Hytex Warehouse 2011


ni 1st time mummy yun terjah ke Hytex Warehouse!selama ni tak tau plak ader warehouse yg dekat giler dengan rumah mama,dekat takderla sampai boleh jalan kaki..tapi adalah dalam 5-10mins drive..hehe!

ramai yg kata worth it to go..so,yun pn nk tgkla apa yg worth it sgt tu...dasar kaki warehouse!pantang ada peluang mesti nak pergi..hahaha!

penyakit 'giler warehouse' ni automatic ada since preggy and lagi kronik bila dah ada anak..yg tak tahan,penyakit ni berjangkit and menular kat adik yun,sebab die selalu jadi mangsa heretan ke warehouse masa preggy and immediately after yun pantang,haha!lepas ni best sebab ada 'partner in crime' yg sama-sama kiasu serbu warehouse!  =)

adoi,merapu plak..okey Hytex Warehouse serius banyak giler baju!baju baby,kids,toddler,teenagers,mak budak,bapak budak pn ada..brands disney,looney tunes,tenderly,american atheletics,puma,etc.



longgokan baju terlalu banyak,larat tak larat je nk memunggah..sampai termuntah pn tak habis korek..bila dah banyak-banyak,yun jadi blur nk beli..boleh??haha!

lepas tu,last-last amik stokin je utk Rayyan..what??takkan beribu-ribu baju sehelai pn takde..so yun patah balik,target satu corner je,punggah pelan-pelan...Haaa,dapatlah 5 helai,semua rm3!puas hati..


cukuplah kan..sebenarnya kene sabar pilih and belek,tu pn kalau mata tak juling mak jemah,tapi takut satg sabar-sabar..banyak plak nk amik,haha!nasibla jumpa 5 helai je,selamat duit aku..kihkih!


tapi..sgt worth it kalau ada anak perempuan,kids and toddler!choice banyakkkkkk sangat...biasalah boboy tak banyak,utk toddler okey..banyak pilihan..=)




Baby's Neck Float


salam dear mommies and readers..

mesti ader mommies yg dah train baby swimming kat pool kan??yun baru nk menjinak-jinakkan Rayyan Afif,hehe!

last saturday,tok baba ajak pergi swimming kat Bukit Rahman Putra Golf Club,mummy pn apalagi,punyalah tak saba nk merasmikan neck float Rayyan kat pool!hari tu testing kat dalam kolah je,tengok die punya excited..kesian anak mummy selalu jadi bahan eksperimen mummy and papa kan,sorry sayangggg...ngeeeee!

1st time testing dalam kolah!

Rayyan 1st swimming class with mummy and papa =)


mummy,saya sejukkkkkkkkk~

sebenarnya yun teruja nk ajar Rayyan swimming lepas tengok video anak-anak mat salleh swimming kat you-tube!kecik-kecik lagi dah terer!even newborn babies pn boleh swim kan...



so..anyone interested with the neck float,kindly visit my Lil' Rayyan Boutique!! =)


Quinny Zapp Xtra at Lower Price! =)


salam dear mommies and readers..

currently,we are having promotions for Year  End Sale on Quinny Zapp Xtra!

dont worry!for dearest Mommy Yun Followers,ada special discount lagi!

kindly visit Lil' Rayyan Boutique for more details,or boleh email nurul2209@gmail.com for nego price! =)


GAP Pyjamas (Ready Stock)

salam dear mommies and readers..

mummy yun nk promote sikit...boleh kan??hehe~

harap-harap mommies semua sudi mencuci mata dan singgah membeli..=)

GAP Pyjamas (Ready Stock)

Promo Price: RM 23/pc


to place order,kindly visit "Lil' Rayyan Boutique"



**note:small size cutting-for babies age 3-6months can fit size 6-9 months.tq!





9-12 months - 2 available



12-18 months - 1 available



9-12 months - 1 available



6-9 months - 1 available



6-9 months  - 1 available




6-9 months - 1 available



6-9 months - 1available



6-9 months - 1available


Baby Warehouse and Clearance LAGI!!

salam dear mommies and readers...

just to inform this upcoming warehouse and sales..

Happy Shopping! =)






Rayyan at 4 months old!


salam dear mommies and readers...

rase seminggu tak menjenguk blog sendiri,apatah lagi blogwalking,rindu nk visit mommies semua...last weekend,mummy yun and Rayyan stay kat KL seminggu..banyak agendanya,and main agenda my BFF's wedding!so,papa dengan baik hati memberi keizinan utk mummy and Rayyan stay dengan nek mama 1 week..memang best duduk kat KL,kaki ligat je merayap dengan nek mama,hehe!

mummy sampai terlupa nk update progress Rayyan at 4 months,diam tak diam,anak mummy dah 4 bulan..syukur sangat dapat melihat anak sendiri membesar depan mata..every progress mummy tengok..memang baby ni cepat sangat membesar kan??dulu rasa Rayyan kecik je,masa baby (eh skarang pn baby lagi kan??hehe!),kalau nangis je mummy tau dah mesti nak nenen,nak tido,nak yak2..

bila dah 4 bulan dah kurang nangis,makin banyak mulutnya,asik nk bersembang je dgn mummy,gelak-gelak,meniarap plak dah mcm combat,laju je pusing...hehe!


tengok tu...meniarap dah tersasar dari landasan,hehe!



berat anak mummy dah 6.6kg and panjang 68 cm! =)

masa 4 bulan,papa ajak Rayyan g zoo!~

waaa!kangarooo la mummy!!

penat tgk binatang,sampai tertido,kesian anak mummy!hehe~


Rayyan Afif milestones at 4 months:
  • holds head up steadily
  • can bear weight on legs
  • coos when you talk to him
  • can grasp a toy
  • reaches out for objects
  • rolling over

moga anak mummy,Muhammad Rayyan Afif membesar dengan sihat k,insyaAllah! =)

1st Winning Giveaway!

