Jom double check baby's gender..



korng penah dgr tak pasal kalendar cina ni?yun pn xtau exactly ape name kalendar ni,tp seingt yun mase kecik2 dulu kan,ader dgr mama yun ckp nk plan baby gender tgk kalendar cina,yun dah terbyg kalendar kuda mase tu..terpk kalendar kuda tu pn blh predict baby's gender ke?punyala lurus mase tu,ingt kalendar kuda tu satu kalendar je dlm dunia ni..haha!

mase tu mama yun cite,die silap tgk bulan,nk baby boy,alih2 yg bongsu dpt gak baby girl,so dlm adik beradik yun dpt satu hero je,hehe~tp 2la,bile anak dah ramai bru excited kot nk plan baby's gender,lain plak macam yun...bru 1st pregnancy,yun xkisah,redha je..as long baby sihat and cukup sifat dah syukur sgt2... =)

so,korng yg da scan and dah tau baby's gender blhla double check kat cni,tp yg belum tau,blhla cekidaut dulu and main teka teki ngn hubby korng nti...hehe~


before yun scan,yun da tgk kalendar ni byk kali..so far orng kate 99% betul..tp semuanya ketentuan Allah kan..kite hanya mampu merancang,Allah yg menentukan semua.. =)



24 comments:

ciNDerella stRikEr April 27, 2011 at 9:52 AM  

yun..btul ke bole check camni? exited plak nk tau. hahaha...

oh ye, nk ty ni. umur ibu tu kira masa kelahiran ke masa tau kehamilan. sbb tahun yg bbeza kn. hehehe

~Yun~ April 27, 2011 at 10:05 AM  

aah,tryla cek,hehe~

umur tu xsilap ms tau ibu start preggy.. =)

mommie yuyu April 27, 2011 at 10:10 AM  

yuyu pun cek masa baru tau preggy dulu..mcm betul je..tp x tau la..hehe

..DeeYana.. April 27, 2011 at 10:46 AM  

eh, yun pon penah tgk kalender nih..k.d ade gak kalender nih..dlm buku 40 Minggu Nan Indah..so far k.d cek2kan utk kwn2 k.d y dah slamat bersalin, mmg 99% betul..just sorg je kwn k.d y dlm kalender tu ckp boy tp kuar gurl..tp tu lah, ape2 pon sumenya ketentuan dariNya :)

ciNDerella stRikEr April 27, 2011 at 11:33 AM  

Nad dah check...biar betul ni?? exited nye nk scan ujung minggu ni. hehehee...

~Yun~ April 27, 2011 at 11:47 AM  

yuyu:2la..yun pn cek betul,hehe~

kak dee:aah,before scan lagi yun da cek,so dlm kepala cm set da baby boy..so alhamdulillah dah scan 2 kali doc ckp boy,hehe~

nad:okey!!nti da scan sile roger2 tau and cek blk kalendar tu.. =)

~SaHiDa~ April 27, 2011 at 3:13 PM  

yun kita sama! hehehh

~Yun~ April 27, 2011 at 3:42 PM  

sahida:yeah,blh geng..hehe!

Pya April 27, 2011 at 3:59 PM  

nak nengok jadual ni, tgk umur ibu, pastu nengok bulan bila agak2 baby lahir ea Yun? kalo camtu, pya 25, baby maybe lahir bulan Jun = baby boy la ea?? camtu ke?

~Yun~ April 27, 2011 at 4:17 PM  

bukan pya,cmnie..umur pya 25 and bulan bile yg pya tau yg pya preggy?maksudnye conception of the baby tu bile kte start preggy..cbe cek blk.. =)

ettyzukhair April 27, 2011 at 5:39 PM  

yun...cm ye je...kena btol...sbb baju baby dah beli ikut tau gender mase scan hehehe;p

asna cute April 27, 2011 at 5:54 PM  

hehe kadang2 tersasar jugak~

~Yun~ April 27, 2011 at 7:12 PM  

etty:xpe,pape pn ikut je scan doc,insyaAllah betul la tu..hehe~

asna:yela..sbb die 99% accurate je..1% tu yg tersasar la kot,hehe~

Arn sweetrider April 28, 2011 at 12:07 PM  

sis yun...thanks sbb share menda ni...an nk try cek gak la. i hope it is a boy! nk geng. ha ha

~Yun~ April 28, 2011 at 1:28 PM  

arn:welcome dear!cpt cekidaut,nti time doc scan blh la agak gender baby,hehe~hopefully its a boy!leh geng!! =)

^effa^ April 29, 2011 at 8:37 AM  

aah la yun, effa check sama. hehe.. ramai nye m2b dapat boy kan.. effa je ke gegirl? heheh

mommie yuyu April 30, 2011 at 9:38 PM  

ramainya geng mommie to kat sini..meriah

~Yun~ April 30, 2011 at 11:25 PM  

ala effa,baby gugurl byk baju comels2 tau!!lg geram..hehe~

~Yun~ April 30, 2011 at 11:39 PM  

yuyu:2la..ni klu gather rmai dgn baby sureee lg meriah kan?hehe~

AJ The Mommy May 4, 2011 at 5:27 PM  

eh yang ni la yg I cari. I kira-kira utk I, lebey kuang betul je. heheheh.

Puan Nurul May 5, 2011 at 4:38 PM  

Hurm.. sama as doc scan. Camne eh diorg ni kira? Kreatif btul. Anyway, slagi baby xkua, redha jekla kn?! =) Thanks for the sharing!

~Yun~ May 5, 2011 at 4:58 PM  

AJ:rmai yg ckp 99% betul..heeeee! =)

nurul:2la,bgus jugak kalau nk planning,blh target bile nk bersama semua..papepn yg penting baby kite semua sihat kan bila lahir nti,jantina xkisah,boy or girl,yg pasti baby mesti comels.. =)

Arn sweetrider May 5, 2011 at 5:20 PM  

dear yun...an need a little help with this calendar. umur ibu kan, umur kita la kan..kena ikut taun ke? sbb kalau nk kira betul2 an baru je 21 tahun setengah. sbb bday bln 11.

~Yun~ May 5, 2011 at 5:36 PM  

an:yes dear..rasenye xyh ikut tahun,maksudnye kalau belum burfday kite ms kte preggy,jus amik umur yg b4 burfday tu..ok x yun explain?sowi ye kalau pening..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.