,so tiap2 hari ngadap durian..alhamdulillah xde pape.mak pn xlarang.cuma sblm mkn tu die suh mnm air masak dlu.then lps mkn mnm lg air byk2..huhu

p/s: semoga yun selamat semuanya nt..gud luck eh yun..

ellisya July 8, 2011 at 9:21 AM  

beshnye dpt mkn durian..husband emy tk bg mkn langsung..sbb awl2 preggy dlu bila mkn durian emy demam teruk giler..tp teringinnnn...nnt dlm pantang dh tk leh..kdg2 rasa nk curik2 mkn..tp tkot nnt apa2hal mesti en suami mrah kn..

~YUN~ July 8, 2011 at 10:04 AM  

farah:btul tu farah,and yun harap si comel keluar time tu,lg cpt lg bgus kan,hehe!tq farah..doakan yun k.. =)

fiszah:lega dah dpt durian,duk tahan2 je fiszah,bila dpt,senyum je smpai telinga..hehe!

rhana:tq dear for the doa'..amin!! =)

~YUN~ July 8, 2011 at 10:07 AM  

farah:wow!yeke..blh keluar dah ni kan,yun mmg standby je dgn beg hospital..insyaAllah,will do! =)

yumie:yeke..yun awal2 takut nk mkn sebab dulu pernh misscarriage,so mmg yun berjaga2 and agak paranoid skit psl makan,ni dah 9 bulan,bru suami and mama yun izinkan..dptla jugak,alhamdulillah..tq dear doakan yun! =)

emy:xpe emy,orng tua2 ckp,kalau teringin makan sikit..nti takut anak meleleh air liur..hehe!nti dah nk bersalin mknla skit k.. =)

ettyzukhair July 8, 2011 at 10:24 AM  

yun..penangan status etty yun pon minum...etty minum petang lepas minum air gula kat klinik hahaha..large frappucino caramel..! heaven...hubby sedut 3,4x je..lain...sedut sorg2..yun...cm xbrape nak ready je if etty kne bersalin awal...............!

Mama Marcello July 8, 2011 at 10:24 AM  

Makan selagi boleh yun, nnt dah branak da xleh makan...haha...takot kempunan nnt=P

semoga selamat sumenyer nnt k..
take care

~YUN~ July 8, 2011 at 10:39 AM  

etty:mmg cantikla lepas minum air gula,g layan starbucks kan?hehe!yun rugi xorder large tau,berebut ngn hubby yun,xder maknanya nk share dgn die.. =P
xpe etty,awal 2 weeks je kan,nti kite sama2 push k..mane tau lahir sama hari,best la plak,hehe!

mama marcello:2la..before bersalin,nk bedal dulu ape yg teringin,nti pantang mampu tgk jela kan,hehe!tq kak.. =)

Leonora Halim July 8, 2011 at 10:46 AM  

Hi Yun... thank for following my blog.. :)

saya makan duyan jugak masa akhir pregnancy tuh... hiks.. sbb tensyen baby xmo kuar... ala2 overdue seminggu.. harus bantai duyan jek.. hasilnya? baby 3.86kg! ahaahahha... jgn runsing ya.. ur baby takde la naik sekilo lagi 2,3 minggu ni.. hehe..

all da best! :)

~YUN~ July 8, 2011 at 10:58 AM  

welcome sis!

waaa!yeke..tp mmg nikmat kan dpt durian,harus makan before pantang,kalau x sure kempunan,hehe!

tq sis,link u! =)

Arn sweetrider July 8, 2011 at 2:07 PM  

semoga semuanya selamat untuk Mummy yun & baby yer...mak aiii boyot camtu pun doc ckp kecik lg? an ni lagilah 6 bulan org xperasan pun.

Puan Nurul July 8, 2011 at 2:59 PM  

Hi Yun! Congratz da cecah 37W! Heheheh mesti neves kn nk tunggu waktu tu... sama la dlu tu, mmg xsabar. Tp last2...smpi gak 40W,:p overdue shari jek dr EDD.

Anyway, enjoy ur last few weeks ni before baby comes out. Eat what u want to eat, sleep tight and hv a good rest before the time comes... =) Cant wait for the gudnews from u anytime soon.

~YUN~ July 8, 2011 at 4:34 PM  

arn:tq dear..2la,orng ckp jgn disangka perut kecik baby kecik,perut yg besar baby besar,hehe!kalau arn 6 bulan xpasan,confirm la comel baby nya.. =)

nurul:tq dear..2la,nurul lepas sehari EDD kan?alhamdulillah baby sihat,mesti best kan gentel baby je..xsaba plak rasenya,hehe!doakan yun k..insyaAllah nti deliver yun update.. =)

mama_afiq July 9, 2011 at 9:44 PM  

Yun!! bestnye dpt mkn durian.. terliur trus..hahaha..
yun pujuk baby suh kuar time papa dia ade.. bru best..hehe

Sya Sakura July 10, 2011 at 12:07 PM  

my doctor pon ckp xyah risau psl berat baby ms scan, sbb tu just approximation je.. lg pon, last few weeks ni baby blh naik banyak smpai 200g seminggu.. hehe.. sy pon dh neves cm awak jugak.. gudluck tau! :)

~YUN~ July 10, 2011 at 2:44 PM  
This comment has been removed by the author.
~YUN~ July 10, 2011 at 2:46 PM  

mama:best sgt dpt mkn durian ma!rase nikmatt sgt,hehe!2la,hari2 pujuk die keluar mase papa die blk.. =)

sya:2la..td yun cek doc ckp baby almost 3kg da,rase bru selang seminggu,scaryla plak,hehe!tq sya..take care k! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.