Mengidam lagi!!

hi mommy2 semua..how was the weekend?bes tak? =)

last weekend blk KL,yun cite kat mama..hari tu mengidam bluberry cheese tart,kat taiping mane nth nk cri,sekali terjumpe plak kat tesco,excited giler kot!!terus beli 3,bila dah smpai rumah punyala lahap dgn menyesal kenapalah aku tak beli 10 terus..haha!

sooOo,mama pn ajak yun menggodek resipi lama,dulu yun&mama penah g klas buat fruit tart..kulit die mcm blueberry cheese tart je,tp dah tak beli cheese,ktorng pn balun jela buat fruit tart..ms mengidam tu rase nk buat,tp xbes kalau buat sorng2,nk basuh semua jenuh..hehe!alasan kan..padahal tgk mummy noli rajin je buat kuih salu.. =)

sabtu lepas,ramai2 la menggodek fruit tart ni..mama,yun,and adik2 yun,dr pagi smpai ke ptg...syok gak buat rmai2,mcm nk raya plak..hehe!

mula2,prepare buat kulit dulu..1st bake,hangus!terlebih time kot..hehe!


after 2nd attempt,taraaa!!presenting our fruit tart!nyum2!! =)

mase blk KL hari tu sempat melilau ke sogo,tgk barang baby..and yg plng best pegi antenatal class..nti yun update k!take care mommy2 semuaa!! =)


13 comments:

ettyzukhair May 23, 2011 at 3:29 PM  

sedapnye yun...my fav gak ni..fruit tartlet & cheese tart...hehe..wah dh gi antenatal cls...update plissss!

zatil hulwan May 23, 2011 at 3:55 PM  

waaa sedapnya nampak..nak skit boleh? hehe..yun pegi antenatal class katner? zatil xpegi lagi..biasanya org pegi bulan ke bape ek?

~YUN~ May 23, 2011 at 4:10 PM  

etty:samela kite,mummy and baby selere same,hehe!ok,nti yun update k.. =)

zatil:blh2,mehla...hehe!yun g kat PMC,tempt yun salu wat checkup,free je pn..mmm..depends kot,salu rmai yg g bile dah start 7 bulan..awal pn blh,no harm..=)

Atiqah Adnan May 23, 2011 at 4:15 PM  

qa dah habeskan tart nenas mak mertua qa hee best sangat2!

Puan Nurul May 23, 2011 at 4:18 PM  

Eh..da tuka background ke? cm lain je :p

Mengidam punyer pasal, kne la gak masak eh hehhe sebaik ada rajin mlayan. Seronok kn time preggy ni, request jek haha.

~YUN~ May 23, 2011 at 5:16 PM  

qah:tart nenas pn fav yun gak!dulu penah menghadap smpai stgh balang abis,hehe!

nurul:2la,sj nk ubah mood,bosan dgn background dulu,hehe!bes kan preggy,ader je yg sudi ikutkan selera kite.. =)

mama_afiq May 23, 2011 at 7:14 PM  

waa... comel je background bru yun... sedapnye fruit tart tu.. mcm jual kat kedai je rupe dia... confirm sedap.. meriah je ngn buah2an...

mommie yuyu May 23, 2011 at 10:58 PM  

rajinnya yun buat kuih2 lg.yuyu ni rajin membeli je..yuyu suka tart telur je..yummy..teringat pulak..
nmpk tart buah tu cam sedap je..yuyu x pnh mkn lg..

~YUN~ May 24, 2011 at 8:29 AM  

mama:tq mama,ari 2 la,xder keje,satu hari duk menggodek nk wat background baru,hehe!fruit tart ni baru nk buat setelah bape tahun yun belajar,sbb tgk resipi tu thun 2005,hehe!

yuyu:rajin sbb rmai yg tolong,kalau yun sorng mls,egg tart pn sdp kan!!yun pn suke gak..kalau dekat yun da bg yuyu skit.. =)

ciNDerella stRikEr May 24, 2011 at 1:53 PM  

rajin nye....mst bby nnt rajin mcm mumy dia. hehee...
Blubery cheese mmg sedap...tp Nad ngidam kek nye, beli kat giant aritu...Nad sorang je dh separuh cake tu. hahahaaa

~YUN~ May 24, 2011 at 1:59 PM  

mummdie kdng2 je rajin nad..hehe!ni sbb xdpt kek,tu yun rembat je tart,sdp kann!!xtau nape sejak preggy mudah tergode dgn cheese!!orng kate anak lelaki kalau suke cheese2 ni.. =)

Noli May 24, 2011 at 3:54 PM  

cantikkkkkkk....mesti sedap tuh..nyummmmmmm

~YUN~ May 24, 2011 at 4:00 PM  

noli:sdp2!!hehe!tp xleh lawan noli la..rajin sgt buat kuih,sorng2 plak tu,kalau yun surrender dah..penat..hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.