28th weeks..=)


Alhamdulillah,hari ni kandungan genap 7 bulan=28th weeks..baby pn da makin active berkickboxing dlm perut mama die..semalm ms rileks2 tgh tv,terase benjolan kat perut,siku kah?lutut kah?punggung kah?hehe!comel je rase..cian anak mama,makin sempit kot dlm peyut..

progress mama on 28th weeks,xbyk beze sgt..just teringt before preggy berat yun 43kg je,and now sgt mendadak naik after preggy which is now da 57kg...waa!!mcm xpcaye je..dulu punyela kering je..haha!

yun rase perubahan yg plng drastik ms preggy 1st skali of course berat badan,bru 3 bulan yun dah xboleh pkai cincin tunang and kawin..simpan jela dlm kotak..xdernye nk bling2 bila keluar,togel je tgn tu...

pastu bab innerwear plak..malu je nk cte kat korng..dulu kan bra blh je pkai 32B,skang yun pn terkejut dah kene pkai bra size 38B...sila gelak skang!hahaha!tp cup still maintain,rase xbesar pn,just ukur lilit makin bertambah,mayb perut yun da tinggi,so kene pkai bra ikut lilitan atas perut tuuuu!!

bab spentot pn sama,dulu leh pkai free size or size s..bila dah preggy konon perasan g beli size m la kan,alih2 masuk blh smpai peha je..so skang bile nk beli spentot,hubby yun mesti ckp.."tolong jgn perasan awk tu kurus ye,amik besar terus,yg size nenek2 tu.." uwuaaa!!jahat giler rase bila hubby ckp cm2,yun xmola amik yg mcm nenek2 tu,even preggy pn mesti yun nk bergaye gak,even spentot kite pkai bukan orng nmpk,tp mestila nk pattern yg cntik,love2 ke..polka dot ke..xkn la nk pkai asik2 kaler skin colour je,hehe!so skang terpakse la amik size L or XL..huhuhu!nk wat cmner,mmg montot warisan,size mak2..hehe!

so,m2b and mommy semua,korng cmner ye??ader x perubahan drastik ms korng preggy,selain perut yg makin comels and membesar?ce cite..hehe!

tp hari tu yun blk mama hadiahkan yun spentot La Senza,mase mama bg tu rase mcm muat ke aku nk pkai ni...blk rumah test..Alhamdulillah,muat pn,hehe!excited ckp mama.."ma,yun muatla panties yg mama bg!!".. pas2 mama jwb.."yela,da amik size sama ngn mama mestila muat.." hahaha!


aneway,hari ni burfday mama yun,xsaba nk blk KL esok nk celebrate same2..Happy Birthday Ma!luv u so much!!





25 comments:

^effa^ May 5, 2011 at 3:12 PM  

yun.. effa pun same... sebelum ni breast kocik je.. hahahha skang dah besar.. fuyooo. hahha kalau time kurus dulu mmg smpi mmber cakp tak nmpk la.. hahah spentot pun sume kene beli free size. yang comel2 sume simpan dulu. haha

Rosie Rose May 5, 2011 at 3:19 PM  

tuuu dia! dah membesar dgn sihat ye yun? :) biasa la tu... dah menjelang 30th week kan! nnt lagi lerr... rasa semuanya makin sarat! but continue ur active life, k. jgn melepek macam garfield jerr... :)

Cik Puan Fara May 5, 2011 at 3:23 PM  

hahahahaha..dah rasa semua tu jgk :p

tp bab sepentot tu, masa nk g bli haritu igtkn kene bli size mak2.. tup2 ada salesgirl dtg tnye cari maternity punye ke.. baru tau ade sepentot org mengandung.. hehehe

Puan Nurul May 5, 2011 at 3:33 PM  

Wow..banyak tu naik dr 43 ke 57? 14kg? Kite skang da 35W, last check up ms 8bulan..berat 60kg, before kawen mmg montok sket :p 52kg... hahaha Xbyk sgt naik tp, xtau laa skang da naik bape kg lg, risau jugak! Eh yun, baru nk ckp pasal la senza, tetiba ada paper bag tu hikhik, I pon pki la senza before pregnant lg tau! And guess what, underwear inila plg selesa di pakai time pregnant!!! Terasa cm nk gi la senza and grab more undies~ :p

