5th Checkup at KK


punyala lmbt nk update psl 5th checkup ni,pdhal dah seminggu kot yun g checkup kat KK..actually ni 1st time yun g KK ni,before ni g kat Bukit Panchor,Penang..so dah pindah ni yun mintk transfer kat Taiping..ingt nk g la Klinik Ibu & Anak Taiping,tp dieorng ckp kene g Klinik Desa kat Kamunting tu...punyala pagi2 gigih g cari klinik desa,budget xrmai orngla kan,nama pn desa,skali amik ko,mmg rmaii!!sebab tu kdng2 yun dah mcm fade up nk g klinik kesihatan ni...orng nye kadang2 ciput je,nth ape nurse tu buat duk terkial2 belek patient...letih woooo!!

mase checkup nurse just check berat,BP,urine test,tinggi rahim and hearbeat baby...yg terkezut tu,dieorng tak cek pn HB,gile oldies klinik ni...so,bulan ni yun xtau HB yun berapa,da la yun jenis HB rendah..tawakal jela..masuk bilik jmpe nurse,dpt plak jenis tua yg suke sembang...dah terang2 kat kad tu tulis pekerjaan suami..Jurutera..die asik ckp suami yun tentera je...pening aku!balik2 cite anak die ader kat kem tu la,da lama jadi tentera la,kene transfer kat sabah la...gile kentang nurse ni,nk gelak pn ader...smpai abisla die pecaye laki aku tentera...hahaha!Jurutera and tentera nampak sama kot!pecaye tak yun dlm bilik die 45 minit,kesian ibu2 lain tnggu lame kot luar..susah dpt nurse yg kuat sembang ni...hehe!

dipendekkan cite,yun akhirnya kene transfer kat klinik kesihatan lain..rase cm ape hal la korng ni bg info salah,sekejap suh g cni,sekejap suh g sana..so,dat was the last time yun jmpe nurse oldies tu..xpyh da dgr grandmother story die,hehe!

tp yg yun puji klinik desa ni xkedekut ubat tauu korng...yun xtau la mayb klinik kesihatan yg korng penh pergi bagi ubat bes2,tp klinik dulu dieorng bg ubat biasa2 je mcm folic acid,vit B,vit C semua,tu pn yun tak amik sbb dah mkn Iberet..yun ckp selalu yun makan Iberet Folic,nurse tu marah kenape yun beli..rupe2 nye kat klinik desa ni dieorng bg freeeee jeee!!waaaa!!baik gilerrr klinik ni!!tp mayb hari tu xder rezki yun sebab mase die godek2 laci tu,iberet tu da abis,tinggal kotak je...hehe!tp nurse ni baik...die bagi yun vitamin ni..

sape pernah makan vitamin ni?rupa die mcm softgel,xtau nape yun mcm xberani nk mkn,sbb xpenh nmpk vitamin ni kat pharmacy..huhu!yun tak mkn lagi sbb nk abiskan obimin yg Dr. Zarul bagi..hehe!

next week yun ader appointment dgn Dr Zarul,rase nk buat 4D scan la..and plng excited next week nk pergi mom&baby expo kat midvalley!!so,kalau mommy semua pergi,let say terserempak,kte hi2 la tau...jgn nyuruk plak,hehe!

ok,take care semua!!muahh!!


23 comments:

Arn sweetrider May 2, 2011 at 10:21 AM  

makcik misi tu boring okay! camane yu tahan duk 45 minit. kalo kita lari je kut. nak jgk pegi mami bebi expo kt mid tu...skrg ni tgh merancang alasan nk heret encik somi ke K.L...duk jauh cenggini lah.

Noli May 2, 2011 at 10:45 AM  

besela tuh kalo kat kk..noli dh lali dah..setiap kali cek up mesti dpt misi lain2...so mcm2 citer la dapat...dan memanggggg lama sgt2 duk ngadap misi sorang2..jenuh dgr citer org2 tua..hihihi.....
tapi yg best dpt dgr pglaman dorang la...senyum aje;)

Anah May 2, 2011 at 11:35 AM  

hai yun...rindunya...klinik desa mmg sedih sket kot sbb anah pn kn g klinik desa..sepnjang 12 mgu anah kt ctu, skali je check HB..

~Yun~ May 2, 2011 at 6:44 PM  

arn:terpaksela arn,mengiyekan je die ckp ape,siap ajak yun gosip tu yg xtahan!!hahaha!heret je,bile lg kan nk pergi same2..jom2!

noli:2la..kdng2 dgr cte dieorng bes gak,layankan je gosip2 yg dieorng nk cite tu..hehe~

anah:oo,yeke anah..patutla,yun ingt dieorng lupe cek HB..nasib next month g KK lain..lege skit.. =)

amElyn May 2, 2011 at 7:23 PM  

HAHAHA. klakanyaaa! =)
sian u...

