Wedding Outdoor,Taman Tasik Taiping



haloo2!!kali ni yun nk post pic outdoor ms kat taiping..giler basi bru nk post kan??haha~
actually,ms raya hari tu album kwin kami bru je siap..lame x?nk dekat 6 bulan bru siap..xpela,yg penting hasilnya memuaskan!!bes giler outdoor kat taman tasik taiping...woooottt!!

make-up & photographer: Takteh Bridal





jom layanzzz pic ktorng yg gedix ni..ahakzzz~





one of my fav pic!







A Year Older..



hari ni 22th September,genap umurku 25 thun..tua gak kan??hehe~Syukur alhamdulillah,diberikan Allah kesihatan yg baik, family & suami yg penyayang, & kwn2 yg baik hati.. Alhamdulillah.. =))

actually,ms cuti raya hari tu,my dear besties ader buat kezutan ms makan2 kat rumah win..TQ guyss!!syg korng sgttt!!!


sahabatku dunia& akhirat..

1st time sambut burfday bersama suami tercinta..xbudget pn hubby nk ajak dinner last night,then after isya' tu die ajak kua..so, we decide on sushi king for the dinner!uuuuu,my fav!! =)




dipendekkan cte,ms balik umah bende yg xdisangke2,konon2 suprise la tu yg hubby da plan..hehe!

yun: abg,xder hadiah ke utk yun?
hubby:syg nk hadiah ke?ala..xbeli pape pn..kad aderla,kejap ek.. (hubby pn terus amik kat bwh timbunan kertas yg die sorokla konon2,hehe)
yun:waaa,besnye ader kad..TQ syg!! (dlm hati,xder hadiahla kot,sbb da bwk g makan,hukhuk!)
hubby: syg nk hadiah ke?
yun:xla,tnye je td,xder pn xpe,kad pn ok je..(pdhal dlm hati,smpai hati xder hadiah.haha!)
hubby:kalau nk hadiah g cari kat bilik..hint die dlm almari baju..
yun:Haaaa!!yekee???bia betul abg ni...

so,yun pn naikla bilik,tgk dlm almari...terus lompat hug hubby kuatt2!!xmo lepasss!!TQ syg for the luvly burfday presents!! (xsangke hubby pndai gak buat suprise,hehe~)


my 25th burfday presents! =)

happy face!


hubby & me..TQ syg!!




Raya OooH Raya 2010!



almost 1 week kte melepasi 1 Syawal..so,mcm mane korng pnye raya??bes x??Uuuuu,mcm yun,dis year a bit different la kan..memandngkan ni 1st raya kami as Hubby & Wifey..syahdu gak ms pagi raya kat rumah mertua,teringtkan mama,baba, & adik2 kat rumah..hukhukhuk~tp yg besnye..yun beraya kat tempat baru,suasana baru, & famili baru..new experience n at the same time enjoyable! =)

mls nk cte panjang,jom layan pic raya..Raya Ooooh Raya 2010!!

1st raya with in-laws at Taiping,Perak


our 2nd day raya wif mama&baba at KL..

drama queen as usual,hehe~

kaum ibu dan anak2..=)

tahun ni kami 6 beradik..hehe~

one happy family!

then mlm tu,ktorng main bunga api,yg besnye hubby yun sporting melayan adik2 yun yg sgt sewels,haha!terase mcm kanak2 ribena plak mlm tu siap main bunga api,yg klaka nya siap kene halau ngn baba suh masuk umah,sbb da mlm ktorng xreti2 nk masuk rumah..bising smpai jiran dgr,haha!ala,bukan salu kan,setahun sekali.. =)





Selamat Hari Raya!!!




woot2!!esok da raya..so,di kesempatan ini,yun & hubby nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua..Maaf Zahir & Batin..

di sini yun ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf,kalau ader terkasar bahasa or tetulis di mana2 post yg telah mengguris hati semua..Happy Hari Raya semua!!hati2 di jalan raya okey..ingtla orng yg tersayang..hehe~

tahun ni,1st raya yun bersama hubby..tahun ni kami beraya di taiping dulu,then the 2nd day of raya bru blk KL..Uuuu,sdih sgt xdpt raya same2 dgn family tahun ni,tp xpe next year turn yun plak.. =) (membebel plaks!huhu~)

sempat lg kami nk menepek pic gedikx..hehe~selamat hari rayaa!!!

barang xsiap packing lagi,kejap lagi nk balik taiping da..take care ye semuaa!!nanti kte same2 post pic raye okey!sure pasni ramai yg cte psl raye kan??? daaaaaa!! =)




Testing2..1,2,3!



Testing2..kali ni yun sj je nk post psl lauk raye yg yun blaja ngn bibik last week..kuah lodeh@kuah lontong..memandangkan kami ni orng jawa,so kami biasa sebut kuah lodeh je..hehe~

mule2,kami buat sambal goreng dulu,bumbu2 nye same je cm buat kuah lodeh.. =)


tempe & orng jawa xdpt dipisahkan.. =)


pas2 kuah lodeh plak,check it out! =)





memandangkan yun da tinggl puasa selama 21 hari,so...utk menyambut hari pertama yun berpuasa,yun nk makan lauk raye..hehe~ Ns impit & kuah lodeh & Sambal Goreng..woooot2!!yun pn blaja la ngn bibik cmner nk buat lauk raye,konon2 la klu in- laws dtg leh la rase..ececece~mari testing2...1,2,3 lauk raye!!

da abis makan,bru teringt nk amik pics..act kalau ader sambal sotong lg sdp,tp buat ms ni,yun kene pantang dulu..hukhukhuk~raye nanti nk bedal puas2..huahuahua!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.