Beautiful Songs..

recently,i've no mood for blogging,even to the simplest post or even uploading some new photos..morning sickness & the unpleasent feeling starting some time dis week..so no mood for blogging,no mood for studying..no mood for thesis writing..hehe~but i hv still in the mood listening to you tube..enjoy peopless~

this beautiful song is really energetic..mari layankan utk kembalikan mood bekerja ibu-ibu mengandung..Yuhhhuuuuu~



~21 Guns ~
Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire
Like a liar looking for forgiveness from a stone?

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I


Best Wedding Entrance!!

while blogwalking and saw hunnymadu amazing wedding entrance (if i did during my wed,confirm kene kutuk giler ngn makcik2,hehe!), it reminds me about dis hilarious wed entrance dat i watched few months ago..hehe~



suprisingly,they even had their divorce entrance dance..Ermm,for real or just a drama i guess.. =)), their 1st video had been viewed almost 51 million peoples,xmustahil kot dieorng saje nk buat divorce entrance plak kan..hehe~just for fun peoples,enjoy watchingg!



Shopping Spree at Penang International Indian Festival!

ok..ok..post di atas bukanlah tujuan sbnr kami ke Penang Island last weekend (tp sebenrnye menyelam sambil minum air oren,hehe~). act,kami ke wedding Nyak Safira & Halimi on 12th June 2010..

to Nyak & Halimi,
Congratz on ur wedding..hope u guys hv a blissful and happy marriage life!! =))

pose wajib ketika berjalan2 dengan yg tersyg.. =)

Uuuuu..traffic congestions was bad during the weekend,on weekdays u don hv to tell la kan.. =P

mereka pn mau jugak posing,hehe~

the gorgeous bride & groom.. =))

so,after tgk pengantin bersanding,kami pn meronda2 kat Komtar,sudah berzaman agaknye xmenjejakkan kaki kat sini..Uuu,teringt zaman muda mudi pnyela jauh berdating smpai ke cni..hehe~how time flies... =))

berbalik kepada tujuan asl,sbrnye nk sgt pegi Penang International Indian Festival,lepas ber'blogwalking' ke blog Drama Mama. sgt tergode tgk blouse yg murah,cntix plak tu..so,yun insist n pujuk mr. hubby..where the hell is Penang Times Square??sy pun tak tau,huhu..dengan bantuan pakcik beca yg baik hati,kami pn dengan selambe meredah jalan yg sudah pasti semuanya one way...nasib tak sesat OK,kalau sesat sure perang dunia meletus dlm kerete.. (confirm blk dengan kekesalan teramat,hehe~)

haaa..tu die Penang Times Sq.sowi for the shakky pic,ni la natijahnye bila terlebih excited!!

ok..skarang da happy..Mr. Hubby ckp betul la ni tempatnye,rmai je orng india,hehe~yg klaka tu mase tgh ronda2 nk cri festival ni,punyela mr. hubby buat lawak,nmpk orng india rmai2 je die ckp..haa..tu die indian festival,betul la yang,rmai tu india!!pdhal tempat ape nth die tnjuk..sdih giler,bg harapan menggunung betul,saba jela..at last,nsb jmpe..terima kasih pakcik beca.. =))

xsempt nk snap pic dlm hall tu..really crowded n cramp wif peoples..do i hv to mention the smell,i mean the B.O..Uuu,no need.. (sbb sy nk munth bile terkenangkan aroma yg menusuk hidung bak sembilu,uuuuuwekk)

anyway,the ehxbition hall quite huge..byk booth jual baju, sari, acessories, bedsheets, bags, manisan, maruku, cotton yg comel2, n byk lagi..jus name it~

caught on camera,seorng perempuan sdng rakus memilih baju..adoi,rambang mate da..murhnyee!! (sudah jmpe target..)