~Yun~ May 3, 2011 at 8:38 AM  

amelyn:nasibla dear..nk buat cmner,hehe!

Rosie Rose May 3, 2011 at 9:14 AM  

jom jom jom, gi mom&baby fair!!! hiksss... tak sedo diri dah sarat nihh.. nak gi jugak jugak! hiksss:)

asna cute May 3, 2011 at 10:05 AM  

hmm haah. asna xpenah nmpk vit yg nie yun.

~Yun~ May 3, 2011 at 10:11 AM  

rose:Jommm!!ala,lg sarat lg bgus jalan byk,mane tau lepas blk expo cpt baby nk kua..mummy kene byk jalan tau!hehe~

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 May 3, 2011 at 10:25 AM  

nak g gak... hihihi.. xsabar!!!
nak borong barang baby.....

~Yun~ May 3, 2011 at 10:37 AM  

asna:2la..yun cm xconfident nk mkn..huhuhu~

dot:borong jgn xborong!!hehe~

Atiqah Adnan May 3, 2011 at 11:10 AM  

ade setengah KK gitu situasi dia.. hee~ makcik2 kan.. sabar jelaa..
haah tak pernah dengar vita tuh.. my mum ade pesan jgn sebarang makan ubat.. yg penting obimin dah ok daa..

jihan May 3, 2011 at 11:48 AM  

jom2..kiter g ramai2 bestnyer tak sabar nak sopping barang2 baby ney..;)

Puan Nurul May 3, 2011 at 12:06 PM  

Yun... kelakar la baca passal nurse tu! Adeih, mungkin die excited nk cite pasal anak die tu, besela makcik2 kan mmg bangga dgn anak2 mereka.. (jgn nnt kita pon sama udahler :p) Xpenah la tgk ubat tu, salu tau folic acid yg ada kt farmasi & pramilet yg doc bagi je...

~Yun~ May 3, 2011 at 12:51 PM  

qah:2la qah,yun plak 1st time jmpe nurse tua,mmg klaka and pent nk layan..hehe!mmm..yun pn rase xmo mkn,nasib free,kalau byr rase bazir plak kan..

jihan:jom!!yun pn xsaba,harap2 bykla brg bes and gud bargain too! =)

nurul:yela,makcik2 mmg suke sembang,yun pn rase die excited nk cte psl anak die sbnrnye..hehe~yun pn 1st time tgk..da la pic depan die cm oldies skit,cm brand dulu2 je..huhu!

^effa^ May 3, 2011 at 2:36 PM  

alamak yun... effa baru ingat last week ,last g kl..ade expo lak ke.. sure best kan.. kalau larat nak gi la... hehe

^^mrs.deana^^ May 3, 2011 at 7:53 PM  

dear yun,sabo jela ek dpt nurse ala2 mkcik gtu..yela,klu cte pngalmn mse pgnen ke brslin ke sdp jg nk dgr ..biasela dorgkn byk pnglmn..klu dh nma gomen,mntak jela ubt bkn kna byr pn...hehehe..tp jgn sebarang mkn plak,kna tye pd yg pakar..neway,jga kshtan yun & bby ok..

~Yun~ May 4, 2011 at 9:56 AM  

effa:dis week effa,cpt2 ajak mr hubby turun KL dis week,mane tau ader brg bes kat expo nti! =)

deana:2la,cite psl beranak ke ok gak kan,ni psl anak die layankan jelaa..hehe!2la,name pn free,dieorng bg yun amik je,nk mkn tu kene tnye doc la dulu,risau plak..tq dear!awk tu pn jg kesihatan k..take care! =)

^effa^ May 4, 2011 at 7:53 PM  

ala yun.. effa dah tak larat nak jalan. hahah sedey kan. ingat nak tengok breast pump..warmer , strelizer. sob sob sedeynye.. ;(

~Yun~ May 4, 2011 at 10:29 PM  

xpe effa,blh beli online,kalau rjin survey sometimes lg murh dr retail..everything now on ur finger tips,pilih je,kalau mummy da xlarat jgn paksa2 tau,rest byk2... =)

mommie yuyu May 5, 2011 at 1:50 PM  

lama betul nurse tu membebel..yuyu selalu kalau jmpe nurse mst kejap je..borak2 jap, cek perut sume..setel..bab menunggu yang lama tu

mamaleen May 6, 2011 at 1:31 PM  

cakap kat nurse tu, 'nurse.. korek tlinga bleh?' haha

~Yun~ May 10, 2011 at 10:15 PM  

yuyu:ni 1st time yun g KK kt cni,salu kejap je..huhuhu!

mama leen:die nk yun korekkan kot??haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.