7th Checkup at new KK!!


salam mommies!!happy wednesday.. =)

memandangkan mak buyung yun dah stay kat KL until deliver nti,so yun pn start buat checkup kat KK cni..the nearest KK kat rumah yun,Klinik Kesihatan Ibu&Anak Metro Prima,Kepong..yun pn heretla mama skali g KK ni sebab mama pn cm excited sebab xpernah g KK and mcm mane ghupenya KK tu..salu dgr yun bebel2 je..ni nk bg die tgk sendiri..hehe!

before ni dah tiga KK yun buat checkup and kita mesti bayangkan KK ni satu bangunan kerajaan yg oldies2 sikit kan..tp kali ni lain plak,punyala yun pusing dgn mama,tak jumpa2..rupa2nya KK ni dlm shophouses!!agak jakun kami disitu..serius smpai sesat2 tanya polis,sebab ikut direction orng bagi betul dah..tp xjumpa...yun duk cari je bangunan kerajaan..mmg smpai kesudah tak jumpa!!hehe!

bila masuk dlm KK ni..serius cantik,yun tak pernah pergi KK semoden cmnie,hehe!over plak aku ni...tp yun tak surela kalau mommy2 biasa pergi KK yg bersih and moden skit interior die..sebab before ni yun pergi yg biasa2 je..mmg jakun giler masuk KK ni..die macam klinik swasta ghupenye... =)


mase yun smpai macam biasala,KK mesti rmai dipenuhi ibu2 preggy and baby..so,budget sure makan masa dlm 2 jam..tppppp,for the 1st time,yun duduk cni tak smpai sejam,dlm 45 minit mcm tu..nurse die cekap,xder sembang2 pn..after register terus timbang,ambil BP,urine test,and check heartbeat baby..waaa!tibe2 rase mcm suke plak g KK cni,alangkah bgusnya kalau mmg stay kat KL je..hehe~

after last visit kat KK Taiping,seriusly yun dah fobia bila nurse nk cek heartbeat,bedebar2 bila die suruh baring atas katil..tp syukur alhamdulillah..nurse india ni,even die nmpk garang,die tak ader cubaan utk mengasari and menyodok perut yun!!!die letak je alat tu,and terus dgr heart beat...aaaahh!!lega sgt....xder adengan yg menyeramkan..huhuhu!

tak smpai sejam,yun and mama pn blk rumah..mama siap ckp bgus gak skali2 g KK ni,free of charge je..mcm ni la baru betul,kite penat2 bayar cukai,at least gov served kita with good service..jgnlah bila free je,die layan acuh tak acuh je,tengking siap semua..kita bayar cukai tauu...hehe!

for those mommies2 yg sdng menunggu hari..yun doakan moga semuanya dipermudahkan dan senang bersalin..insyaAllah.. =)

till then..take care k mommies!!

20 comments:

Princess Cindellyna June 15, 2011 at 11:58 AM  

kat putrajaya pun KK dia sangat ok!!xsia2 kita byr cukai..hihi =p

jihan June 15, 2011 at 12:07 PM  

adoi...seram dengar yun cakap menyodok tu..uih...hehehe.;p

~YUN~ June 15, 2011 at 12:25 PM  

farah:2la..yun pn rase KK putrajaya cantik and ok!!yela..duit kita dah amik,servis kenela tip top kan..hehe!

jihan:mmg seram pn,sebab tu yun cpt2 blk KL and transfer KK cni..legaaa!! =)

ciNDerella stRikEr June 15, 2011 at 1:12 PM  

Nad dh pg KK Selayang. Walopon bangunan lama & ramai jgk org....tp layanan nurse2 kt ctu smua baik2 belaka. Tambahan plak kalo dia tau kita ni 1st time pregnant.
Alhamdulillah tiada lagi aksi sodok menyodok setakat ni. Tp lps kne cucuk utk kancing gigi tu nk nanges jgk laa rasa nye. hehehe

Jiji-Fify June 15, 2011 at 1:29 PM  

wahhhh!!! dah 8 bulan!! u lagi advance!! :D salam kenal ye.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

amElyn June 15, 2011 at 1:34 PM  

selama ni pun i gi KK Sri Putra!!! tak rasa langsung nak gi private clinic! dh la dekat dengan rumah, free, pastu best!!! nurse sume baik2!! memang puas hati. terasa macam nak deliver kat hosp gomen lak!! HAHAHAHA. tapi takmo lah. for my first baby, nak try private one. =)

