Hasil Rembatan Mom&Baby Expo


Fuhh!terase penat sgt meredah rmai orng td..serius siap berlaga perut dgn mak buyung lain,hubby yun da geleng2 tgk yun cm rakus melilau tgk booth..hehe!

overall,expo ni bes jugak,ader bende yg berbaloi di beli and some still same dgn retail and online,so mane yg murh,takyah pk panjang,kite rembat je dulu,hehe..so,hasil rembatan td yun sempat beli:

Tommy Tippee Bottle,Tommy Tippee Soother,Bumble Bee Breastmilk Bottle,Fiffy Baby Napkins,Grooming set

Minyak Telon

beli minyak telon dpt free photoshoot! =)

Baju Baby & Set topi+Mittens+Booties (xsempat nk amik pic)

Carters Rompers+Socks

Petpet Newborn Diapers

mane yun rase murah dr retail and online,yun terus rembat,especially Tommy Tippee Bottle,kalau retail RM50.90,yg bes kt expo just RM35,apelagi terus rembat,sanggup sesak2 nk beli botol ni,sbb booth dieorng kecik sgt,nk masuk pn dah berlaga perut dgn orng,hehe!yg plng best beli minyak telon 2 botol dptla RM15,siap bg free 1 botol lagi,CD cara urut baby and free photoshoot...suke2!! =)

yun nk cari Avent Newborn Starter Pack,so survey2 kat booth Avent still mahal RM199,so yun decide beli je kat online,baru RM149 plus postage,tq mommy effa sbb recommend kat yun.. =)

baju baby pn murah2,yun sempat rembat kat booth pigeon,fiffy and pureen..okla kot,sepasang dlm RM11-12.ader gak yg sehelai RM3 and RM2,tp yun xbeli pn,sebab semua kerumun..malas nk rebut2,takut perut kene sodok,orng kat situ tak kisah da sape2 kat sekeliling,main redah je..huhuhu!adoii!!

tak puas rasenye nk pusing2,hubby yun yg xlarat nk jalan,die bising sbb kene angkat brg berat,hehe!ni kami dah terbongkang kat rumah mama..so,m2b and mommy semua,apakah hasil rembatan anda semua??share2 la kat blog ye.. =)

ok,mummy yun nk rest,kaki dah bengkak..jalan tak ingt sakit semua,dah smpai rumah baru perasan kaki dah mcm belonss..hehe!happy weekend semuaa!!muahh!! =)


30 comments:

cuna May 7, 2011 at 7:46 PM  

menarik betul promo minyak telon tu. siap dpt buat photoshoot lg. mmg xpasan lnsg booth yg mane satu. baru blk expo ni. fuhh penat2...nk amk gmba tepek kt blog pn mls2 je :P

Peri PiA May 7, 2011 at 7:51 PM  

indah nya saat shopping brg baby :')

Anah May 7, 2011 at 8:05 PM  

waaa best2 dh shopping...murahnya bottle tommy tippie...plg best beli minyak dpt buat photoshoot...

zatil hulwan May 7, 2011 at 8:53 PM  

Ada avent starter set yg lg murah ek? Td dh rasa terkilan sbb tak beli kt expo..duk tringat ja..huhu..yun beli kt kt blog mana ye? ^^

Shu @ Mrs. Hamid May 7, 2011 at 9:21 PM  

bestnye dapat gi. offer best2. hopefully next expo ada offer2 yg best2 mcm ni.

Cik Puan Fara May 7, 2011 at 10:02 PM  

kaki mcm belon kalo jln2 itulah sy.. xbejalan pn, klo dok saje2 xgerak lama mcm dok dlm kete, bengkak lah dia.. wuuuu.. byk shoping yer.. kalo boleh tulis harga2 sekali lg best yun menjeleskn fara..hehehe

^effa^ May 7, 2011 at 10:09 PM  

yun.. bestnye.. effa tak dapat pegi la.. takpe la next time.. lagi pun dah almost complete. sedeh jugak tak dpt pegi.. sob sob ;(

mommie yuyu May 7, 2011 at 10:32 PM  

murahnya tomme tippe tu..berbaloi2..promosi minyak telon tu hebat la..mmg rugi x beli.dpt photoshoot pulak..nak jugakkkk..

