Susu Ooo Susu..



susu Ooo susu..ms pregnant ni yun susah nk minum susu,ingt dulu beli Anmum,bazir je satu kotak tak minum langsung,hubby geleng2 je kepala..everytime minum mesti yun muntah,so hubby try beli susu kotak Dutch Lady tu..blh plak telan,lg2 yg disejukkan dlm fridge tuuuu...sdp je raseee...tp doc tak recommend susu kotak,die kate better minum susu tepung..susu kotak kurang zat die ckp..ok,yun try plak susu tepung Fernleaf..haaa,yg ni sdp,blh minum satu hari smpai 3 kali..tp lately ni yun salu sakit kaki and tangan everytime bgn pagi..sakit sgt..nk pijak lantai cm azab..bile cerite kat sis in law,die suggest Enfamama..die kate enfamama ni sesuai utk ibu mengandung,of course la kan (dah name utk ibu preggy,hehe),then satu lg blh minum mase kte menyusu kan baby..and plng best die ckp nti da ader baby sng nk breastfeed sebab insyAllah susu ibu banyak kalau mase pregnant minum enfamama,siap ckp susu die banyak,keluar pancut2..hehe~


ok,by recommended by her..yun terus beli Enfamama,before tu sis in law yun ader bg try skit..sdpla jugak,rase macam nestum..blh telan..Alhamdulillah..hubby ckp kalau dis time yun tak blh minum,die nak nangis sebab susu tu mahal..ok2,dengan pakse rela yun minum jugak.. =)

nak tanye M2B yg lain,penah tak minum enfamama?or ader tak susu lain yg sdp?huhu~

dah seminggu anniversary,baru hubby sempat nk beli hadiah utk yun..memandangkan die kesian tgk sandal yun nk terputus and kaki dah bengkak macam belon..he just bought me a new sandal..the one i love most..Scholl sandal..very comfy..tq hubby!better be late than never..hehe~


16 comments:

Atiqah Adnan March 21, 2011 at 8:42 AM  

rafiqy pun belikan qa anmum sebab ramai yg cadangkan susu tuh.. susu anmum mmg tak sedap macam susu lain.. qa pun pelik sebab qa suka minum susu tau tapi anmum qa tak bole telan.. bole tapi err susah giler..! seyes! tak suke betul.. oh rafiqy suruh habeskan anmum dulu baru tukar.. T__T suami i penjimat.. minum laa sikit..so lelama habes..

~Yun~ March 21, 2011 at 8:49 AM  

2la..yun pn same suke je minum susu,bile 1st time minum anmum,mcm erkk~muntah immediately after minum..xpe qa,qa kuat semangat,lame2 mesti abis..jgn jd mcm yun,membazir je..huhuhu~

Amalina March 21, 2011 at 9:17 AM  

saya awal2 minum anmum..sempat le merase for 1 week..pestu stop..then tetibe gigi crack..start minum balik susu..tp amik marigold kotak...sy suke minum susu sejuk jugak..lagipon, nurse tak galakkan anmum, takut gemok katenye..huhuhu..but now sy amik anlene (nurse yg recommend)..sbb mmg high calcium..cume kne tambah milo baru bleh minum..klu idak..loyaa!enfamma plak tak brani nak try..mahall sgtt..huhuhuu

~Yun~ March 21, 2011 at 9:27 AM  

amalina:susu kotak mmg best kan???hehe~anlene pn ok jugak,tp yun pnh try yg high concentrated tu,manis yg amat..cm sdp bunyinye tmbh ngn milo kan,xpenh plak try plak..hehe.

enfamama mmg mahal,rase cm terkedu gak tgk,tp hubby kate ni last try,klu xminum,die nk sumbat gak kat mulut yun..haha!

E=mc² + Q March 21, 2011 at 10:58 AM  

same case here! Hehe..b4 preggy mnum susu kotak py la champion. Bl preggy,mnum susu ibu mgandung cm azab je! Huhu..hubby yg beriya bwtkn susu kalo asik bg alasan xmau mnum.last2 tpaksa smpai la ni.

Ritu nk gak try enfamama,tp bl tgk harga,rs nk tcekik pn ada. Ha yun,kna mnum 2 dh ada setin.kalo x,nanges hubby nanti. Hehe.lgpn 4 u n 4 ur baby's health gak. Marilah berusaha mnum susu! :)

~Yun~ March 21, 2011 at 12:13 PM  

mmg kan,dulu pnye champion..skang tgkla,nk minum susu pnye terkulat2 cm nk minum ubat..hehe~ok dear..mari berusaha minum susu,for the sake of mummy n baby as well!!semangat ni bile ader orng same2 bg semngt..hehe~

.:Mrs. Engineer:. March 21, 2011 at 1:39 PM  

sy mule2 minum anmum gk...lme gk nk abs kn...nsib bek abs gk sekotak...then lpas tu minum susu kotak je...marigold HL mmg besh...uhu

nnt sy nk start minum enfamama gk lh... :)

~Yun~ March 21, 2011 at 2:40 PM  

yanie:sdp ek marigold,rmai kate sedap..sekali skala nk try la,klu mls nk bancuh leh terus minum..sng..tryla enfama,mmg bgus utk ibu yg menyusu,sis in law yun still minum until now,anak die pn da 4 bulan.. =)

Rosie Rose March 21, 2011 at 11:07 PM  

aluuuu, wahhh another geng mommy-to-be nihhhh... folo, folo! hiksss...

btw, sama la kite, takleh telan susu anmum tu. iyewwwwww! tp kite skrg dah syiok ngan Friso, sedap!

~Yun~ March 22, 2011 at 7:33 AM  

tq rose..nti yun nk follow awk jugak..bru tgk blog awk semlm,sukela bc blog mommy-to-be.. =)

sdp ke Friso,xpenah tryla..klu sedap kene try ni..tp kene abiskan enfamama dulu..hehe~

Rosie Rose March 22, 2011 at 8:38 AM  

Friso ey? Dapatkan la tester dia dulu and try. Friso ni bawah DutchLady, so macamana creamy dan yummynyer susu dan coklat Dutchlady, camtu gak ler sedapnya FrisoMumGold. Hiks!

~Yun~ March 22, 2011 at 8:45 AM  

ooo yeke!!sdpla klu cm2,dutch lady faveret tu!!ok2,harus dptkan tester nanti..tq rose! =)

nad March 22, 2011 at 2:40 PM  

mujur nad bole jgk telan anmum coklat. selamat...!!!

~Yun~ March 22, 2011 at 6:00 PM  

bgusla nad..teruskan minum anmum.. =)

amelyn March 29, 2011 at 12:23 AM  

hi.im blogwalking.
im mommy to be too.. =)))
feel free to drop by and share any tips or info on pregnancy.

ps: i minum EnfaMama jugaaaaa!!

amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

~Yun~ March 29, 2011 at 7:27 AM  

hi amelyn!tq sudi menyinggah di blog yun..yun singgah sekarang..vromm2 vroomm2...hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.