Another Pleasure Weekend

yun xsaba tnggu weekend..antara sbb2nye blh rilek2,bermalasan ngn mr.hubby,klu xder pape leh blk KL,blk Taiping,xpn tgk muvie,cuci mate di shopping mall...but las weekend kami decide utk blk KL lagi..sbbnye ader wedding kwn sekolah rendah yun,Fadila Aida..it has been ages kot xjmpe die since sekolah rendah..=)) (tp sbnrnye bru terjmpe few months b4 kwin hari tu,tu pn sbb accidentally terjmpe kat ikea,hehe.)

so,apakah aktiviti yg kami lakukan ms blk KL hari tu ye...kami smpai pn agak lewat kat rumah on las friday,smpai2 je da maghrib..mlm tu xder g mane2 pn,kami tgk tv,mkn je..konon nk g I-city,tp bile perut da kenyang,hati da senang,tdo pn bersenang-lenang..=))

the next day plan nk g tgk Youth 10,tp ader orng kwin plak kat Kg. Baru...da mama insist gak ajak kami,maka tanpa berpk pnjng marilah pulang ke kampung halaman...Vroom2 Vroom2..hehe~ (name je Kg,pdhal 20 minit smpai da,xthrill kan?hehe!)

the bride n groom in shockin' pink..Fushia i guess..comelnesss~

cntik kan Kg Baru..Kampung dlm KLCC,or KLCC dlm kampung,hehe~

tanpa disangke,baba come out wif unplanned trip..hehe!lepas asar,jom kte g Bukit Tinggi..horeyyy!yg mama geram,baba siap lmbt sgt,smpai sane da maghrib,nk g Japanese Garden pn xsempt da..agak kecewe,bru nk berangan nk pkai kimuno dress..hehe~tp okla,baba nk blnje pn bising lagik,xbersyukur la ktorng ni..huhuhu~it was my 2nd time here...nothing changed,jus ader la kot game2 ala2 funfair tu..for 1 day trip da ok,tp kalau dpt stay kat Colmar lg bes kot...the atmosphere sgtttt romantissssssss~auuwwwwwwwww! (mode:gedikxx)

Mari layan Photgedix kami,mls nk cte daaa.. =))




the next day,sgt excited sbb dpt jmpe my dearest BFF!!mr. hubby sgt baik n sporting sbb mengizinkan saya keluar bergossip2 n brekfes dgn BFF sebentar..thnx syggg! =))

childhood friendss~kwnku yg sgt gile2, ske gossip2,kwn yg blh nk gelak kuat2 smpai satu kedai mamak tgk..haha! (sayang korng sgtt!!)

before nk balik penang,brula kami smpai ke tujuan asl sebenarnye nk blk KL..hehe!Fadila Aida's Wedding~

pengantin sgt cntik pkai bju tradisional,xtau name ape kat atas kepala dila tu..xrmai kot orng nk pkai skarang,salute sama dilaa..congratz dila n hubby!! =))

so-called newly weds..hehe~ (da basik agaknye,hehe!)


Maka,selesai la urusan n agenda balik KL..ptg tu,kami pn pulang dengan hati riang..lalalalalalala! (padahal xder mood nk keje,lemau je rs,hehe!)

traffic jam from lembah beringin-tanjung malim..

tp yg besnye,kami menentang arus..jalan clear ke utara~Alhamdulillah!

smpai ke maghrib jem..ni dr Tapah-Taiping,xtaula bile dieorng nk smpai rumah..


Taylor Swift or Taylor Switch??

actually video ni da lame..kalau teringt mesti nk tgk blk,sure gelak guling2,haha!napela ader orng sengal nk wat video cmnie ek??bak kate baba,dieorng xder keje nk buat daaaaa....huhuhuhu~

cm xder bende nk post kat blog,akhirnye tepek gak video dr you tube..weeeeeeeeeeeee~mari layan kebodohan taylor switch ni..

to those yg sgt stress, bosan2 n xtau nk buat ape,jom layan kesengalan mamat ni..enjoy watchingg!!



menci n geramm giler tgk keayuan yg dibuat2 itu..euwwwwww~nk lempang2 je raseee!!haha~


Weeeee..Shahir Juara AF8!

weeee..wooooott...wiiiiittt...sgt teruja bile tgk Shahir AF8!ni gara2 miza n aliah yg sgt fanatik,maka diri ini tetibe sgt teruje nk tgk..boleh tahan gak mamat ni,suara jantan,pndai ngaji,tp xsame ye ngn mawi,Oh tidak..PLez~Bile dengar byk kali suara shahir ni (sambil menutup mate,hehe) mcm ala2 penyanyi pujaan rmai..Jay Jay..Uuuuu.I Likee!!