~YUN~ June 15, 2011 at 2:01 PM  

nad:sukurla xder adengan sodok and uli perut,hehe!kancing gg mmg sakit skit nad..try tuam ngn air panas k..insyaAllah baik.. =)

jiji:advance skit je..yun link kan jiji k,nti update tau psl baby!take care.. =)

amelyn:kalau layanan best,some more free,mmg berbaloi kan??2la..yun pn pk anak 1st nk try deliver kat private,kalau ade rezki ape salahnya kan,semua yg terbaik utk baby kite.. =)

asna cute June 15, 2011 at 2:16 PM  

wah! lepas nie biler dh dekat nak bsalin mesti rasa syok jer sbb teringat layanan yg nurse2 kat situ bg. =)) xde la gabra lebih kan =)

Noli June 15, 2011 at 2:23 PM  

betol la biler ckp pasal KK,mesti pk bangunan dah old skul gitu..hehe..tapi KK yun nih cantik je nmpak..selesa je nak pegi kn..hehe..tak penah2 noli tak lebih sejam duk KK..untung mommy yun,servis cekap..hehe..

yun jg diri yer..;)

ellisya June 15, 2011 at 3:02 PM  

skong2...kita pembayar cukai..mkn kt mcd ke kfc ke semua kene cukai 6% tuh..so scara tak langsung kite adalah pembayar cukai..tp bak kata princess tuh..KK Ptrajaya nurse2 nye baik2 belaka..tak jmpa lagi la yg teruk..semua ok jerk..harap2 tkkan jumpala yg muka ketat n suka sodok2 perut org tuh..hehe

~YUN~ June 15, 2011 at 3:03 PM  

asna:neves tetap neves asna..hehe!

noli:noli,kat cni je tetibe rase best plak KK,salunya mmg tahap old skool,2 jam tu mmg yun sabar je..harap2 pasni,KK satu msia dieorng buat facelift kan?bg upgrade servis and interior..hehe!barula mak buyung semua xstress.. =)

~YUN~ June 15, 2011 at 3:20 PM  

emy:200% agree!skang kedai mamak pn ader taxes tau,jgn memain,hehe!jgnla jmpe yg species sodok..scary giler kot,yun fobia smpai skang..huhuhu~

mama_afiq June 15, 2011 at 5:01 PM  

waa best la kali ne dpt g KK yg best n nurse yg bagus.. yela yun.. kite bayar cukai ape.. so bkn kite dptkn service free...

Arn sweetrider June 15, 2011 at 5:13 PM  

moden nya kk die. he he. nk buat org suka pegi klinik kot?

~YUN~ June 15, 2011 at 9:24 PM  

mama:alhamdulillah,nasibla servis cni okey.. =)

arn:2la.modern sikit..dieorng xmo bg mommy2 ni stress kot!hehe~

Mama Afiqah June 16, 2011 at 8:49 AM  

kali ni xyah tunggu lm2 kan yun...syok jer rs...xder la nak komplen buruk2 sgt sal gomen...at least rs berbaloi...KK putrajaya pon sgt ok...cuma time ak pg skali tuy ada kebocoran kat lab...bomba semua dtg...tuy yg jd lmbt...

~YUN~ June 16, 2011 at 9:45 AM  

2la kema..rase best plak,dulu tensen kot g KK,siap bwk sudoku bagai,punyala bosan..hehe~

ekey'z June 16, 2011 at 12:02 PM  

tak sabar nak tunggu KK baru kat sini beroperasi. dah harap2 takde la tunggu setengah hari unt check up lagi.. dan mintak2 service tip top..hehehehe

mommie yuyu June 16, 2011 at 12:37 PM  

huishh..dh mcm swasta pulak kk dia.kalau mcm ni barula smgt nk g check up kan..yun,sebulan je lg bby nk matang kan?

~YUN~ June 16, 2011 at 1:54 PM  

ekey:salunya kalau KK baru ok ekey..bila yg oldies tu besela,dieorng dah mls skit nk buat keje cpt2..huhuhu!

yuyu:semangatla jugak yuyu..hehe!kalau full term lg 2 weeks yuyu,kalau 40 weeks lg sebulan lebih cmtu..doakan yun k! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.