~Yun~ May 5, 2011 at 3:45 PM  

effa:2la,yun pnye pn cm belon da,harap2 besa aderla susu nye,takut gak yun susu xkua..spentot comel mmg simpan je,buat koleksi selepas bersalin,hehe!

rose:okey rose!tq!bile active bdn pn rase sedap je,kalau melepek asik nk bring lemah je bdn kan..kene start jalan2 kat taman la cmnie.. =)

fara:2la,btul tu..yun pn xtau ader yg maternity,b4 ni g belasah yg size mak2,amik XL terus..hehe~

~Yun~ May 5, 2011 at 3:47 PM  

nurul:2la..ms bru kwin kering je,skang ni mcm di pam2 da,hehe!mmg la senza bes,before ni yun pkai bra die je,selese sgt,rase ringan..ni 1st time pkai underwear die,bess la..getah die lembut je,and cotton die sedap!! =)

mama_afiq May 5, 2011 at 4:28 PM  

cantik mama yun... ank ngn mak sama2 lawa : )
byk gak yun naik yer... mama plak preggy turun byk gile.. b4 preggy 65kg.. la ne dah 26weeks berat bru 60.7... xlalu mkn n mabuk teruk... so spentot blh pakai lg yg lama py..hehe cuma bra je ukurlilit dah bertambah.. tp mama xsuke pakai pun haha teruk kan... n part plg best nasik lemak dah tambah rege.. dlu 50sen je.. la ne dah ade lauk tambahan so beso sket..hehe

my note May 5, 2011 at 4:52 PM  

yun... ite pown sama jugak..., baju lama termasuk la yg inside 2 kena simpan dlm kotak... bila bukak jer kotak.. teringat kenangan boleh bergaya cam2 baju.. sekrag bergaya jugak tp baju besar2.. hehehhehe, yun nanti dh bersalin, boleh la pakai baju yg lama2... yg bear2 simpan plak dlm kotak...

~Yun~ May 5, 2011 at 5:09 PM  

mama afiq:mama yun maintain,tp yun xmcm tu da,tu pic b4 kwin,now da kembang semangkuk,ni yg xblh jadi ni,bile kua sti orng ckp die kakak yun..hehe!byk gak kan akak turun..bab xske pkai bra tu same ngn yun,memandngkan duk umah,sng kan..masuk angin!wooott! =)

wani:2la,yg lain tu mampu tgk jela,simpan dlm almari,and bgus jugak tgk2 blk kene azam kembalikan size pinggng yg dulu,leh la pkai jeans blk pasni..hehe~

Arn sweetrider May 5, 2011 at 5:15 PM  

yun...an pun baru tukar spentot pakai yang nenek2, yang kain cotton takde renda bagai, kaler pun hitam & nude jer...tapi selesa lah kan.

^effa^ May 5, 2011 at 5:56 PM  

yun..effa dr 5 bulan hari tu tiap2 malam menitik susu. kaler die lutsinar je. ni tadi sembang ngn baby pun susu kua. hehe

~Yun~ May 5, 2011 at 7:22 PM  

an:nenek2 pnye pn comel kan,selese je,sbb besar,kalau yg spentot kakak2 yun dah xleh muat da,sakit kalau pakai..hehe~

effa:serius ke effa??waa!!bgusnyaa..sngla nti anak effa nk menyusu.. =)

Wanie Nasir May 5, 2011 at 8:00 PM  

rasanya semua mama sama,punggung membesar,breast membesar.wani sampai kena pakai dua la extension bra tu.nak beli lain,cup nya still sama.huhu.tapi wani yang paling teruk sekali strech mark la...dasat!nak tgk pon takut.mmg kena sental bio oil habis-habisan la ni nanti.tu belum masuk jerawat dan jeragat...
nak wat cane yun itulah harga yang harus dibayar untuk bergelar ibu :)

Noli May 5, 2011 at 10:06 PM  

hehe..sume mommy2 sume alami pembesaran sudaa..noli pon tak terkecuali..ats bawah sume kene beli baru..cian en.suami..

dulu free size leh je masuk..skrang jgn harap laa..haha..angan2 je la tgk free size...

bra pon sm ngn yun..dulu hentam 32b..sekarang dah 38 jugakk..haha..nasib ibu mngndung laa..hehe..