Mari Layan Konsert Final AF8 Shahir.. =))ms ni mesti si miza sdng terlonjak2 keriangan..haha!





saat2 yg plng mendebarkan..dub dap dub dap..



p/s:wpun xdpt layan AF8 semlm,dpt tgk you tube pn jadila kan..layannnn~


I Jus Luv Dis Songs~

hv u heard about Maher Zain?check dis out.. Maher Zain .

He has such a beautiful voice..the songs n lyrics are meaningful.. =))

anyway,his songs so soothing, and compact wif emotions, plus his R&B, soul and islamic musics will attract more youngsters to listens to his songs.. =))

among my fav songs..







p/s:dari korng layan lagu pelik2 baik korng layan nasyid ni..bess wooo~

Endless Love~

Cinta adalah milik setiap insan, tidak mengenal usia..muda atau tua,berharta atau tidak..its jus an endless love..luv ur luv ones while they r around~ jom layan dis video Tak Pernah Setengah Hati by Tompi.. =))



tgk video klip ni,sgt simple,bak kate aliah xyh pakai artis2 yg cun melecun..tp ape yg cube dismpaikan sgt mendalam..Enjoy watching! =))


Mari Main Masak-masak..=))

sudah 5 hari mr. hubby cuti..so,utk memenuhi permintaan suamiku,ptg semlm yun buatla caramel..mcm2 kejadian pelik dan aneh ms nk buat ni,xmola cte kat cni,malu jek..hehe~

ni la hasilnye..sdp klu makan sejuk2..nyum2..

top view..(uuuu..lihat kegebuannyee!!)

nyum2!

anyway,sng je nk buat caramel...mule2,sediakan sme bahan di bwh ye..

Bahan-bahan:
1 tin susu pekat
setengah tin susu cair
setengah tin air masak (gunakan tin susu td pn blh,sng nk sukat)
6 biji telor
2 sudu esen vanila (utk hilangkan hanyir telor)
2 sudu custard (bertujuan menambhkan kekentalan n nmpk kuning pd caramel)
3-4 sudu besar gula + 2 sudu air (utk gula hangus,act depends on citarasa,nk byk gula,blh tambah mengikut sukatan sendiri)

Cara-cara:
  1. Mule2,campurkan susu pekat,susu cair,air masak, n 6 biji telor,kacau sehingga kesemuanya sebati.
  2. Lepas tu,tapiskan campuran tadi,supaya telor yg bergentel dpt dibuang.
  3. Campurkan custard dan esen vanila ke dalam campuran.
  4. Panaskan kuali,dan masukkan gula serta air.Kacau dengan api yg perlahan sehingga campuran gula bertukar kepada perang. (api mesti perlahan,klu x gula akan jd sgt hitam =P)
  5. Sediakan bekas atau loyang,masukkan gula hangus yg telah di masak dan kemudian diikuti dengan campuran caramel.
  6. Kukus agak2 dlm masa sejam or 45 minit sahaja.
Mudahkan..selamat mencube! =))

Then,makan mlm,yun nk try masak lemak ayam,resipi ni yun amik dr Resipi Diana. nmpk mcm sng..so,mlm tu yun menyahut cabaran utk try resipi bru ni..takut je klu xjd n xsdp,tp mari kte cube..hehe~

ok,apakah bahan2 nye:

Bahan untuk dikisar:
10 batang cili padi merah
10 batang cili padi hijau (yun bubuh 6 btg je,depens on tahap kepedasan n citarasa masing2)
3 biji bawang besar
1 ulas bawang putih (besar kalau kecil letak 2 ulas)
1 inci halia
1 inci kunyit hidup

Bahan-bahannya:
1 ekor ayam, dipotong ikut suka
1 liter santan
3 biji tomato, dibelah dua (yun xbubuh tomato,ganti dengan kentang,sdp jugakk!)
2 batang serai, dititik
garam secukup rasa
serbuk perasa jika suka
minyak secukupnya

Cara-cara:

Panaskan minyak dalam periuk. Masukkan serai, bahan yang telah dikisar.Tumis sehingga ia naik bau dan keluar minyak.

Masukkan garam dan serbuk perasa bersama ayam. Gaul kesemuanya sehingga sebati. Perap ayam seketika, bg bahan kisar meresap ke dalam ayam.

Masukkan santan dan api dikecilkan sedikit dan gaul rata. Biarkan sehingga kuahnya meresap kedalam ayam dan mendidih. Selalu dikacau jadi tidak pecah minyak kuahnya. Bila dah mendidih dan ayam telah pun masak dan kuahnya meresap, masukkan tomato atau kentang dan matikan api dan tutup periuk.

biarkan seketika,agak2 kentang da empuk,boleh dihidangkan kepada yg tersyg..hehe! =))

pelengkap dinner hari tu,ialah sayur buncis telor n home made jus tembikai..sdp kan.. =))



Jom Balik KL!yuhuuuu~

from the previous entry,yun melahirkan rs terkilan sbb xdpt blk KL on mama's burfday n mother's day..so las friday,kami pn bersemngt la konon2 nye nk blk seawal yg mungkin,n plan b4 ni nk blk seawal 6:30 pg..haha!at the end,8:30 pg bru kami exit tol jawi..even 8:30 pg,kat lua still sejuk n masih berkabus..Uuuu,nyamannyee! (ke aircond kerete ni yg sejuk,haha!)

bile da bosan dlm kerete,ni la hasilnye..hehe~sile abaikan object dlm gambar dibwh..=P

uuu..kabus di hujung sane..