rompers dgn stoking tu cute je..geram pulak yuyu tgk

b.E.L.L.e May 7, 2011 at 11:02 PM  

wah..mcm best je expo kali neh..kite xpergi pon sebab most of baby's stuffs dah complete + xlarat dah nak jalan..kaki semakin bengkak..huhu..jelesnyer tgk smua org duk borong brg murah.. =(

elanie*Q May 8, 2011 at 12:09 AM  

yun, breastpump tak beli? i bought avent manual breastpump kat fb, harga asal rm289 kat kedai, beli kat fb tu rm179 termasuk postage. avent manual bp tu recommended by my friend :)
huhu..nanie tak larat la nak pi expo2 ni. lg2 tukang agkat brgnye takde :( redah kedai baby je la gamaknya + online shopping je.

~Yun~ May 8, 2011 at 12:23 AM  

cuna:2la cuna,ktorng cm suprise sbb beli minyak je pn,siap ader photoshoot bagai,bgus tul promo dieorng ni..nti update tau!nk tgk jugak!!hehe~

pia:xpe pia,nti pia akan rase jugak saat preggy k..yun doakan..aminnnn!! =)

anah:yun mmg target botol tu,sbb dgr dieorng ckp kat expo murh..rs rugi plak rembat satu kotak je..hehe!

~Yun~ May 8, 2011 at 12:26 AM  

zati:ader dear,seller tu dr UK,dpt lmbt skitla,kalau nk book skang,yun pn xbook lagi,survey ari 2..search kat FB elegently chic muslimah.. =)

shu:insyaAllah mesti ader lagi and offer still same.. =)

fara:yun travel dr taiping ke KL pn da bengkak2 ni fara..jalan lagila,hukhuk!

~Yun~ May 8, 2011 at 12:31 AM  

effa:xpe effa kan jauh,next time sure ader lagi,xmola sdih..brg da complete sti lege kan,yun ni yg xcomplete2 lg..huhuhu~

yuyu:2la,yun plng happy sbb dpt beli TT bottle tu,murh sgt..photoshoot tu pn xsangke,beli minyak je pn..hehe~

belle:xpe belle,kire lege kan brg da complete,now kene rest byk2 kat rumah,dont worry baby expo sure ader lg nti,lg bes leh bwk baby plak.. =)

~Yun~ May 8, 2011 at 12:33 AM  

nanie:xbeli pn dear..same je harge ngn retail,yun jmpe online pn 170-180,better beli online..nanie beli kat mane ye?recommend skit kat yun..yun pn nk cri yg avent manual je,yg try dulu yg manual..takut beli letrik mahal2 xpndai pakai..hehe!

elanie*Q May 8, 2011 at 1:01 AM  

Yun: cuba cari nick 'Kids N Avent' kat FB. hari tu kebetulan kawan nanie tag gmbr avent manual tu 2nd last day before big sale dorg habis. Sempat booking n esoknya bayar and Jumaat dapat. Rasanya kalo bukan big Sale pon, harga hanya naik rm10 je dr harga yg nanie beli tu. Kalo tak silap, the owner of Kids N Avent tu Doktor. Dia pon recommend manual berbanding dr electric pump.
Harga bukan sale: rm189 for the manual bp, rm195 (kot) for manual bp + 20 disposable breastpad. Tu harga dah termasuk postage.

Cepat Yun...dorg jual macam pisang panas tuh! :))

~Yun~ May 8, 2011 at 1:16 AM  

ooo,ok..yg tu ader kat FB yun,nk try cekidaut jap..hehe!2la,pasan gak big sales die da abis..aneway tq nanie... =)

mama_afiq May 8, 2011 at 9:19 AM  

bestnye beli minyak telon siap dpt free fotoshoot lg... jarang2 ade promo mcm tu kan... untung yun : )

~Yun~ May 8, 2011 at 12:35 PM  

mama afiq:rezeki hari tu,alhamdulillah..yg bes kalau ader baby,rmai yg photoshoot ngn baby,yun ngn hubby jela and baby dlm perut..hehe!

my note May 8, 2011 at 5:17 PM  

wow best nyer... ite x pergi la yun, sbb ite baru je beli bottle tommy tippie... Yun, avent starter pack, yun nk beli kat blog mana ye.. ite check kat net semua RM 200 termasuk ngan postage.. share nanti..