~Yun~ May 5, 2011 at 10:27 PM  

wanie:tul tu wanie,bile rase perubahan mendadak ni kan,mcm bes sgt pengalaman preggy kan..bab stretch mark tu xleh elak,kalau hubby konplen,ckp kat die ni la kemanisan menjadi seorng ibu... =)

noli:samela kite,xder maknenye nk free size,mmg kene cri spentot yg bersaiz besar skang..harap2 smpai 38B je la,seram gak kalau besar sgt,hehe!

ettyzukhair May 6, 2011 at 9:40 AM  

yun...samelah dh xpkai bling2 kat jari...ketat metat je rase...yun...biar btol saiz bra yun dh smpi 38B...etty still muat 38C..saiz same dr awal kwin hehe...but panties mmg dh kne pkai yg adjustable for preegy tu..mmg design nenek2 makcik2 sekian...hehehe;p...

p/s: hubby slalu gelak bile pkai panties jenis tu tau..huhu

~Yun~ May 6, 2011 at 11:22 AM  

etty:hahaha!yun rase breast xla besar mane,lilitan tu yg kene tmbh,perut yun tinggila etty..bab panties tu kan hubby yun pn suke wat joke,kalau g pasar mlm kan ader jual yg besar2 tu,smpai hati die suh yun beli...nk gigit je rase,hehehe!

Atiqah Adnan May 6, 2011 at 11:25 AM  

that's ur mama yun? whoa looks so young laa dear.. cantik.. haah qa pun dah byk tukar panties n bra.. huu

~Yun~ May 6, 2011 at 11:27 AM  

qah:aah,mama yun tu..yun pn jeles cmner die blh nmpk mude,hehe!xpe,same2 kite simpan untung2 after deliver slim blk blh pkai..hehe~

Pya May 6, 2011 at 2:02 PM  

Comel la Yun ni. Hehe... Pya berat tak la naik sgt. b4 preggy 55, last timbang 61kg. Tp mmg semua yg dalaman tu kena beli baru la. Da sendat mendat semua. Tp bab bra tu cup mmg saiz same, tp mcm Yun ckp la ukur lilit tu bertambah 3 kali ganda. Mcm pelik pulak tak penah2 dlm idup beli bra saiz 38. ^_^

jihan May 6, 2011 at 4:20 PM  

heheh yun saiz bra kiter samer ler..tak tau jihan boleh membesar lg ker tak time ni baru 25 weeks ++ huhuhu...panties plak memang pakai stok xl jer huhuhu..panties untuk preggy ada tapi mahal sikitla...beli yg biasa2 jer amik saiz xl!! hehehe..save bajet..;p

~Yun~ May 6, 2011 at 4:21 PM  

pya:dulu b4 preggy doc yg suh naikkan berat smpai 45 kg,dulu yun kurng berat bdn,so ader risk utk preggy,skali amik ko doc ni da naik lebih 10kg!hehe~

2la,yun pn pelik smpai 38 sizenye,mmg perut tinggi,pkai bra ikut lilit perut da ni,pon2 nye kecik je,hehe~

~Yun~ May 6, 2011 at 4:46 PM  

jihan:same ke?hehe!2la,yun pn risau gak kalau membesar lagi ni..mcm ade potensi gak nk membesar,hehe!samela cm yun,xbeli pn yg maternity,mahal,beli kat jusco or tesco je yg murh2 tu,size XL.. =)

^^mrs.deana^^ May 6, 2011 at 5:24 PM  

wahh..,sonok je yun..trigt mse sblm abort ritu,ciap dh bli maternity lg..tgu jela psni tah ble nk pkai.dlm mse 2bln lbh breast deana bru nk m'bsr saiz pn kna tkr..huhuh..

mama_afiq May 6, 2011 at 11:04 PM  

xpe yun.. nnt lepas pantang kt groming2 blk yer.. hehe... cpt amek petua n tips kat mak yun camana nk maintain cantik.. 2la.. nsb la dok umah.. asek freestyle je..hehe.. baju kelawar tu dah jd baju rasmi mama.. bju tula plg selesa.. dah rupe bibik kot mama neh..haha redha je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.