Mengidam punya pasal..



rase lame xjenguk blog m2b and mommies2 semua,hari ni bru nk singgah and baca blog korng,sbbnye 3 hari yun xsihat sebab tersalah makan...wuwuwuwu!ni gara2 termakan sambal ns lemak yg hubby belikan weekend hari tu..the whole day yun muntah2,xlarat,hanya lalu makan bubur yg hubby masak..nk g jumpe specialist,hari sabtu mane dieorng bukak smpai ptg,half day je bukak...so,kami pn g jela klinik,doc pn just bg ubat tahan muntah and demam...alhamdulillah,hari ni baru yun lalu nk makan..yun bukan risau diri ni sorng,lg risau baby dlm perut..dah 2 hari yun xmakan sgt,just minum je air byk2..

so,dah sihat skit ni,tetibe teringt cte yg basi mase blk KL hari tu...korng tau x yun teringin sgt nk mkn Macaroons..ketinggalan zaman kan yun ni,orng lain da lame mkn agaknye...hehe~
so ms blk KL hari tu,adik yun belikan la macaroons ni,sbb kesian tgk kakak die mengidam sgt..Mmmm,seriusly,bila dah dpt tu...rase die xla sedap mane,manis yg amat sgt!!or mayb kat tempat lain ader lg sdp kot,or tekak ni mmg xleh terime bende ni?adik yun siap ckp,smpai hati xabiskan,nk punyela beriye..maaf la adikku,orng mengandung mmg cmnie,nk beriye,riuh sekampung,bila dah rase xsedap,pandang sebelah mate pn takmo dah,hehe~

korng tau mane nk dpt macaroons yg sdp x?yg xberape manis sgt..share skit ngn yun,mane tau terjatuh hati plak kali ke 2..hehe~


lepas tu kan korng...yun teringinnnn sgt nk mkn papa Papa John's Pizza..ni semua gara2 adik yun yg suke menghasut,balik2 duk ckp papa johh sdp tau kak yun!!hahaha!yg plng best bile blk KL je..sure baba tanya..."yun nk mkn ape blk ni?"..
surela yun ckp.."nk PAPA JOHN blh??"hehe!

so,baba pn angkutla satu family g Tropicana Mall gara2 mak buyung yg mengidam..seriusly korng shud try,sdp sgt pizza die,xmuak sgt mcm pizza hut,and some more yg buat yun terliur sbb ader cream cheese yg blh dip ngn pizza tuuuu!!waaa,cte psl makan,lagi buat yun lapa...harus pergi lagi kalau blk KL nti!!hehe!



mak buyung and pak buyung yg semakin chubby! =)



18 comments:

~aishah♥ April 25, 2011 at 8:56 PM  

aah k yun, bg sy macaroons tu x la sdp mane pun.. x tahu la kot2 ad yg buat mmg sedap. sy beli kt Harrods dulu.. hee..

Anah April 25, 2011 at 9:58 PM  

yun...siannya kt yun.. hati2 la pilih makan pasni..baby boy msti kuat..hiyah hiyah..

~Yun~ April 25, 2011 at 10:27 PM  

aishah:2la..nmpk cntik kan,ingt sdp sgt,hehe~

anah:yun dah serik nk beli kat lua anah,kalau nk beli,make sure yg panas..azab sgt 2 hari lembik je bdn,alhamdulillah bile cek baby sihat..risau sgt.. =(

fiszah_pjo April 26, 2011 at 1:51 AM  

sedapnye pizza..psl macaron tu teringn jgak..tp lom jumpa lg kt kedai2..ehehe

~Yun~ April 26, 2011 at 8:50 AM  

fiszah:better makan papa john's pizza dr makan macaroons,lg worth it!cpt ajak hubby g mkn pizza...hehe~

my note April 26, 2011 at 9:04 AM  

yun... betul la, time mengidam 2.. sume benda nk, tp bila dh dpt.. automatic xnk makan langsung...

mommie yuyu April 26, 2011 at 11:47 AM  

dulu yuyu teringin jgk nk makan macaroons tu.tp skrg ni mcm x lalu dh..semua benda2 manis mmg x lalu dh nk makan..

~Yun~ April 26, 2011 at 12:47 PM  

wani:mmg kan wani,orng preggy salu cm2,sbb tu suami kene sabar dgn kerenah isteri yg mengidam..hehe~

~Yun~ April 26, 2011 at 12:56 PM  

yuyu:bgusla yuyu xske manis,manis2 pn xelok,yun suke je manis,tp pd yun macaroons are to sweet!xtahan la makan..mcm makan gula..huhuhu~

..DeeYana.. April 26, 2011 at 1:45 PM  

yuuunnnn!! seriously, k.d pon tgh rs naaakkkk sgt mkn macaroon tuh..bleh dikategorikan mengidah gak la kan..xtau apsal..bg org yg dh penah mkn, diorg ckp xde laa sedap mana pon..tp xtau laa apsal..teringin sgt mkn bnd tu..maybe sbb bentuk die yg cute tu kot..so nk try laa rs kan..hehe

~Yun~ April 26, 2011 at 2:06 PM  

kak dee mmg ms mule2 yun teringin sbb kaler die yg pastel tu,mmg menggode jiwa..mayb ader tempt yg sdp kot,tp salunye orng ckp manis..xpe kak dee,just give a try,baru tau kan rs cmner,xbes kalau dgr orng cte je..cpt kak dee,g beli..hehehe~

elanie*Q April 26, 2011 at 8:56 PM  

yun, sebanyak tu ke adik yun belikan macaroons? gile bykkkkkk...mcm takde hari esok..hehe ;D

hrp2 yun dh sihat dr muntah2 tu. nanie ni dr minggu lepas, dh la mmg tak sihat, semalam plak smbung demam. perut meragam nak cirit je (pdhal preggy women lain siap sembelit 2-3 hari tak bleh berak) nanie plak terlebih2. nak kata salah mkn, tak jugak. mkn apa yg kita masak sendiri je. tp itulah...tak tau la...

take care ya!

~Yun~ April 26, 2011 at 9:25 PM  

xla nanie,adik yun beli 5 je,yun mkn 1 setengh,hehe~manis sgt!!xshedap pun..

laa yeke,patut nanie xupdate blog,salu hari2 update,kene rest tau nanie,yun 3 hari munth2 pn mcm lembik layu je..rase mcm morning sickness ms awal2 preggy dulu plak..hari ni pn yun masak sendiri,blh termunth,xtau mane silap,mayb dlm perut ni mmg ader angin..gastrik plak tu..adoii~

take care tau nanie..minum air byk2 k..jgn smpai dehydrated tau..

ciNDerella stRikEr April 27, 2011 at 9:40 AM  

amboi...mcm sedap je papa john tu. harus d cari dgn segera ni. hehehe...

~Yun~ April 27, 2011 at 9:45 AM  

nad:g la,shedap sgt!!xmenyesal pegi,kat tropicana mall je,dekat je klu ikut mrr2,hehe~

Amalina April 27, 2011 at 10:53 AM  

yun, sape yg bacu kemeja biru muda tu?cam knal..huhuhu

~Yun~ April 27, 2011 at 11:49 AM  

amalina:oo,yg tu satu2nye adik lelaki yun..serius ke kenal?name die umar..or salah orng?hehe!

Amalina April 27, 2011 at 11:52 AM  

oo salah org..hihihi..i tot my junior mase belaja dulu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.