Pregnancy Pillow versi Yun


ceh..title post mcm gempak je,hehe!salunya dah 3rd trimester tido mesti tak selesa kan,kejap mengiring,kejap telentang,meniarap je belum..adoii!before ni yun ader tulis entry pasal tidur mengiring or telentang..so,ingatkan nk belilah pregnancy pillow,tapi yun jumpa rata2 semua mahal belaka and size die serius besar,confirm kalau tido atas queen size bed akan jadi sesak dan padat,confirm nk golek2 atas katil xblh..hehe!

bila yun rasa tido mengiring sangat selesa,yun pn kerap tido mengiring and at one time bila perut dah besar,nk mengiring sakit sgt..sebab beban perut semua ke tepi..bila baca blog m2b,ader yg suggest letak bantal kat bwh perut masa mengiring..ok,jadi si mak buyung ni pn just beli bantal kecik and sendal bwh perut..tp yg xbesnya mcm agak tebal bantal yg yun beli..so nk sendal tu cm tak selesa..bila sembang dgn cousin yun,die suggest satu bantal ni kat ikea..

Tadaaa!!


okey,dengan semangatnya,yun terus ajak mama g ikea nk cri bantal ni,serius tak tipu,bantal ni sgt selesa kalau sendal bawah perut,die tak tebal and tak nipis sangat,satu lagi die panjang,bolehlah korng nk peluk and sendal bwh kaki..harga die ok sgt..RM22 je ye..hehe! so,bantal ni dah jadi best friend yun tiap2 malam..alhamdulillah nk tido mengiring pn selesa.. =)

yg kelakarnya cousin yun ckp,esk ader baby,bantal ni blh jd alat pengukur ketingggian baby,hehe!die cerita hari2 duk ukur anak kat bantal ni,tgk dah panjang ke belum anak mummy ni...adoi,merepek plak tetibe!huhuhu!

panjang bantal ni sama mcm standard size pillow yg biasa korng tido tu..

masa round ikea nk survey baby cot ,yun terjatuh cinta plak dgn drawer ni..macam sgt sesuai utk letak baju si comel..harus beli ni..harga pn ok,just RM 199.. =)

ANEBODA Chest of 3 drawers, white Width: 80 cm Depth: 40 cm Depth of drawer: 35 cm Height: 100 cm
credit: Ikea

13 comments:

ettyzukhair June 27, 2011 at 2:38 PM  

yun..mcm best je bantal tuh..hm betullah since masuk 30th weeks mmg susah sgt nak tidur nak pusing2 bdn..if terlupe xsedar diri time tdo mcm etty ni mmg sampai mengerang2lah tiap kali nak pusing ngiring kiri kanan...huhu..;p

Pya June 27, 2011 at 2:51 PM  

Yun, nape pya cari drawer kat ikea aritu tak jumpa pun yg mcm tu. murahnya! tp pya da pindah johor la pulak. huuu sedeynya!

~YUN~ June 27, 2011 at 2:56 PM  

etty:sama mcm yun,nk tukar position serius sakit sgt..kene take a deep breath baru leh pusing,huhuhu!best etty,belila.. =)

pya:ader pya,yun g last week ader byk lagi,xsilap drawer ni mmg lame dah ader..

Waniey June 27, 2011 at 3:13 PM  

mcm best je ek..wani baru 23 weeks pon sakit da mcm nk beranak ni..hehe..just bubuh bantal kecik free dr Qatar Airways..hikkss

mama_afiq June 27, 2011 at 3:46 PM  

yela yun.. perut dah makin boyot ne mmg tdo xselesa... bile mengiring baby asek kick je xmo sempit2... terpaksa la letak bantal lapik perut... sib bek ade bantal lembik2 kat umah opahnye..sebat la 1..hehe..
comella drawer tu.. warna putih lak tuh.. hadoii knp la ikea ade kat kl je.. klo ade kat sini kan best :p

~YUN~ June 27, 2011 at 4:05 PM  

waniey:selesa kan kalau buh bantal..baby pn selesa,die xla kick2 sgt nti..hehe!

mama:tul tu mama,baby cm sempit kan,die protes duk kick2 smpaila mummy die ubah position,hehe!ala,mama kan salu dtg KL,nti bila2 dtg meh singgh ikea k.. =)

.:Mrs. Engineer:. June 27, 2011 at 4:13 PM  

yanie mmg bli drawer tu utk isi baju2 aleesya... :)

wanie June 27, 2011 at 5:13 PM  

yun.. mmg betul pown.., sekrang nk tido pown agak susah.. x selesa, rasa padat je perut.. so, wani selalu tido atas kerusi jer... selesa pown selesa.. cuma x leh nk bergerak huhuhuhu...

~YUN~ June 27, 2011 at 6:09 PM  

yanie:cntik kan,some more practical and space die pn besar..=)

wanie:2la,rmai preggy mommy bila dah sarat tdo atas kerusi je kan,yun xpenh plak try,hehe!

mama_afiq June 27, 2011 at 6:41 PM  

2la.. dr dlm perut dah pandai protes tau ;p
klu p kl pun kene tunggu incik papa kursus ke meeting ke yu.. tu pun slalu je xsempat nk ke ikea.. xpe.. end of dis year papa dah kene balik HQ kat KLCC... da pindah sana nnt harus slalu pegi ikea..hehe

~YUN~ June 27, 2011 at 8:18 PM  

waa..sonokla mama kalau papa transfer ke KL,mmg shopping heavenla cm2,hehe~

Arn sweetrider June 28, 2011 at 8:58 AM  

mcm tu skali bila da muncit yer..btw, thanks yun for sharing dis info.

~YUN~ June 28, 2011 at 9:09 AM  

arn:nti da muncit semua bende jd xselesa..hehe!welcome dear..take care ya! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.