Yeah,i am ready now..

from now onwards, i've taken folic acid as my daily supplement..folic acid need to be taken 3 months before conceive a baby..well,dis is my early prep to be a mom, i guess.. =)


semlm, mama ader pesan,byk mkn kacang..as recommended,it is a sunflower kernels..semlm jalan2 kat supermarket terus amik 2 paket,hehe!mama ckp kacang ni bgus utk bakal2 ibu yg nk preggie,die blh menambahkan hemoglobin dlm drh..

sources from the internet stated dat, sunflower kernels contain Folate, also known as folic acid, it is a type of B vitamin, that is very essential for pregnant women as it aids the production of new cells in the body by forming their DNA and RNA which is very important for the growth and development of the fetus. It works together with vitamin B-12 to form hemoglobin in red blood cells. Intake of folate also lowers the risks of developing heart ailments..(good info)

anyway,semua ni usaha..Moga2 Allah murahkan rezki kami...Aminn~


Car Service..

las saturday,i've decided to service my car...instead of goin to perodua juru,ktorng pn try for the 1st time pegi new perodua service centre kat Jawi,jus a few metres from our home.. 4 bulan rs nye xservis,huhuhu!jus a normal service,pasang rear wiper yg kene curi hari tu,tuka brake fluid,n plus ader servis cuci kerete skali..overall the services were gud!two thumbs up!bukan sekadar servis je,they even provide wif consultation..klu pergi perodua juru,xder maknenye dieorng nk buat cm2,sbb mayb rmai sgt customer servis kat sane..so,next time blh servis kat sini je, sgt convenience n dekat,xyh redah highway n tol..hehe~ =))

mr. hubby yg setia menemani ku..=))


Sevice Area..

I'm Addicted wif Online Shopping!!Helpp!!

sejak lepas kwin ni,seriusly sgt addicted nk beli brg online,huhuhu~dulu rsnye penh la tempuh musim ketagih ni..sempt beli kasut crocs,tudung n etc..but recently,xtau nape ske sgt nk terjah beg coach...hahahaha~

sOooo..setelah diterjah beberape blog n pocket sendiri,at last i got my own coach wrislet..yeahh!pasni nk target handbag plak..abisla bising mr.hubby pasni...sowi syg,yun sgt xtahan tgk handbeg online..uwuaaa~

alang2 da beli wristlet,yun sempat beli 2 inner scarf..one is cotton n the other is lycra scarf..both scarf very comfy..Mmmm,btw,yun bru je membeli tudung thai silk,bile la nk smpai ni..hehehe!

p/s:bulan ni nk beli ape ye??jom terjah!! =P

Solemnization..Yun & Ijat =))

13th Mac 2010

hari ni adalah hari yg plng bersejarah dlm hidup kami..all the years we had been through for the past 5 years, akhirnye kami selamat diijabkabulkan tepat 3:30 pm pada 13th Mac 2010..even da sebulan lebih berlalu,dat sweets n unforgettable moments keep on playing and rewinding in my mind..syukur alhamdulillah,degan sekali lafaz,yun akhirnye sah menjadi isteri kepada En. Mohd Rohaizad Mohd Yusoff..n now i am officially married n wif a new title which is, Pn. Nurul.. =))

13th Mac 2010, 1:00 pm
kak aishah from aishah anggun boutique mmg dtg on time dat day..erm,yun ske sentuhan die,very natural n make up xnmpk heavy,n die la orng yg same make up kan yun ms tunang ari tu..thnx so much kak aishah for the pelamin,hantaran n make up.. =))

kak aishah~

lepas make up,jantung sgt bedebar..dub dap dub dap..sbb turun tangge je mmg da rmai sedare mare gather n standby nk pegi surau for nikah..yg buat kelam kabut,ujan turun selebat lebatnye pukul 3pm,so a bit delayed,sbb kene tnggu hujan rede..

