Mengidam-ness



for the 2nd time pregnancy ni..yun tak mengidam sgt,just kadang2 tu je teringin nak makan tu la..makan ni la..smpai tergaru-garu laki aku nk pergi cari..hehe~nasib baik semuanya senang nak di beli..tp yg kelakar ni dis time mr. hubby plak yg asik mengidam..haha!tergelak plak hari tu die asik mengidam sate arnab.. =P

masa the first 5 weeks tu,teringin giler nk makan subway,amik kau bukan setakat je makan kat situ,siap tapau balik rumah..ni la perangai orng preggy,bila dah makan smpai nk termuntah,lepas tu tobat takmo makan dah,tgk signboard subway pn smpai nk termuntah..haha!



pastu asik kemaruk nak rojak..smpaila si suami ni yg sanggup pergi mencari kuah rojak lepas balik keje..pastu die cakap takyah gatal-gatal nk pergi beli,satg makcik tu g bubuh nenas la bagai,sape nak jawab!!die kate baik die buat sendiri khas utk isteri tercinta..Cehh~

tapi boleh tahan gak sedapnya..smpai 3 hari berturut2 duk balun rojak..smpai rase nak muntah tu,pndai2la ko stop makan kan..hehe~

pastu kan teringin nak makan kenny rogers,sebab teringat die punye macaroni cheese tu...gedik kan?hehe~pastu nak balik tu teringin lagi...teringin nk rasberry blakcurrant starbucks...smpai mr. hubby kene marah dengan pak guard sebab parking tepi jalan..ni la kalau isteri mengidam..suami yg jadi mangsa..hehe~



Mmmm..alhamdulillah bila da nk dekat 4 bulan ni,takde rase mengidam sangat..just teringin je nk pergi pantai,tak tau kenape..Uuuuuuu~




10 comments:

..DeeYana.. January 27, 2011 at 11:51 AM  

congrats yun!!! alhamdulillah u past through the 1st trimester dgn selamat!! really hepi for u dear ;) k.d doakan smoga yun n baby alwez in a good health smpi bersalin nnt ye =) doa2kan utk k.d gak ye ;)

p/s: lawat2 laa blog k.d yg xseberapa tu ye ;) http://deeyana-sumwhereibelong.blogspot.com/2011/01/soon-to-be-my-home-sweet-home-weeee.html

~Yun~ January 27, 2011 at 12:12 PM  

tq kak dee..even da nk abis 1st trimester,yun still risau..kak dee doakan k yun can cope for the rest 9 months..yun sentiasa doakan kwn2 yun..insyaAllah ur time will come soon..yun da bc blog kak dee,nape xleh nk komen ye,hehe~i'll put u in my blog list..happy blogging sis! =)

Mrs. Eeza Herman January 27, 2011 at 12:55 PM  

yun da preggy lagi?? congrats yee..
jaga elok2 tau..jgn lasak2 sgt...
hopefully this time your rezeki la..
makan yg berkhasiat tau..
take careee!!! =)

..DeeYana.. January 27, 2011 at 2:07 PM  

eh, ye ke..ade silap setting laa ni..xpe2, nnt k.d cek ye ;)

~Yun~ January 27, 2011 at 2:24 PM  

eeza:aah..alhamdulillah..da 14 weeks,perasaan masih berdebar2,moga2 semuanya ok..eeza doakan yun k..tq!

k.dee:orait,nti sy nk komen,hehe~

.:Mrs. Engineer:. January 27, 2011 at 2:27 PM  

yun...nape sy xtau yun preggy blk...alhamdulillah...take care tau... :)

~Yun~ January 27, 2011 at 2:51 PM  

yanie:mmg yun xinform terang2 kat blog,sj secret2 dulu..bru lagi kan..syukur alhamdulillah..doakan yun k..harap sgt kali ni semua okey.. =)

INTAN NOORAMALINA January 28, 2011 at 11:09 AM  

alhamdulillah yun da masuk 14 weeks..k intan doa2kan yun n bb sihat yek! jaga diri btol2 tau..n makan jek selagi rasa nk makan.bb n ibu need energy..hehe~ :)

~Yun~ January 28, 2011 at 11:26 AM  

k.intan:tq!!alhamdulillah..harap2 semuanya okey..tp doc still advise xblh lasak2 lagi,sbb hari tu scan uri kat bwh..tq ye doakan yun.. =)

INTAN NOORAMALINA January 28, 2011 at 1:41 PM  

insyaALLAH everything will b ok~owhh..yup2, if uri kat bawah yun xbley lasak sgt..movement kita kene jaga tau.xpe..once bb da keluar bley aktif balik..hehe.. take care dear! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.