Update Barang Si Comel

baru ader mood nk update minggu ni..sihat ke mommy2 semua? =)

semalam baru yun sempat nk terjah Manjaku,memandangkn skang ader sale up to 25% utk member..so,misi dis month nk completekan toilettries and brg2 yg rase nk tmbh,hehe!alhamdulillah kalau tgk kat babylist yun,more than half already complete..yang lain tinggal breastpump,maternity pad,nipple cream,nipple shield,baby's bag..insyaAllah next month plak..Baby's bedding needs mama nk sponsor,nanti dah habis pantang baru yun beli utk rumah kat cni.. =)

hasil rembatan semalam,bath tub,bath support,toilettries,nappy cream,mittens&booties and towels.

after register jd member,dptla goodie bag and sample toilettries and maternity toothpaste =)

lepas tu,ktorng terjah the store nk beli detergents,so this week bolehlah yun start mendobi baju si comel..hanger tu murh je beli kat kedai borong,sedozen baru 2ringgit,hehe!

Tollyjoy detergents and baby hanger

last month yun booked avent newborn starter set..alhamdulillah selamat dah smpai..puas hati sgt shopping kat Mom's Paradise,harga sgt reasonable.actually yun order set PP,price only RM129 compare retail up to RM240++..tapi seller tu call bgtau yg set PP smpai lambat and in stock ader set PES yg sepatutnya lg mahal harga compare PP,but this lady sgt baik bg yun same price..murah kan??only RM129.. =) insyaAllah breastpump dpt end of june..

Avent Newborn Starter Set (PES)

diam tak diam esok dah 32 weeks!!makin dekat plak..nervous plus excited!!tp more to nervousla..huhu!



26 comments:

Atiqah Adnan June 1, 2011 at 12:45 PM  

kejap je kan masa berlalu yun..
qa pun tak sangka.. pasni dah nak jadi ibu daa.. ^^

qah nanti 6 bulan lebih mula beli sikit2 brg..

.:Mrs. Engineer:. June 1, 2011 at 12:56 PM  

yun bli breastpump avent single electric ke?yanie bli gk...nextweek dpt...RM500 je...he3...PP :)

ettyzukhair June 1, 2011 at 1:00 PM  

ala bestnye yun dh almost complete..nak jugaklah..xsabarlah nk siap2kn sume..hehe

ajan June 1, 2011 at 1:04 PM  

neves kan!!!!!! euwwww~

yun, nk tanye nipple cream & shield tuh nk beli brand ape y elok ek?. tak tahu lah. 2 bende ni pun still pending lagi.

~YUN~ June 1, 2011 at 1:08 PM  

qah:2la qah..kejap sgt,betul la orng ckp 9 bulan tu xlama,kejap je sbnrnye,hehe!beli skit2 xterase sgt qah..nti da shoppinh update ye.. =)

yanie:tak..yun nk try manual dulu,kalau susu banyak bru nk try letrik..2la,ok kan harga die,reasonable.. =)

etty:yun kene siap2kan semua,dis week nk blk KL da smpai deliver.. =)

♥S@R@♥ June 1, 2011 at 1:08 PM  

bestnye dah beli brg baby..tgk brg2 baby dah comel..lum lg tgk baby..hehe

saya pun dah register kad kt manjaku..cuma lum sempat beli lg..just ushar je dulu..

xtau bila nak start beli..hehe

Cik Puan Fara June 1, 2011 at 1:19 PM  

yeay..ade geng AVENT.. :p kwn2 fara ramai suke medela.. huhu.. oo bli yg manual dl ek? fara nye boleh convert jd manual jgk, dh try aritu tp x expert lg bab2 nk assemble dia tu.. huhuhu

mRsFirdxora June 1, 2011 at 1:24 PM  

bestnya prepare brg2 baby nie..rasa semua nak grabkan..

~YUN~ June 1, 2011 at 1:26 PM  

ajan:nevesss!!hehe!ingt nk try nipple cream medela,yg nipple shield tu xsure,nk g tgk kat mother care nti,rase medela pn ader jugak..cube cekidaut kat mothercare..=)

sara:mmg geram kalau tgk brg baby kan..belila skang ader sale tau,rase smpai dis weekend je..cpt terjah!hehe!

fara:2la,ramai yg pkai medela kan?tp nth hati yun tertarik ngn avent,hehe!yun pasan gak yg mcm fara blh convert jd manual..untung.. =)

my note June 1, 2011 at 1:52 PM  

hampir nk lengkap dh.... yeay, wanie tolong sorakkan ...

