Testing2..1,2,3!



Testing2..kali ni yun sj je nk post psl lauk raye yg yun blaja ngn bibik last week..kuah lodeh@kuah lontong..memandangkan kami ni orng jawa,so kami biasa sebut kuah lodeh je..hehe~

mule2,kami buat sambal goreng dulu,bumbu2 nye same je cm buat kuah lodeh.. =)


tempe & orng jawa xdpt dipisahkan.. =)


pas2 kuah lodeh plak,check it out! =)





memandangkan yun da tinggl puasa selama 21 hari,so...utk menyambut hari pertama yun berpuasa,yun nk makan lauk raye..hehe~ Ns impit & kuah lodeh & Sambal Goreng..woooot2!!yun pn blaja la ngn bibik cmner nk buat lauk raye,konon2 la klu in- laws dtg leh la rase..ececece~mari testing2...1,2,3 lauk raye!!

da abis makan,bru teringt nk amik pics..act kalau ader sambal sotong lg sdp,tp buat ms ni,yun kene pantang dulu..hukhukhuk~raye nanti nk bedal puas2..huahuahua!


4 comments:

Atiqah Adnan September 7, 2010 at 3:37 PM  

qah suka lodeh.. lontong pun sama.. lama dah tak makan.. kalau kena dengan sambal kerang lagi sedap tau..
^___^

~Yun~ September 7, 2010 at 11:53 PM  

samela kte!!lontong lg sedap dr ns impit,tp yun xtau nk buat,klu blk kg,ader gak makcik buat..sdp!owh..ngn sambal kerang lg bes ek?xpenh try lg,menarik gak,blh cube pasni.. =)

bubbles182 September 8, 2010 at 2:07 AM  

you mean lontong yg balut daun pisang tu eh? klau yang tu, every year kitorg buat XD

~Yun~ September 8, 2010 at 12:45 PM  

aah jue,yg tu la..bru Ummpp mkn ngn kua lodeh,bru btul2 jawa,hehe~klu yun blk kg,makcik2 buat la ni,ni raye kat cni,sape nk buatkan..hukhuk~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.