~Yun~ May 9, 2011 at 7:44 AM  

dear,yg avent newborn starter tu effa yg recommend kat yun,cube search kat facebook,elegently chic muslimah..kalau order skarang,insyaAllah smpai end of june..cekidaut k! =)

ciNDerella stRikEr May 9, 2011 at 11:49 AM  

yun...
Nad pon pg jgk expo tu. tp lps asar baru gerak dari rumah. Sampai2 je mmg ramai r dh kerumun. hehehe... tp Nad x borong sgt la, baru 5bulan & xreti nk beli ape. just tgk2 & beli sket2 je. nk banding harga pon xtau, sbb xsurvey lg. hehehe

Rosie Rose May 9, 2011 at 3:41 PM  

mmg best kan??? berbaloi2 sangat pegi... dan seperti bias,a kaum2 bapa yg tak larat. kite bawak perut ni lagi gagah berjalan dari depa... hehehehe. ada nampak tak geng2 bapak lepak kat tepi, parking jaga stroller? lucu sgt time tu.. rasa nak amek pic diorg buh kat blog... tp kantoi lak karang! hiks.


owh btw, dapat tak free petpet romper for baby? bukan promotion ka, kalau borong petpet dapat romper? kitorg tak beli petpet sbb tak murah sangat, carrefour lg murah bila promotion.

Pya May 9, 2011 at 5:22 PM  

Best g expo ni kalo banyak barang baby belom beli lagi. Pya barang baby almost complete tu yg bila ajak hubby dia kate, "tak payah la, tunggu baby keluar pulak". Huhu sedey...

Nape mcm ramai je beli botol Tommy Tippie tu. Sebab comel ye? Pya pun nak beli gak la. Heheh boleh plak camtu

~Yun~ May 9, 2011 at 6:32 PM  

nad:xpe nad,brg yg mahal cm stroller and breastpum kene survey dulu,yun pn xbeli lagi..kte tnguu megasales bulan 6,brg baby kat jusco pn murh,yun pn rembat kat sane gak..hehe!

rose:serius,yun pn perasan gak kaum2 suami ni melepak kat tepi dgn stroller,hubby yun pelik mcm mane yun blh dpt kudrat nk berjalan non stop dlm expo tu!!hehe!petpet tu yun beli 1 je rose,kalau beli 2 bru free rompers,yun xbeli byk pn..rase rugi xbeli pampers mcm rose tu,hehe!


pya:pya da complete lege da,goyang kaki kat umah,yun sbb xbeli satu brg pn lagi,beli skit2 dulu..TT bottle tu bukan comel je pya,yun ske puting die,mcm puting ibu,so baby akan suke la kot botol tu sbb mcm puting mak die,hehe!

Puan Nurul May 10, 2011 at 3:26 PM  

Sedeynye..rasa rugi pon ade xdpt gi expo kali ni. :(

~Yun~ May 10, 2011 at 5:04 PM  

nurul:xmola sdih..insyaAllah nti sure ader lagi.. =)

.:Mrs. Engineer:. May 20, 2011 at 12:32 PM  

yun, klo bley jgn bg baby soother eh...sian baby isap angin...
**jgn terase eh yun...

~Yun~ May 20, 2011 at 12:59 PM  

2la..mak yun mrh yun beli soother,xtau nape ari 2 gatal nk beli,hehe!

no hard feeling mummy yanie,bgus gak dgr dr orng yg dah experience.. =)

nurul_luq_luq June 22, 2011 at 12:21 PM  

blog online yang murah2 yun bgtau ler...leh gak beli online...

~YUN~ June 22, 2011 at 12:32 PM  

ok,salu kalau yun beli brg baby online,yun akan letak link..nti nurul blh cek k.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.