Alhamdulillah..mummy yun menang Grand Prize for Fabolous Motherhood Smart Beauty Giveaway! =)


2 Grand Prize:
7ml ENUCA serum worth for RM88 +
1 invitation to 4 hours Hands-on Personal Make up Workshop

and the lucky winners are...



Pureen Stock Clearance Sales Dec 2011


last entry baru cakap takmo pergi kan??kihkih!konon je..actually this weekend balik KL pun sebab hubby ada audit supplier kat Kajang..bak kata orang menyelam sambil minum air,kalau dah balik KL tak sah kalau tak panjang langkah..haruslaah kan!!

awal-awal pagi mummy and papa keluar,Rayyan kene tinggal dengan nek mama,amboi,punyala excited nek mama nak jaga,mumy keluar berjam-jam pun dia tak kisah,asalkan dapat gentel cucu puas-puas...ceh,mengambil kesempatan nampaknya mummy yun ni,hehe!

ktorng pergi hari ahad,sampai-sampai tengok orng dah tunggu depan gate,so..biarkan jela dieorng masuk dulu,ktorng steady rilek-rilek cari parking..rebut-rebut pun tak kemana..

so,review on sunday shopping:

  • baju still banyak,jangan takut,sebab orang pureen akan sentiasa top-up and reload stocks,mula-mula sampai tengok baju tak best..lepas kiteorng patah balik tengok,ramai yang dapat baju cantik-cantik,maybe just to be fair untuk semua orng yg datang on saturday and sunday kan??=)
  • baju boy memang tak banyak,banyak baju girls je..semua cantik-cantik,siap ada dress lawa-lawa!
  • counter banyak and queue pn sekejap je..improved from last clearance sales! a big clap!

muka kusyuk memilih!hehe!




target mummy yun,nak cari baju je untuk Rayyan,sebab last clearance sales,terbeli banyak seluar,kesian anak mummy,hehe!so,target baju and budget bawah RM100!tak boleh overspent,bahaya!hehe~


yang best cardigan ni dapat RM 1 je,nak cari2 yg serupa,dah takda,camne blh tersesat satu..silap letak harga kot??


ni barang yg mummy anah pesan =)




1st Attempt on Pastry!


salam dear mommies and readers...

lately ni mood nk blogging macam malas je..godek-godek terjumpa dalam draft entry ni!hehe!

hari tu mummy yun teringin sangat nk buat sardine puff sendiri,tak tau nape mengidam sangat..Opss,bukan preggy ye,tapi since deliver ni,kejenya asik nk makan je..and yet still yun tak dapat mencapai ideal weight lagi..takpela,asal perut kenyang hati senang sudah,hehe!

credit to Mat Gebu for the recipe,walaupun sardine puff ku tak segebu mat gebu,tapi licinla jugak kami melantak...=)

to make a sardine puff:

must have item,kulit pastry KAWAN


lepas tu lipat kulit ikut citarasa anda,then bake into oven..

dah siap bakar!

then,fill with sardine and mozarella cheese on top!

hasilnya lepas dibakar! =)


Rayyan's 1st Contest


Salam dear mommies,readers and silent readers...

ni 1st time Rayyan join contest,One Stylo Baby Contest!

minta jasa baik mommies2,kawan2 semua..sila-sila LIKE pic Rayyan Afif k! =)


  1. 1st, mommies semua klik "LIKE" fanpage ONE BABY WORLD di bawah...


2. lepas tu,klik "LIKE" pic RAYYAN AFIF kat bawah sini..




Rayyan says..TQ dear voters!!really appreciate your votes!anyone wanna exchange votes,kindly leave your comments in this entry..TQ again!muahhh!!!


Upcoming Baby Warehouse and Clearance Sales!


entry ni khas untuk m2b and mommies yg nk bershopping-mopping hujung bulan ni..sekian!hehe!

nasib tak balik KL,kalau tak mau kopak duit,mummy yun mau ikat kaki kat rumah,puas dah shopping kat expo last week!huhu~

for mommy to be,Pureen Clearance Sale a MUST GO event!dulu puas masa preggy meredah Pureen Clearance Sale,baju semua below RM 10,rasanya yang beli hari tu pn,ada yg Rayyan tak pakai lagi,cukup-cukupla baju untuk Rayyan..nanti besar sikit baru mummy beli lg k.. =)

for mommies,Pureen Clearance Sales sangat worth it untuk beli baju basahan anak!nk tukar hari-hari pn xpe..hehe~

Happy Shopping Mommies! =)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.