12:30 pm,smpaila kami kat exit sg. buloh,tp b4 tuuuuu,yun sj nk buat suprise kat mama,so smpai LDP je,kami pn straight away g wondermilk cupcake..cupcakes die sgt sdpp n cntixx!memandangkan kami blk on Friday,phm2 jela,jalan sgt jem,mayb sme rush nk g lunch n solat jumaat,anyway,we managed find the shortcut..hehe~

smpai je kat umah,taraaaaa~mama,dis is for u..!!Happy Belated Burfday!!luv u so muchhh!!! =))


the next day,suppose plan nk g ikea,cri brg rumah,but at the end,yun end up dengan sakit perut yg teramat sgt..for the past 3 months xpenh kene senggugut teruk cmnie,xtaula ape punce nye,orng kate da kwin xder period pain,ni makin teruk plak..adakah itu facts or just a myth??

tp bak kate mama,yun klu sakit,ajak g shopping sureeeeeeeee baik..haha!cm ader hormone ape yg inject terus ke otak bile dgr perkataaan..ShOPPing!haha!itula perempuan..ngehngehngeh!

ms on the way g ikea,tetibee...Gosh,i saw my dream car..Mazda 2!berangan sudeyy~

mampu tgk jela kan..hehe~

pusing2 nk dekat 2 jam kot dlm ikea..sedar x sedar nk maghrib da,byk gak hasil buruan yun n mama hari tu,hehe~tp mmg besh g ikea ni,jd leka klu tgk brg rumah..hasil buruan yg xberjaya di bw pulang ialah curtain rod..mane tidak nye,kerete myvi kami pnyela kiut miut,xleh sumbat plak nk masuk dlm kete..xkn nk bwk blk penang,cm ala2 tukang paip naik moto tu,kang ader yg terjulur kuar dr tingkap..haha!tp...mama ckp nk dtg penang nti..owh,semestinye yun akan memesan lebih byk brg lg selain rod tuuuuuuuu...tnggu ye mama,i'll make a list 4 u..hehe~

kesian tgk 2 orng ni..hukhukhuk~


b4 balik,kami sempt merasai kenikmatan meatball ikea..nyum2!smpai terburai perut nk makan,kenyang giler!

adoi,lapola plak tgk meatball ni..

ni la curtain rod yg xdpt nk bwk blk penang..wuwuwu!






Ohh..i luv weekeend!

yuhuuuu~besnye dpt g sushi king,rs da setahun kot xg..dulu kami sgt rajin bersushi king esp. time sushi bonanza..every plate 2 ringgit!tp skarang every weekdays,from 3pm-5pm ader happy hour..every plate 50% i guess..or 20%..hahaha!lupela plak,pdhal masuk sushi king tu,banner die pnyela besar terpampang kat pintu..huhuhu~


yeye,its time for sushii!!

hari sabtu adalah hari yg sgt mls nk masuk dapur,abg pn tetibe je nk ajak yun mkn sushi king,cm tau2 je kan,bgusla abg ni,hehe~as usual,my fav all the time is Tori Khomi n abg wif his fav one,Salmon..xingt name jugak,huhuhu~

tori khomi..=))

abg n his salmon,hehe~

mouth watering..Urmmmmm~

serius giler muke!haha!

sy sgt suke mkn sushii!Sekiann! =))

ok,DONE~Burpppp!Alhamdulillah... =))

Promotion of the month~

lepas da kekenyangan,we headed to Sunway Carnival,smpai2 je ader Parkson Grand Sale..Uuuuuu,Heavenn! =))



Happy Mother's Day..

dis year,Mother's Day jatuh pada 9th May 2010..i felt a bit terkilan sbb xdpt blk KL dis week..tp abg janji nk blk KL next week,memandangkan abg nk tuka keje baru,dptla abiskan cuti n blk lame skit.. =))

Happy Mother's Day to my dearest mama n MIL,mak..we realize dat mothers are the sweetest gift from Gods to us. There is no way we can ever really thank our mother for all she does for us nevertheless we must make it a habit to keep reminding ourselves of the various sacrifices she made while raising us. Mothers' Day is the best time to say in words how much you love and care for your mum...anyway, everyday is a mother's day..u don have to wait for dis special day to wish ur mom, or jus sayin' i luv u..spread the love peoples..show ur luv to ur mum everyday,appreciate them while they are around..

among my favs songs..dedicate to all mothers..Happy Mother's Day.. =))






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.