8months Antenatal Checkup

salam mommies semua!!sihat x harini?actually last weekend yun g checkup kat PMC,hari ni bru terhegeh2 nk update,hehe!

Mmm..1st time g checkup,menunggu smpai lenguh montot..adoii!!bayangkan yun dtg pukul 1045am,masuk bilik doc around 1pm mcm tu..Fuhh~tp nk buat cmner,hari tu doc terpakse berlari2 ke labour room sebab ader 2 orng mummy yg nk deliver.. =)

tak ader ape nk update sgt..Alhamdulillah,hari tu doc kate semuanya ok,baby and mummy sihat..yg yun risau salu psl uri,kali ni doc scan uri dah naik and baby pn da engaged, doc ckp die dah parking kat pintu gol,harap2 baby xpusing2 lg k..duk diam2 kat c2 tau..doc ckp insyaAllah blh go on for normal delivery.Syukur sgt2!!Alhamdulillah... =)

berat mommy still okey,58kg and baby still comels,1.8kg..Mmm,kali ni mmg tak de rezki yun nk buat 4D scan,baby still malu2,shy2 cat..siap tutup muka dengan tangan,yg plng kelakar siap nampak die mengunyah2..mase ni doc siap gelak lagi..sebab mmg nmpk die tgh muncungkan mulut die..sexy tau mulut die,auww!!hehe!

haa..lupe plak nk cite,mase jmpe doc zarul,yun ngadu pasal nurse kat KK tekan perut kuat mase nk cek heart beat baby,yun tnye,.."baby sakit tak kalau kene tekan kuat2??"..pastu doc ckp.."jgn risau,dlm perut kite ader air ketuban and act as shock absorbent,so baby xkn rase sakit.."

lega je rase bila doc ckp mcm tu,tp doc senyum je bila yun cte psl nurse KK,die blh agak kot certain nurse cmner kan.. =)

so,another 2 weeks ader appointment lg ngn doc zarul..harap2 semuanya okey and yun blh deliver normal..moga2 Allah permudahkan semuanya...AMIN!!

baru beberapa hari stay kat KL,rase rindu dah kat mr.hubby...tdo mlm2 xder teman kat sebelah,bertemankan bantal busyuk jela jwbnye..hukhuk!

take care mommies!!muahh!!


18 comments:

Cik Puan Fara June 8, 2011 at 4:54 PM  

fara pn xsempat buat 4D lg.. sbb baby selalu tutup muka.. harap2 jumaat ni dpt la buat... huk huk.. dh 9bln ni, kang x sempat pulak

adlyn833 June 8, 2011 at 5:19 PM  

yun,lyn doakan yun dapat deliver normal,k..bykkan berjalan supaya senang nk deliver nnti ;P

~YUN~ June 8, 2011 at 5:26 PM  

fara:2la..baby ni mmg suke buat suprise kan,xbg kite tgk muka die cmner,hehe!ikutkan orng kate after 31 weeks mmg susah nk tgk,sebab dah sempit..xpe,kite tgk nti cmner,hehe!

lyn:tq for the doa lyn..amin!!ni pn duk KL asik nk berjalan je..hehe!

mama_afiq June 8, 2011 at 5:40 PM  

pemalu yer baby yun... mama next week nk p check p xtau blh buat ke x 4d.. bestnye baby dah dok depan pintu gol... InsyaAllah blh normal tu.. hope baby mama pun dah dok gtu gak.. : )

~YUN~ June 8, 2011 at 6:13 PM  

mama:last month pn die sorok muka,same je dis month,hehe!insyaAllah yun doakan baby mama pn same2 tnggu kat pintu gol,hehe!nti dah buat 4d scan update k! =)

mama_afiq June 8, 2011 at 6:46 PM  

opcos mama akn update.. : ) tp 2la klo baby shy2 cat uwaaa kempunan la nk buat 4D.. xsabau nk g scan.. klo blh tetiap hari nak scan.. tebiat kot hahaha...

~YUN~ June 8, 2011 at 7:07 PM  

xpe mama,mane tau next baby plak kan..hehe!2la,yun terpk kan bes kalau ader alat scan tu..haha!lgla,sape nth nk beli sendiri,mahal giler kot..hehe!

Arn sweetrider June 8, 2011 at 8:56 PM  

yun ok lg 10.45 to 1pm..arn aritu pegi 12.30, 4pm baru jumpa doc. hubby dah bising2 nak cabut. he he. kesian dia. masalah kita sama, uri rendah.

ellisya June 8, 2011 at 10:02 PM  

yun...beshnye..dh nk deliver kan..kite pon tk sabo nk jmpa babies..3months 2 go..adoii..dh la babies pon wat surprise kt mama..td gi scan..doktor ckp nmpak mcm bird die jek..hehe..aritu nmpk mcm gugurl..skrg sudah tukar..main2 kan mama dia la tuh

~YUN~ June 8, 2011 at 10:10 PM  

arn:serius ke??lamanya!!2la,pengajaran utk yun lenkali kene bwk buku sudoku bia xboring..insyaAllah nti da 3rd trimester die naik sikit2..just kene ingt kalau placenta kat bwh,jgn buat keje berat2 k..take care arn! =)

emy:2la..neves2!esok dah 33 weeks,kejap je rase..yeke!!nth2 kan,satu boboy,satu gugurl kot..comelnyee!!or dieorng pn shy2 cat mcm baby yun..hehe!

Rosie Rose June 8, 2011 at 10:50 PM  

Ohohohoh... baca pengalaman Yun, tingat lak time preggy aritu. Dah rindu dah... ehehehee. :)

Waniey June 9, 2011 at 8:08 AM  

dear,,kalo asben i lg tak sabo nak wt 4d..by 20th weeks da p scan..eksaited kan asben i..hehe.tp baby tak malu2 lak,,mmg terang2 tunjuk ....heheee

~YUN~ June 9, 2011 at 10:18 AM  

rose:2la..orng salu ckp dah ader baby rindu plak time preggy kan..hehe!tp yun xsaba plak nk ader baby,tgk rose best je..leh gentel fahim hari2..hehe!

waniey:actually bgus buat mase tu,mmg baby akan bg gud cooperation,hehe!ni da besar,susah skit,dah sempit dlm tuuu.. =)

asna cute June 9, 2011 at 11:31 AM  

alhamdulilah.. semua okey & sihat2 sajer. yun nanti lepak umah jaga makan ya. dh hujung nie mcm2 penyakit bleh dtg tau.. =)

Take care!

eamy milea June 9, 2011 at 11:35 AM  

waa....x lame dah tu kan yun...i plk eksaited hihi...t.care tau...i doakan yun slmt lahirkan bby k....<3

~YUN~ June 9, 2011 at 12:25 PM  

asna:alhamdulillah,harap2 semua ok smpai deliver nti..baik bos!hehe!duk cni,mama yun mmg pantau betul,minum ais pn die bising,kalau rumah sendiri,hubby ikutkan je,sbb takut merajuk xdpt..haha!

milea:2la..neves u!!tq doakan yun..insyaAllah,mudah2an dipermudahkan semua..amin!!

Atiqah Adnan June 9, 2011 at 2:36 PM  

mesti comel je yun 8 bulan hee~
8 bulan bb dah turun kan kepala eak..? menariknye!

take care ok..

~YUN~ June 9, 2011 at 4:18 PM  

makin bulat ni..huhuhu!

mase scan doc ckp mcm tu,sbb tu skang yun kerap g toilet kalau berjalan,kepala baby da ke bwh rupanya.. =)

take care too dear! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.