kat cni je kot nk lepaskan tension,b4 ke surau,byk betul kepala yg nk bg arahan,suruh angkat hantarn ke tidak,nk bwk semua ke tidak,bengang giler ms tu,serius muke ms tu da mcm cipan,sbb duk berkerut je tgk kepala2 yg menyibuk..ishhhh~geram je rs ms tu,tp disbbkan diri ini pengantin terpakse la menjeling mulut2 n suare2 sumbang yg xabis2 nk jd bos besar ms majlis ari 2..wat a life~dlm mane2 kenduri kwin pn sti ader some1 yg akan jd troublemaker..i didnt blame others but plez la,majlis orng tolong jgn nk sibuk jd kepala cm majlis ko plak..duhh~

muke tensen,tp kene control ayu gak..

tibanya di surau..sempt posing even ms ni seriusly cuak..tp control2,hehehe~

million thnx to my dearest besties,housemates yg sudi dtg ms nikah hari tu..thnx for the supports,helps, n especially my dear nana n win yg tolong pkai kan inai a day b4 nikah..luv u guyss!muahh!

saat yg mendebarkan apabila baba yg nikahkan ktorng hari tu..it was so touchy n after nikah yun terus nangis peluk baba..anak manjela konon2 nye,hehehe~

aku nikahkan di kau...

Sah sudah..Alhamdulillah..

the best momento..

so after upacara membatalkan air sembahyang,sempatla kami pose2 kat surau n amik pics..

sy nk posing sorng2 dulu,hehe~

me & the extended family.. =)

Ahmad Khairuddin et., al. (who will b next???)

lepas gedikx skit amik pic,next after the nikah,makan2 kat rumah...erm,ms ni pn ader part yg sgt xbes nk cte..Jem btull,Duh~
kes nye cmnie, actually, caterer supposed sediakan waiter n waitress on dat day as promises,tp dieorng da la dtg lmbt,i mean a bit delay skit nk prepare the food, assistant pn xder..n lg menambahkan geram,ader la mulut2 cm cipan ni mengeluh sane sini sbb kene wat keje..eh,cmon la,ni kan kenduri,stila ader kene tolong2 angkat pinggn ke ape,hidang ke,dulu ms kenduri die dulu,orng len xpenh ungkit pn kene buat..ni la jd mslh nk ungkit blk,sbb suare2 sumbang on dat day buatkan yun nk ungkit...then korng klu xske n xikhlas nk tolong..PLEz ye,jgn nk salahkan adik2 aku klu dieorng x tolong..ni majliis kwn kakak die n mmg pengantin sendiri xbg adik die susah2 nk tolong...they shud celebrate n enjoy to the fullest on their sister's wedding..Plez la,klu sakit mate nk tgk,u shud go home..rs cm xbaik nk ungkit,tp klu korng wat muke cm t*** kat rumah aku,silelah kluar ye melalui pintu depan mahupun pintu blakang..terime kasih..

xder plak pics si mulut2 cipan tu,patut suh aliah or amy amik skit pics dieorng,nmpk skit kot herot berot mulut dieorng tu...hehehehe~mmg ari 2 ader seditkit perasaan marah kat mulut2 cipan ni,tp bile pk blk,lantakla korng,hari ni aku kwin n xmo amik tau langsung psl korng sakit at ke ape..nsbla,sape suh dtg..bluekk~ (mode:jahat xingtt!!)

lepas kenduri,kami pn skali lg merakamkan aksi gedixx kami,hehehe~

13th Mac 2010, 8:30pm-Marhaban
mlm tu mmg xderla mlm berinai..jus a simple marhaban,tp simple2 pn nmpk meriah,sbbb kwn2 mama rmai yg dtg mlm tu..thnx so muchh auntiess! =))

xder pape kot nk cte psl event mlm tu..here some pics!




anyway,majlis ari 2 alhamdulillah semuanya lancar, jus a bit kelam kabut dengan kehadiran anasir2 yg ske jd troublemaker..n kepada caterer (xmo sebut name), confirm nti adik aku kwin,xmo pnggil korng lg..services cm hampeh..tp LUCKY u,makanan sdp,klu x free2 je kene sembur kat blog ni..hehehe~

million n zillion thanx to mama & baba yg byk support yun..mama yg sgt pent bertungkus lumus b4 the wedding,mmg mama mcm superwoman,xhenti2 buat keje..hanya Allah yg dpt membalas jasa kalian berdue..n bile yun da kwin yun sedar mama n baba mmg telah berjaya membesarkan yun sehingga saat yun diijabkabulkan..when i c myself,i c them inside me...mama & baba akan tetap menjadi idola yun bile esk2 yun nk besarkan anak... =))

then,thounsand thnx to dearest family,especially warga2 Kg Baru..yg super duper cool!yeahh!adik2 ku,Aliah n Amy for the photos..dearest besties n housemates...luv u guyss so muchh!!n not forgotten to my extended family from Taiping.. thnx so muchh!

