Antenatal Checkup at PMC



alhamdulillah,semalam yun pergi 1st antenatal checkup kat PMC..nasib baik hubby cuti on monday,so ktorng pn buat appointment nk jmpe Dr. Zarul pukul 8 pagi..tq so much iza,sebab byk bg info tentang PMC and siap bagi schedule Dr. Zarul..tq dear!!

1st visit yun sgt puas hati dgn servis PMC,standarla kan,dtg awal,kene tnggu jugak sbb ibu2 lain dtg lagi awl dr yun,mayb b4 8am kot..hehe~

so,1st impression jmpe Dr. Zarul,die sgt welcome yun and hubby,ckp pn teratur je,die plak yg byk tnye yun mcm2,from previous experience yun kat KPJ,xkisahla kat KPJ Damansara or KPJ Penang,doc semua mcm ader berrrlian dlm mulut,ckp skit2 je..tp consultation smpai RM80,ckpnye dlm 5 patah cm2,hehe~

update from the checkup:
  • BP yun normal, 120/70..berat naik lagi,55kg!hehe~
  • last visit g KK,dieorng lupe kot nk inject kancing gigi,so kali ni,yun kene inject..tp dgr cte dr m2b lain,salu inject kat tgn,tp yun kene kat montotttt!!da la ptg tu yun blk taiping 3 jam duduk senget je dlm kete...xtahan sgt mlm tu yun tuam je ngn air panas...Alhamdulillah,hari ni da blh duduk dgn normal..hehe~
  • lepas tu kan...doc pn scan nk tgk si comel dlm peyut ni...so doc da confirm baby BOY!!siap ckp lagi..."haaa...nmpk da tu batang berjuntai.."hahaha!blh tahan lawak doc ni.. =)
  • part ni yun plng risau..my placenta is still low lying,tp doc kate its still early,insyaAllah die akan gerak..harap2 la kan,next month da 7 bulan,makin risau plak..=(
  • Doc suruh yun attend antenatal class next week,xsure blh pegi ke x,mau kopak duit every week blk KL..hehe~
Alhamdulillah,baby sihat..berat si comel pn da 800++ gram..so far,yun and hubby sgt puas hati dgn PMC,bill pn sgt reasonable, RM112..scan,consultation,and vitamin (obimin&calcium).next checkup will be another 3 weeks,mase tu insyaAllah da 28th weeks...cptnye mase berlalu,makin neves plak nk jmpe dgn si comel ni.. =)


rasenya rmai m2b yg seangkatan dgn yun..baby boy kan??hehe~lepas dah tau gender si comel,yun and hubby dah decide nama utk dia..ntila cte nama k,malula nk cte,hehe!Little R will b his name..moga Allah berikan kesihatan yg baik dan permudahkan semuanya utk yun and baby..AMIN~



32 comments:

mama_afiq April 19, 2011 at 2:25 PM  

yeay! yun.. kite geng. sama2 boy.. best2...

mommie yuyu April 19, 2011 at 2:26 PM  

thaniah yun, baby kita satu geng la nanti..boboy jgk

mommie yuyu April 19, 2011 at 2:26 PM  

thaniah yun, baby kita satu geng la nanti..boboy jgk

ajan April 19, 2011 at 3:08 PM  

Confirm Boy la ni yer~ Cgrts yun! ala, ak tak book lagi klass antenatal ni.. 8 bulan nanti baru nk join tuh seswai ke? kang awal2 lupe plak.. *alasan.

~Yun~ April 19, 2011 at 3:13 PM  

mama afiq and yuyu:2la..semuanya hero,blh geng la anak kte nti,skolah pn same tahun,insyaAllah esk2 jadi hero and jd bodyguard mama die..=)

ajan:tq ajan!!ok je 8 bulan,aku pn rase nk g mase 8 bulan nti,salu yg g semua da boyot2 kan,nk g awal2 malula plak..hehe~

Wanie Nasir April 19, 2011 at 3:29 PM  

yun,masa diorang discover wanie low lying pon around 7 month macam yun la.tapi wanie sampai sekarang tak naik2.mujur type 1 saja.
tapi apapun yun doa la yer..naseb setiap org neh lain2 :)

~Yun~ April 19, 2011 at 3:37 PM  

2la wanie..yun risau gak,tp doc tu bunyinye mcm positif je,kte yg risau,ke die nk sdpkan hati yun je,xder plak die mention type 1 ke or type2 yg lain..insyaAllah..harap2 semua ok nti,kene doa byk2..tq wanie.. =)

asna cute April 19, 2011 at 4:42 PM  

yeay! anak kita boleh geng2 hehehe ;D

Pya April 19, 2011 at 5:01 PM  

kena cucuk kat montot ke injection kancing gigi tu? adoi camne rase sengal kat montot yun? doc yg nak cucuk kat situ ke? Pya dis coming monday kena cucuk lg. Serik rsnye...

ettyzukhair April 19, 2011 at 5:17 PM  

yey...another boy...jom geng2..this year mmg musim boy kot...hehehe...ehe yun bp terakhir kite same...berat jer...jaoh amat beza..mau azam kurus gile2 pas besalin ni hehehe

ciNDerella stRikEr April 19, 2011 at 5:19 PM  

yun...syok nye dh dpt tau gender baby. bole la start2 shoping2 barang. nad ni masih exited nk tau lg. InsyaAllah end of this month nad suh doc skodeng gender baby. heheee...

tahniah ye

my note April 19, 2011 at 6:06 PM  

yun.. ite sama geng la.. ite pown doc ckp baby boy...