Kacang2 pn ader..mari2,beli2..

if i were the kiddos,sure da bukak baju menari n mandi bersuke ria di situ..cntik kan? =)

found dis luvly bag..lihat dibelakang,manusia sdng rakus memilih..Gud bargain,only at RM 15..wonder how much dis bag cost in India? =P

kami tamak siap asingkan beg yg cntik,pdhal beli satu je..hehe~

they sell cottons too..luv the designs,one for my baju kurung n the other for blouse..tak saba rase nye nk hantar tailor!!

dis one is really gud bargain with quality..only at RM 10!!luv at first sight,terus rembat,tanpa berpk panjang.. =)) (they sold dis blouse at RM 7 during the last day,xamik untung ke dieorng ni..)

i heart dis bag..ader mirror lagi..hehe~

setelah penat berasak2 dan bergelumang dengan bau2 yg 'harum', kami pun pulang ke rumah,xperasan jam da pukul 930pm, n we don take our dinner yet..mmg hati sgt riang gumbira,tp pdn muke sbb diri sendiri mengalami gastrik n angin yg teruk for the whole night..Uuuu.. (2la padahnya pada diri sendiri,hehe~)


3 months, hubby, & me..

diam tak diam,hari ni genap 3 bulan kami mendirikan rumah tangga..time flies..cpt sgt rasenye ms berlalu..yg bes,hari ni cik miza n cik sha dtg ke teratak buruk kami nk tgk video kawin,cm kene plak ngn hari n tarikhnye..so,tgk blk ngn dieorng td,cm mengimbau blk memori 13 mac hari tu..ecececece~bape kali tgk ngn mr. hubby pun,still nk nangis kalau tgk part nikah..the most touching moments...hukhukhuk~

bila pikir2,cm bes bile lalui detik2 hari bersejarah..termasuklah hari nikah,sanding n bertandang..lagi2 skarang musim cuti skolah, n bermulalah kembali musim orng kwin..jemputan punyela byk, n mampu pergi yg dekat2 je..yg jauh,mintak ampun byk2,sowi sgt xdpt nk attend..

seronok sgt bila ingt balik hari sebelum diijabkabulkan..really miss the pressure b4 the wedding, pening2 nk pilih theme n baju bersanding, n beli brg2 hantaran is the best part kot,x caye tnyela sape2 yg da kwin..hehe~

Mmmmm..after da kwin lain plak kisahnye..the best part is hunnymooon,bercuti n bergedik santai bersama yg tersyg..Uuuuu,what a pleasure~ cant wait for the 2nd hunnymoon...we really need a break..cuti sabtu ahad rs xcukup je nk bersantai2 kat rumah..during weekdays,mr. hubby salu balik lmbt,kdng2 je kot dpt blk awl,tu pn nasib je klu xder traffic jam kat penang bridge..bilela 2nd bridge nk siap ni..hukhukhuk~

kami bercadang mau berhunnymoon lagi after school holidays (tu pn kalau xbz on weekend,huhuhu), klu skarang sure hotel rates sgt mhl,lebih2 lg at this super peak time..anyway,mari layankan photogediks kami during our 1st hunnymoon kat berjaya langkawi,during this time,xsempt nk update kat blog..just recently je ader mood nk ber'blog'ing..hehe~



enjoyin' our complimentary hunnymoon cake,sparkling juice n fruits of basket from Berjaya!TQ!







68 Scenes of Scared Peoples,haha!

teringat dulu2,salu dpt video yg pelik2..alih-alih tgh syok tengok,sure keluar gmbr hantu yg menyeramkan..Uuuuu,scary dol!!ms ni rase bengang giler dengan orng yg send video tu..since that experience,sgtla berhati-hati bile dpt video yg pelik2..mari layan video di bwh,ini la antara mangsa2 kejadian..kesianla,yg rase kelaka tu bile tgk parents sanggup kenekan anak dieorng sendiri..cian budak kecik da la xtau pape,hehe~jom layan...