kepada si troublemaker,sile beringt,hari ni majlis kami,esk2 majlis korng,bru korng tau cmner...esk2 ader orng len yg akan sbuk2 kat majlis korng n jd troublemaker cm korng gak..INGT tu...

Before the wedding!

erm...pening plak nk stat dr mane,hehehe~yun nk cte,ape yg berlaku b4 hari nikah on 13th mac 2010..


a) Las minute preparation
actually,yun xplan nk amik cuti awl,sbb 2 weeks b4 kawin, yun da amik cuti almost 3 weeks sebab umrah. so,mmg terkejar2 nk submit 1st draft tesis b4 kawin, xsilap 3 hari sebelum kwin bru blk KL,2 pn sme duk tnye apela yun buat kat penang lg..hehehe~

a week b4 wedding yun sempt lg cri kasut kwin kat penang,puas pusing dr sunway carnival, ke jusco perda,n akhirnye dpt gak ksut kat megamall.. (sbnrnye xpuas at tgk kasut tu,tp disbbkan xlarat n pnt berjalan,amik jelaaa!!)

abg yg xpenh jemu temankan yun shopping~

muke sdih sbb kasut yg diidamkan xdpt.. ='(

4 hari b4 kwin,ktorng blh plak gatal2 g buat manicure n padicure,1st plan da book awl2 nk buat spa,but unfortunately,yun period on dat day..kerana perasaan kecewa yg xdpt dibendung,akhirnye berjaya gak memujuk diri utk wat mani n padi..hehehe~thnx syg temankan yun wat mani n padi..so yun pn blnje la abg skali,memandangkan burfday abg on 11th mac,sgt sdih sbb 1st time xdpt nk celebrate skali..


muke abg sdg menahan geli,hahahaha~

4 days to go~

p/s:teringt abg geli2 bile kaki kene sental,hahaha! n gaye orng tu duk sental kaki yun cm sental kasut,abis ngn kepala n tocang die goyang2..LOL~

b) Sesi memakai inai
yun selamat smpai kat KL pd mlm 10th mac tu..smpai2 je,bilik pengantin da siap..thnx mama sbb memahami yun pnye taste,yun xske deco yg crowded..lantakla orng nk ckp blik ni simple,aslkan xsemak n nampak KG.hahaha!


mlm sebelum nikah,besties ku, nana n win dtg..thnx so much guys,korng byk sgt tolong n bg support b4 n during the event..mereke la yg sgt sabar pkaikan inai di jari kaki n tgn ku ini..abis kene mrh,sbb pengantin xreti nk duduk diam..hahahha!bape kali kene jerit,lg2 part kaki tu sgt susah nk tahan lame,sure gerak sane sini..bile ingt blk mmg klaka n sgt bes plak..windu plak nk jd pengantin.. =))

mak tiri nana sdng kusyuk memakaikan inai..


tadaaa~

anyway,enjoy the pics..for solemnization n reception story will b updated next..=))

Welcome Back.. =)

rasenye lame giler xupdate blog,nk kate bz xjugak,mls pn xjugak,jus xsempt je nk update story..byk kejadian yg telah berlaku a past few months back..hehehe~ the most memorable, semestinye hari perkahwinan ku yg kini melepasi sebulan lebih..orng len excited kot nk cte n upload pic kwin kat blog,tp yun salu bg alasn kat diri sendiri xsempt,hehehe~

mayb entry lepas ni nk cte chronology hari perkahwinan kami..

here some of my fav pis~

proudly introduce my luvly hubby,mr. rohaizad yusoff~

p/s: i luv u!!! =)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.