Update Barang Baby: Bedung & Barut


Hi mommies!sihat x?fuhhh..hari ni baru semangat nk update..weekend adalah time utk bermalas-masalasan,xtau nape tahap malas si mak buyung ni xleh dibendung..hehe!

memandangkan yun ni suri rumah yg berjaya,nk sambung thesis writing pn malas..so last week yun berjaya menghabiskan duit beronline shopping,hehe!everything just on ur finger tips..click2..blh beli brg..hasil rembatan mummy yun,dptla beli bedung and barut utk si kecik ni,mama cakap tak payah beli banyak2,so yun just beli 3 helai bedung and 6 helai barut je..and yun berjaya jugak book avent newborn starter pack and avent manual breastpump skali,insyaAllah blhlah dapat by end of this month... =)

Bedung Baby from Ucuk Mama

Set Bedung & 3 helai barut (zap on) from Love Fabrics

lepas tu,yun tambah lagi barut bertali from My Baby Comel

cite yg kelakarnya,dlm minggu lepas,smpai 3 kali van poslaju dtg rumah,dah la horn punya kuat,smpai jiran tetangga semua keluar,malu gilerr!!mesti dieorng pikir apela jiran sorng ni,asik ader je orng anta parcel..hehe! horn smpai satu taman dgr,mana taknye korng..sekarang kan musim panas,haruslah bersexy skit kan dalam rumah..bila die da horn,yun kelam kabut cari baju..smpai hari tu gelak sorng2 sebab pakai baju terbalik..hahaha!bile pikir,lantakla bukan pakcik poslaju ni kenal..tp 2la natijahnya,the next 2 days die datang blk okey hanta barang yg yun beli lg,dah la orng yg samaaa...malu giler kot,pengajarannya yun mmg dah siap2 letak seluar and baju kat depan pintu..punyela nerves nk tnggu van poslaju..hahaha!

bila tgk2 balik container yg yun simpan brg baby..Alhamdulillah,brg almost complete,baju pn dah 15 pasang,cukup tak ek?target next month nk beli toilettries si kecik plak..stroller and baby carrier mayb after bersalin..baby bedding's need mcm baby cot,mattress,bedding sheet,pillow and bolster yun xbeli lagi,mama ckp nti die beli kan,sbbnye insyaAllah yun nk berpantang kat KL,so beli kat sane je,xkn nk mengangkut plak dr Taiping,kereta pn xmuat,hehe!

so,mommy semua mesti dah complete kan brg baby?yun suke tgk mommy semua update brg baby,mcm comels je dah siap2 semua,plng bes tgk mommy semua basuh baju baby...insyaAllah next month baru yun nk start membasuh.. =)

nk tepek la pic mummy yun on 7months pregnancy,mase ni jalan2 amik angin kat Taman Tasik Taiping..jalan skit dah xlarat,hehe!


to m2b and mommies semua,take care ya!! =)


21 comments:

ettyzukhair May 16, 2011 at 9:32 AM  

aih comel betul binder2 tu..xleh tahankan on9 shopping..hui..rase sume comel...hehehe..weekend aritu pon shopping lg...hm rasa xlengkap kalu dlm seminggu xshopping barang2 baby...penyakit ape tah skg ni???hehehe;p btw...take care mommy..

Noli May 16, 2011 at 9:48 AM  

ala comeyy..perut dah becarrrrr..hehe..

alhmdulillah noli pon almost complete brg2 baby..yg besar2 nnt la..yg penting2 aje dulu..hehe..

sgt bestt...

~Yun~ May 16, 2011 at 9:56 AM  

etty:mmg xleh tahannn kalau tgk online shopping,tgk berpuluh2 kali pn xbosan kan,cuci mate,hehe!mmg penyakit normal ibu2 preggy kot,rase semua mommy mcm tu,termasukla kite ni.. =P

noli:aah,da besarrr..si kecik pn makin ligat ni,hehe!yun pn beli yg penting2 je,memandangkan xkeje kan,kene budget2 gak,kesian hubby..hehe!

Arn sweetrider May 16, 2011 at 10:01 AM  

semangat nak shopping jugak la camni. best shopping online ni sbb xdeal ngan orang. aritu an pegi kedai mumSdream, bdk2 situ konpius pregnant ke tak. malu wehh. comel bedung tu, blogshop name pe?

~Yun~ May 16, 2011 at 10:16 AM  

arn:semangat2..hehe!arn pnye belly comel kot,muke plak tu awet muda,lagila dieorng xcaye,huhuhu!ader yun link kat c2,cbe klik2..comel2 okey,pasti tergode!

asna cute May 16, 2011 at 10:31 AM  

hehe mesti abg van tue ckp.. byk betul dia nie belanje sakan beli brg online keke.