Moments to Remember..

tibanya bulan 6,kat mane2 kte akan dgr orng nk pergi umrah,mayb parents,saudara mara,kwn2 kte kan..n yet mmg now musim umrah.dgr cte musim umrah bulan 6 ni hampir rmai umatnya ms musim haji,sbb time ni school holidays kat arab saudi..td ex-housemate ku radin mintak maaf kat sme sbb die nk pegi umrah next week..Uuuuu,syahdu la plak kan..=(

"Selamat mengerjakan umrah utk Radin & Family,moga2 segala urusan dipermudahkan di sana.. "
(jgn lupe doa aku ye..)


for those yg berkesempatan pegi umrah,for sure balik msia,akan rindu suasana kat sane,rindu nk pergi lagi,rindu nk tgk kaabah..pecayala,kerana yun sendiri mengalami benda yg sama..rase,muda2 ni diberikan Allah kesihatan yg baik,kuat tubuh badan,n kalau ader rezki lebih, jgn lepaskan peluang..sgt mau pergi sekali lagi,tp 2 la,kene kumpul duit from now..teringin plk nk bwk mr. hubby ke sana..

teringin sgt nk pergi lagi..

mengimbau kenangan kat sana,byk mengajar yun erti sabar..mcm2 dugaan Allah nk uji,cuma besar atau kecil je..tempt yg plng bes selain makkah ialah raudhah,sayu je bila smpai kat sane,kedengaran semua menangis teresak2 sambil meminta doa dr Allah..Raudhah antara tempat2 di mana doa mudah di makbulkan..kalau musim umrah mungkin xseramai musim haji,kalau musim haji mama ckp orng berhimpit2,smpai pijak kepala orng..Alhamdulillah,ms yun pegi,masih blh selit wpun rmai ketika itu..syahdu sgt di Raudhah,xtau kenapa automatik ms menjejakkan kaki di raudhah semua menangis..seolah2 mcm blh merasakan sesuatu...rase xterucap melalui kate2 bagaimana perasaan ketika itu..

di mekah,lain plak cerita nya..ms ni kene btul2 fokus beribadat n buat umrah,dtg bukan selalu,so mmg yun xmo sia2 kan kali ni..rutin setiap hari,semua orng akan pergi ke masjid,dr subuh sehinggala isya',sehingga kan dpt merasa satu hari tu cpt je berlalu..kat mekah kte akan bertemu dengan mcm2 ragam manusia,dr seluruh pelosok dunia,perangai dieorng xyhla nk kate..dlm hati ni..sabar..sabar..sabar..

orng ckp,once kte nmpk kaabah, doala sebyk mane yg kte nk..InsyaAllah dimakbulkan Allah..Subhanallah,kali pertama tgk kaabah..sayu n runtun nye hati bile tgk betapa indah kebesaran Allah..kalau pegi ke mekah,byk2 kan buat tawaf sunat,sesungguhnya tawaf sunat lebih afdal daripada solat sunat,tgk kaabah pun,insyaAllah diberikan pahala dan ganjaran dr Allah..kat mekah,orng kata free2 je Allah akan berikan pahala, setiap kebaikan yg kte lakukan dengan iklhas, insyaAllah..sbb tu orng rmai berlumba-lumba n berebut2 nk dptkan pahala..beskan..

Alhamdulillah, kami sekeluarga sempurna mengerjakan umrah..wpun dugaan tu byk dr mula nk berangkat,dengan visa yun xlepas,duit nanny kene copek dengan pengemis ms kat mekah,kami sme kene cirit birit yg teruk, tickets prob ms on the way back to msia...semua tu ujian dr Allah..kami redha..rs rindu plak kat mekah bila tgk pics2 ni semua..=D

kwn2 yg ade rezki,pergila umrah..muda2, insyaAllah kte kuat lagi nk buat ibadat,rs bersemangat je..pjng plak yun membebel,nk layan perasaan jap tgk pics,hehe.. =D

before ke KLIA~

subuh di masjid nabawi~

suasana di luar raudhah~
Perkampungan Al-Ula~

pose jap atas keretapi lame,hehe~

akibat kakisan angin,maka terbentukla gajah yg comel ni,hehe~Yun& Family wif our friendly tour guide~

antara tempt bersejarah yg dilindungi oleh UNESCO~

Madain Salleh,tempat yg dilaknat oleh ALLAH SWT akibat keingkaran kaum Tsamud terhadap nabi Salleh~

makam saidina Ali dan para syuhada' ketika perang uhud~

Jabal Uhud at the back~

the view of Kaabah~

selepas mengerjakan saie' wif nanny & mama~

last day at mekah~





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.