Picnic!!



last weekend,yun sj try buat ns lemak and sambal sotong...semangat bgn pagi2 semate-mate nk menyediakan brekfes utk suami tersyg,salunye weekend kami bermalas-malasan and for sure g brekfes pn kat kedai mamak..mls giler kan isteri ni,haha!

so,bile da siap nasi lemak,hubby ckp..Jom!g picnic kat batu hampar!!which is 10 mins from our home..dekat je..kami pn packing sme brg2,then terus g..dgn muke selebet xmandi,semngt giler kot nk g picnic.. =)

tu dia orng yg plng semangat sekali...hehe~


xsaba da nk mkn ns lemak..nyum2!



ape yg en suami sdng lakukan huh?? =P

tgk tuuu..cm budak2 je...

test air dulu...Uuuu,sejuksss!

a picture of us~


Promosi Tudung!Murah2 Je.. =)



Hi semua..kat cni ader promosi tudung!nk buat clearance stok,sbb tu yun post kat blog kali ni..

tgk2 k..kalau berkenan,comment je kat post ni,then nyatakan code mane yg anda berkenan...or email ke nurul2209@gmail.com =)


PRINTED LYCRA
(only at RM25,excluded postage)







************

COTTON LYCRA
(only at Rm15,excluded postage)














*******

PEARL RANIA
(only at RM20,excluded postage)







Facelift of Cekodok!!



semlm,sambil berblogwalking dgn keadaan perut lapar..yun terjumpe resipi ni.. nampak mcm sedap n simple!thnx sis for the recipe.. =)

so,dgn semangat berkobar,b4 hubby blk dr kerje..yun pn menggodek2 cekodok sorng2 kat dapur..

sgt sng nk buat,kalau ader roti yg xabis tu,blh la try k!

Bahan:
  • Roti (dicarik2)
  • Udang (di potong kecik,ni yun saje letak,nk letak ayam pn blh)
  • Ikan bilis (di tumbuk,ni pn sj try2 letak)
  • Bawang besar (dipotong dadu)
  • Cili (dipotong kecil,tp yun xletak pn,hehe!)
  • Telor (2biji)
  • Garam (secukup rasa)

Gaulkan semua bahan (roti,bawang,udang,ikan bilis)

Pukul telor,dan gaulkan kesemuanya sekali,letak garam secukup rasa,k!

pastu buat bulat2...

abaikan kehitaman tu,hehe!yun goreng garing skit,bg udang tu masak skit.. =)

hubby ckp sedap!!blhla buat utk minum petang bersama yg tersyg..

Selamat Mencube!!


Air Asia Promo macam pisang goreng panas!!



entry kali ni mcm hebat je kan bunyi nye..hehe~Air Asia promo start from yesterday, 9th Nov-14th Nov and the travelling period from 1stJuly-10th Nov 2011..ceh,da jd macam promoter Air Asia plak kan..so,kwn2 semua yg mahu berhoneymoon, babymoon,post-honeymoon..cpt2 la booking!the tickets are selling fast..Grab Fast okey! =)


credit: Air Asia

semalam win,my dear besties ajak pergi holiday beramai-ramai next year..waaa,ini mmg peluang yg tidak akan dilepaskan sama skali..punyela godek2 website Air Asia nk dekat 2 jam semate2 nk booking memandangkan kat ofis win traffic giler2 nk masuk AA website..haha!ni mesti satu ofis pakat ramai2 duk tgk tiket murh ni...

smpai berpeluh2,nervous nk booking mcm nk jwb soalan exam..dan at last dgn jaya nya kami berenam dpt book percutian utk tahun depan!!Alhamdulillah... =)
ticket utk 6 orng just RM492..Destinasinya,tnggula tahun depan kan,hehe!

tapi..tapi..yun takmo excited sgt..sbbnye dieorng semua tak kwin lagi xpela kan,xyh risau ape,yun risau2 kalau tetibe preggy confirm burn je ticket tuuu..kalau preggy pn xpe,bes jugakk!!mmg rase rindu nk preggy balik... =)

so kesimpulannya,wahai pn. yun xyh la nk berangan nk jalan2 sgt,nk pergi sana,pergi sini,ingt2 sikit awak tu...
(peringatan utk diri sendiri,yg masih xsedar2 diri lagi,hehe!)




E-day Qerm!



last weekend, yun & hubby blk KL..demi memenuhi undangan cik qerm a.k.a rakan sekelas yun di usm,merangkap roomate ms 3rd year, dan saya juga adalah penumpang tegar kelisa cik qerm,byk betul jasa kelisa cik qerm sbb bwk ktorng g kelas hari2, dan juga ke tempt kerja mase practical training..hehe~

alhamdulillah,perjalanan ke Klang tak sesat,klu sesat confirm perang dgn hubby dlm kerete...huhuhu~TQ qerm for the directions,a day b4 punye semangat study route to Klang berpandukan google maps..dan pada hari kejadian,yun secara rasmi menjadi GPS bergerak hubby..haha~

dtg2 je terus nk amik gambar...haha!


ini sekadar iklan ye,ini bukan cik qerm,tp cik meeya jijah..sbrnye sy suke itu hand bouquet, hand made by qerm..cntik sgtt!! a very good colour combination! =))

selamat sudah.. =)

rakan se-permainan mase kat USM..
(che' na,jijah ojie aka meeya,qerm,yun, & linda)


anyway, congratz to my dearest friend..Nurul Aqmar aka name glam, Qerm!!semoga ikatan pertunangn kekal hingga ke jinjang pelamin..xmo gaduh2 okey,kene byk2 bersabar... C u on ur wedding day!! Muahh!! =)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.