Basuh jgn xbasuh hehe =D

ciNDerella stRikEr May 16, 2011 at 10:47 AM  

caiyo yun.....
nad pn xsaba2 nk tggu 7bulan, sbb mak nad xbg beli meriah2 bagai selagi xcukup 7bulan. seronok online shopping ni. bole ketagih wooo...
hehehe
take care ye

~Yun~ May 16, 2011 at 11:21 AM  

asna:sti abg van tu ckp..kesian mak buyung ni xkua rumah,sakan shopping online,hehe!

nad:2la,mama yun pn xbg beli awal2,ni sbb dah 7 bulan bru tergedek2 nk beli,before ni tahan2 kan je dulu..hehe!

mommie yuyu May 16, 2011 at 12:04 PM  

comel nye barut baby corak kartun tu..yuyu punya semua putih sbb yuyu beli kain sendiri dan tempah jahit je..

perut yu dh besar..comel tgk ..yuyu nk jugak pergi jalan2 dan bergambar.tp hubby selalu xde keje..dh la x spotim..

zatil hulwan May 16, 2011 at 12:16 PM  

comelnya barut n bedung baby yun..sangat suker..zatil blum beli lg, ingat nak beli online gak, tunggu next month..hehe..actually btul la, kalo beli brg bb ni mmg ketagih kan especially yg online..bukak tiap2 hari pun x jemu..hehe

mama_afiq May 16, 2011 at 12:30 PM  

comelnye barut ngn bedung yun.. corak2 kartun lg barut tu.. geram tgk..
ye yun.. sng kn sume dihujung jari je.. tinggal siapkn duit ajo..uwaa tu yg xsanggup tuh...
comel je yun perut da makin besar.. bagusa berjln2 exercise sambil menghirup udara segar kat tmn tasik taiping tu. best kan kat situ.. sejuk je..

~Yun~ May 16, 2011 at 12:37 PM  

yuyu:bes kalau dpt tempah sendiri,lg murah..tp semlm yun g nagoya,nmpk kain sebijik cmnie,kalau awal2 nmpk sure yun pn nk tempah gak,huhuhu!

zatil:comelkan..yun asik duk belek je tgk,yun ader buh link kat bwh pic tu,blh cuci2 mate nti k..mmg ketagih,smpai hubby yun ckp xboring2 ke tgk bende yg same??haha!

mama afiq:sj cri kelainan beli corak2,hehe!mmg semua di hujung jari and duit cpt giler melayang,bahaya gak,huhuhu!cukupla setakat ni kot..kene tahan2..bes jalan2 sana,klu lepas ujan sejukk jee.. =)

b.E.L.L.e May 16, 2011 at 3:41 PM  

alahai..comey2nyer bedung n barut tuh..kalau baby pakai nnti lagilah comey..hehe..

eamy milea May 16, 2011 at 4:00 PM  

waaa....berseri2 muke yun...betul la org ckp preggy mummy mmg muke naik seri kan...milea doakn yun n bby sht2 slalu ok...milea pn dh sht dh ckit..malas dh layan perasaan moody nih..hehe...

~Yun~ May 16, 2011 at 4:39 PM  

belle:yun duk geram dr hari tu tau belle,sbb xtahan sgt,beli je..hehe!

milea:tq dear..malula,hehe!alhamdulillah dah sihat,xmo pk xbes k..ajak hubby g jalan2 hilang stress.. =)

Pya May 16, 2011 at 6:10 PM  

waa beli barut baby corak katon2. comel2 ^_^.

yun beli breastpump avent ea? Pya tak sure lg nak beli brand ape. lgpun tak bekerja so rsnya nnt2 kot baru nak beli... tp mcm ramai ckp medela bagus. yun ade dgr pendapat org pasal avent tak?

~Yun~ May 16, 2011 at 7:21 PM  

aah,sbb kat online harga die reasonable,and ader orng review ckp yg manual tu ok..yun nk try manual dulu,letrik cm mahal..kalau yun kerja blh kot nk gne yg letric pump,setakat ni nk try yg manual dulu,takut beli mahal2 xgne plak nti,hehe~

yg medela pn orng ckp bgus esp yg letric,klu nk beli yg letric mayb yun try medela kot.. =)

Anah May 16, 2011 at 8:10 PM  

yun...besarnya perut....comel sgt...bila ntah nk kaco2 baby yun duk main dlm tu mcm yun kaco adam ms dlm perut dlu..

~Yun~ May 16, 2011 at 9:59 PM  

anah:scary x anah?hehe!besa kan..tp kdg2 yun plak yg rase kecik..2la,bes dulu kalau lepak kat surau sti nk men perut anah..windunyee..insyaAllah nanti da bersalin dtgla melawat kami disini plak,hehe!

^^mrs.deana^^ May 17, 2011 at 1:02 PM  

hai..,comeynye barut2 2..x pns ke klu kain cotton yg cm2??klu tgk yg putih biase 2 mcm comfortable sket...bsr dh prut yun..^__^

~Yun~ May 17, 2011 at 1:32 PM  

deana:barut ni cotton flannel,tp dlm lapisan dlm tu kain putih..harap2 selesa la,hehe!besar da peyut.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.