~YUN~ June 1, 2011 at 2:16 PM  

xora:2la..sure rambang mata,melilau je tgk,hehe!

wani:hampir je baru..tp alhamdulillah skit je lagi,tnggu budget bulan depan plak,bulan ni mcm2 da beli,hehe!

^effa^ June 1, 2011 at 2:37 PM  

yun g manjaku mane? manjung ke? sama je bag kita.. hahaha if yun ada kat manjung datang la umah effa ;)

cuna June 1, 2011 at 3:01 PM  

yun nak beli nipple shield dr sy x? jenis MAM. ada beli aritu but last2 xpakai pn. beli aritu RM36 kat onebaby world. kalo yun nak blh kasi murah sket ;)

mrs chenta June 1, 2011 at 3:02 PM  

hai mummy yun!!! mummy zetty here!!! follow u *wink*

suka baca kisah2 nak bersalin ni. xlama dah tu.. fuhh

~YUN~ June 1, 2011 at 3:15 PM  

effa:yun g kat taiping ni effa,same ek?hehe!dr taiping ke manjung xjauh pn kan,nti bila2 free leh yun visit effa and baby =)

cuna:oo yeke!!mcm menarik gak..yg ader casing die skali kan?cuna blh bg email address x?sng skit yun nk email.. =)

zetty:hi mummy!tq dear..insyaAllah lg 4 weeks to 36th weeks..neves2!i link u k! =)

Amalina June 1, 2011 at 4:08 PM  

best nyee shoppingg..camne nak register jadi member manjaku?ishh rase teruja je nak tarik hubby ke situu..hihi

i think i bought the same pigeon towel..kaler hijau n kuning kan =D

ajan June 1, 2011 at 4:13 PM  

ohh, medela ade yek! tak tau pulak. okesss!

^effa^ June 1, 2011 at 4:22 PM  

ow ingatkan kat manjaku manjung. hehe. sama je bag nye. hehe.

cuna June 1, 2011 at 5:16 PM  

yup ade casing sekali =) ni email nye...cuna_02@yahoo.com

~YUN~ June 1, 2011 at 5:23 PM  

amalina:dear,pergi je manjaku and register kat counter,rm3 je..cpt2,sale until dis weeknd je!yun perasan gak..tp yun amik biru and putih,hehe!

ajan:ader2!kat one baby world website ader kalau nk tgk..cekidaut k!

effa:mmg sama kot satu malaysia..hehe!

Arn sweetrider June 1, 2011 at 6:01 PM  

lambatnye nak muncitt..nak shopping gakk

mama_afiq June 1, 2011 at 9:50 PM  

yeya! da makin byk brg baby... apesal mama sign up manjaku xdpt beg mcm yun ngn effa?? arghhh jeles neh...hehehe...
bestnye yun dpt avent pes dgn harga murah... nak jugak!!! hehe

phatgurl June 1, 2011 at 9:55 PM  

best kan shopping barang baby... :-)

p/s: set avent tu memang murah sangat2 harga dia bagi...rezeki tu.

~YUN~ June 1, 2011 at 10:11 PM  

cuna:ok,insyaAllah nti yun emel..thnx! =)

arn:xpe arn,survey2 dulu..teringt yun dulu,tahan2 kan je kalau tgk baju baby..hehe!

mama afiq:xdpt ke mama?da abis stok kot..hehe!2la mama,kalau nk try contact mom's paradise,owner die baik.. =)

phatgurl:mmg bes..hehe!2la,rezki..alhamdulillah.. =)

Puan Nurul June 2, 2011 at 12:16 PM  

Seronok kn bila dapat soping brg baby n complete kan all the needs. Rasanya mummy yg excited lebih :p Hikhik kejap jek rasa da masuk week 30++... masa ni la cpt masa blalu, sdar xsdar da nk due...-_-"

~YUN~ June 2, 2011 at 12:48 PM  

nurul:2la,salunya mummy die yg akan excited lebih,hehe!mmg kejap..tup2 nti tgk semua orng da bersalin.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.