~Yun~ April 19, 2011 at 6:15 PM  

asna:yeah!!bes kan,kalau la blh jmpe rmai2,gather2 sti bes kan..sume boy jee..sti comels!hehe~

pya:2la,mayb kan sbb yun da terlewat cucuk,dats why die cucuk kat montot bg cpt..sengalz tau,smpai xmo pkai spender,sbb sakit bile kene getah tu..tp xpe pya,let say kene kat montot,tuam je ngn beg air panas,insyaAllah esk ok da.. =)

~Yun~ April 19, 2011 at 6:21 PM  

etty:snokla rmai hero kan?nti skolah same tahun la baby kte semua.. =) xpe zetty,awk tu tinggi sesuai ngn berat,sy ni kemetot je,ni da 55kg pn da xlarat nk berdiri,sbb rs berat sgt..hehe~

nad:tq nad!!2la,b4 ni mampu tgk jela,xmo excited sgt,insyaAllah baby boy ni blh survey2 brg baby boy..xpe nad,next checkup nad da blh tau gender baby..yun pn excited nk tau!!update tau nti!hehe~

hamizah halim April 19, 2011 at 6:32 PM  

waa best nye nak dpt baby sndiri!! ni buat miza rasa nak kawen awal ni.. tapi bnyk bnde yang nak kena settle dlu..hu3

~Yun~ April 19, 2011 at 7:04 PM  

wani:waaa!!ader geng lagi,makin rmai la plak..sukenyee.. =)

hamizah:tq dear..xpe,ur time will come soon,dont worry k..mmg ms blum kwin,nk sgt baby kan,yun pn mcm tu dulu..yun doakan miza cpt2 kwin and dpt baby k..aminn~

Cik Puan Fara April 19, 2011 at 9:08 PM  

last saturday g checkup tnye doc kene inject kancing gigi tak (sbb baca blog mommy2b ramai btol kene inject). my gynae ckp xpyh sbb katanya u confirm la nk beranak kt hospital kan.. zaman dl2 kene inject kt KK sbb ada yg bersalin kt umah.. tp xtau la kn, lain doc lain pendapat.. so i ikut jela.. huhu

~Yun~ April 19, 2011 at 10:08 PM  

fara:oo,cm2 ke,xtaula plak yun..yun ni lurus je,doc ckp inject,yun merelakan je hati,hehe..xpe,mayb gynae fara ader la sbb die kate cm2,just follow the experts kan..=)

Cik Shu April 19, 2011 at 11:32 PM  

Insyaallah, anak kita leh jadi gang. harus buat entry kumpulkan gang2 seagkatan nanti. hihihi

~Yun~ April 20, 2011 at 8:37 AM  

2la..insyaAllah gengla nti,boy kan semua..aahla,gud idea la shu,haruslah gather ramai2 dgn baby nti..besnyee!hehe~

Rosie Rose April 20, 2011 at 11:16 AM  

hik hik hik.... batang berjuntai tuuu... lawak la doc tu!

Mrs. Eeza Herman April 20, 2011 at 11:48 AM  

best kan jumpa Dr Zarul..
congrats ye, sama geng berjuntai ngan hazeq..
nanti try la beli obimin plus, dulu Dr Zarul suggested mkn tu sbb lg tinggi kandungan vitamin dia..lebih complete la dr obimin biasa..

~Yun~ April 20, 2011 at 12:17 PM  

rose:2la,lapik tul bahasa tp penuh makna,hehehe~

eeza:bes!!tq so much iza,kalau xkenal iza,yun xtau pn psl PMC ni.. =)

2la,leh geng ngn haziq,hero2 semua..hehe!oo,ok..sbb yun da mkn iberet sbb tu die bg obimin je..

ekey'z April 20, 2011 at 2:44 PM  

tetibe rase cam nak teke name yun nak kasik...rayyan ker??hehehe

ekey'z April 20, 2011 at 2:48 PM  

tetibe cam nak teke name yun nak kasik baby boy..rayyan mungkin??hehehe

~Yun~ April 20, 2011 at 3:32 PM  

ekey:dat was closed...ShhhH!! =)

^^mrs.deana^^ April 20, 2011 at 7:12 PM  

hye yun..congrates dpt bbyboy!!sonoknya dh dpt scan..sy je blm scan2 lg even dh 11weeks...ala2 nk suprisela ni..hihihi

~Yun~ April 21, 2011 at 8:34 AM  

deana:tq dear..xpe,suprise lg bes kan?sti excited nti.. =)

^effa^ April 22, 2011 at 1:35 PM  

yun, ramainye baby boy.. effa sorang je ke gegirl. hehe.. ala yun baru 55 kg, effa ni dh 94kg haha gile beratkan.. siankan baby, effa mmg jenis tak boleh makan nasi. badan cepat besar, tambah pulak minum anmum coklat. miahahhaa. lagi la. neway.. take care.. ;)

~Yun~ April 22, 2011 at 3:27 PM  

2la,rmai plak geng boy,ader je gugurl..gugurl sti beskan,sti rambang mata nk shopping bju baby,cantik2 semuaa!!hehe~

xpe effa,pas deliver sure turun..positif2.. =)

take care dear!

amElyn April 22, 2011 at 8:51 PM  

kena inject kat montot????
alaaa.. bila???? takutnyaaaaa!
lambat lagi kan?? i baru 4 bulan!!
huhuhu. baby gender pun blom tau lagi ni. excited btol.. =)))

~Yun~ April 23, 2011 at 8:44 AM  

amelyn:yun xsure nape kene kat montot,orng lain salu kene kat lengan,tp yg bgusnya sengal tu sekejap je..rase doc nk cpt kot,sbb tu inject kat montot dear..hehe!

inject tetanus salu 6 bulan or 5 bulan,depends on doc,pas2 xsilap 8 bulan pn kene lagi..xpe,next month u dah blh tau gender baby!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.