Perihal Si Bibik Tua



Mmm..post ni dibuat dlm mood stress..harap maklum,hehe~
anyway,memandangkn yun pindh rumah hari tu,yun pinjam bibik mama kejap..yun pn mmg xlarat nk kemas,packing barng,angkut semua..since yun penah misscarriage dulu,doc mmg advise no heavy liftings at all...diharamkan sama skali..hukhuk~

tp si bibik ni,keje nye sekejap je die buat,tdo yg lebih,mase mule2 yun pinjam die hari tu,panas je hati ni...kte duk susun2 barang dlm kotak,die blh layan cerite indon..adoi!!bila suruh kemas,suka bg alasan sakit kepala la,darah tinggi la..mcm2 la...ni la masalahnya kalau amik bibik tua..mmg xblh expect die akan buat keje lebih..

so,bila dah pindah rumah baru ni,lainla plak perangai die..keje asik duk nk basuh bajuu jee...mmg la rajin..Tp kan yg ktorng sdih,sabun and softener tu sekejap gilerr habisss!!hubby siap bebel,die ckp si bibik ni g mkn ke sabun n softener tuu!!ktorng punyela berjimat cermat..die suke2 je bubuh berapa sudu nth..adoii!parah la bibik cmnie,bankrup akuu!!

tu pasal sabun,ni satu lagi...die ni mmg ader kencing manis la kan,cordial mangga ktorng die g bedal xsmpai seminggu da nk abis...sdih tauuu!!bibik ni dtg cni mmg nk mencekik ktorng gamaknyee....stress wooo!!kalah tuan rumah...ni bru beli cordial baru da separuh botol da ktorng tgk!!mmg mencekik tul orng tua nii!!hahaha!

yg plngggg geram semlm..punya ktorng mengamalkan hidup yg sihat,belila corn oil utk masak..yun pkai skit je salu,belum seminggu da abis seliter,licin tau kornggg!!!sdihhhhhh..hubby ckp nasib hari tu xbeli olive oil...mau kopak duit... =(

hari2 yun call mama ngadu,xtahan dah ngn bibik ni..mama pn mulalah keluar cerite mcm2,die pn xtahan ngn orng tua ni,mane taknya naik lemak korng,dah 16 tahun kot die keje ngn family yun,yun paksa gak mama hanta si bibik ni balik indon..so jumaat ni jugak yun akan hanta die balik KL..maka post ini di buat untuk menamatkan azab kami suami isteri selama 3 minggu!!uwuaaa!!

hubby yun serik,die kata esok2 nk amik maid kene pk banyak kali,kalau dpt mcm nie..belum sempat ujung bulan,barang dapur semua habis,bil air naik sbb suka basuh baju,bil letrik pn naik sebab suke sgt tgk tv!!pengsannnnnnnn!!!!

Mmm...panjang la plak bebel,sorry ye korng..korng ader x pengalaman ngn bibik2 ni,ce cite skit??hehe~even yun stress ngn si bibik ni,xderla nk maki2 die,xelok kan sbb yun preggy,adik2 yun siap pesan.."jgn marah2 tau kak yun,nti baby mcm muke bibik!!"uwuaaa,nak nanes je dgr,smpai hati korng kan...huhuhu~


12 comments:

asna cute April 13, 2011 at 10:39 AM  

xpenah ada bibik. tp dh 15 tahun jd bibik family yun.. mmg dia naik lemak la. hantar jer la dia balik indon.

Noli April 13, 2011 at 10:40 AM  

alahai bibik..ciannye kat yun..sabo la yer..nnt anto dia balik KL cecepat..hehe..

~Yun~ April 13, 2011 at 10:58 AM  

asna:after bincang ngn mama yun,bulan 7 ni nk hanta die balik indon..merdeka la semua orng kat rumah tu..horeyy!!

noli:mmg nk anta da ni noli,lg beberapa hari je...kalau die pandai naik bus,lame da suh die blk sendiri,hehe~

elanie*Q April 13, 2011 at 2:07 PM  

yun, tu mentekedarah namanye tu. Mcm kordial tu,cube sorok dl smpai dia blk. Lelebih plak dia. Kalo dpt bibik yg muda takot goda hubby.kalo yg tua plak,itulah kejenye.bkn dia bwt keje tp kt plak yg buat bestu bwtpe ada bibik kn.. Xpe yun sabor ye..kalo kordial tu hbs gak,jgn bli stok bru smpaila dia blk kl.hehe

~Yun~ April 13, 2011 at 2:37 PM  

nanie,orng indon ni mmg memeningkan kepala,dieorng xsedar di untung kdng2 tu..susah tau nk dpt maid yg betul2 ok..haha!psl cordial tu kan td bru ckp ngn hubby,kenapa la kte g beli dulu,patut tnggu smpai die blk KL..terlupela la plak,hehe~

Cik Puan Fara April 13, 2011 at 9:51 PM  

tu ok lg yun, kakak i nye bibik muda, tinggalkn anak2 kakak i kt umah pintu tak tutup pagar tak berkunci dia g berchenta dgn mamat bangla.. jiran2 report pastu satu hari tu kantoi dgn kakak i.. trus hantar kt agen hari tu jgk

akubiomed April 14, 2011 at 12:36 AM  

Untung ada bibik, ketika saya mendapat baby baru-baru ini adik ipar hanya duduk 7 hari selepas itu saya urus sendiri sebelum pergi kerja dan selepas balik dari kerja

~Yun~ April 14, 2011 at 8:24 AM  

fara:mcm2 kan perangai bibik ni,kalau muda gatal nk bercinta,yg tua plak mls nk keje,mencekik je kejenye..hehe~

akubiomed:ni pn bukan bibik sy,bibik pinjm je..hehe~

Arn sweetrider April 16, 2011 at 10:46 AM  

amboi lemak nya kelapa tua nie....geram plak kita dengar! kasi pelempang sebijik baru tau.

~Yun~ April 16, 2011 at 6:03 PM  

arn:mmg geram giler..susah dpt bibik tua,patut hanta blk kg je sng,hahaha!

jatt April 17, 2011 at 10:47 AM  

Cyg..nampaknye..bibik xjadi hantar balik.mama sambung setahun ek huhu

~Yun~ April 20, 2011 at 8:32 AM  

syg:2la...die blh nk merayu2 kat mama,pas2 blk KL dan2 tu buat keje xstop,takutla tu mama bentikan die..hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.