Shopping Spree at Penang International Indian Festival!

ok..ok..post di atas bukanlah tujuan sbnr kami ke Penang Island last weekend (tp sebenrnye menyelam sambil minum air oren,hehe~). act,kami ke wedding Nyak Safira & Halimi on 12th June 2010..

to Nyak & Halimi,
Congratz on ur wedding..hope u guys hv a blissful and happy marriage life!! =))

pose wajib ketika berjalan2 dengan yg tersyg.. =)

Uuuuu..traffic congestions was bad during the weekend,on weekdays u don hv to tell la kan.. =P

mereka pn mau jugak posing,hehe~

the gorgeous bride & groom.. =))

so,after tgk pengantin bersanding,kami pn meronda2 kat Komtar,sudah berzaman agaknye xmenjejakkan kaki kat sini..Uuu,teringt zaman muda mudi pnyela jauh berdating smpai ke cni..hehe~how time flies... =))

berbalik kepada tujuan asl,sbrnye nk sgt pegi Penang International Indian Festival,lepas ber'blogwalking' ke blog Drama Mama. sgt tergode tgk blouse yg murah,cntix plak tu..so,yun insist n pujuk mr. hubby..where the hell is Penang Times Square??sy pun tak tau,huhu..dengan bantuan pakcik beca yg baik hati,kami pn dengan selambe meredah jalan yg sudah pasti semuanya one way...nasib tak sesat OK,kalau sesat sure perang dunia meletus dlm kerete.. (confirm blk dengan kekesalan teramat,hehe~)

haaa..tu die Penang Times Sq.sowi for the shakky pic,ni la natijahnye bila terlebih excited!!

ok..skarang da happy..Mr. Hubby ckp betul la ni tempatnye,rmai je orng india,hehe~yg klaka tu mase tgh ronda2 nk cri festival ni,punyela mr. hubby buat lawak,nmpk orng india rmai2 je die ckp..haa..tu die indian festival,betul la yang,rmai tu india!!pdhal tempat ape nth die tnjuk..sdih giler,bg harapan menggunung betul,saba jela..at last,nsb jmpe..terima kasih pakcik beca.. =))

xsempt nk snap pic dlm hall tu..really crowded n cramp wif peoples..do i hv to mention the smell,i mean the B.O..Uuu,no need.. (sbb sy nk munth bile terkenangkan aroma yg menusuk hidung bak sembilu,uuuuuwekk)

anyway,the ehxbition hall quite huge..byk booth jual baju, sari, acessories, bedsheets, bags, manisan, maruku, cotton yg comel2, n byk lagi..jus name it~

caught on camera,seorng perempuan sdng rakus memilih baju..adoi,rambang mate da..murhnyee!! (sudah jmpe target..)

Kacang2 pn ader..mari2,beli2..

if i were the kiddos,sure da bukak baju menari n mandi bersuke ria di situ..cntik kan? =)

found dis luvly bag..lihat dibelakang,manusia sdng rakus memilih..Gud bargain,only at RM 15..wonder how much dis bag cost in India? =P

kami tamak siap asingkan beg yg cntik,pdhal beli satu je..hehe~

they sell cottons too..luv the designs,one for my baju kurung n the other for blouse..tak saba rase nye nk hantar tailor!!

dis one is really gud bargain with quality..only at RM 10!!luv at first sight,terus rembat,tanpa berpk panjang.. =)) (they sold dis blouse at RM 7 during the last day,xamik untung ke dieorng ni..)

i heart dis bag..ader mirror lagi..hehe~

setelah penat berasak2 dan bergelumang dengan bau2 yg 'harum', kami pun pulang ke rumah,xperasan jam da pukul 930pm, n we don take our dinner yet..mmg hati sgt riang gumbira,tp pdn muke sbb diri sendiri mengalami gastrik n angin yg teruk for the whole night..Uuuu.. (2la padahnya pada diri sendiri,hehe~)


4 comments:

Meey@ June 14, 2010 at 1:21 PM  

wei, ape ni buh pic aku yg selebet cipan jek aku tgk.eeeee..delete..remove.delete.remove.eeeee geli tgk.

~Yun~ June 14, 2010 at 1:52 PM  

mane de selebet,perasan je ko ni,comel je..satu lg tu abg ko xtgk camera,huhuhuhu~

Drama Mama June 15, 2010 at 1:42 PM  

wahhhhh bestnya banyak u beli. akak sempat beli 2 blouse tu ja. i heard jugak last day tu memang murah gila tapi tak sempat pegi! sob sob sob!

kena tunggu next year plak lah. btw, cantik2 yang u beli tu. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

~Yun~ June 15, 2010 at 2:05 PM  

thnx kak..cntik2 kan blouse semua,rmbang mata..yun sempt hasut member pegi on the last day..dieorng borong smpai 6 blouse,hehe~

xpe,hopefully next year ader festival ni,confirm kte pegi kan??hehe~untung gak duduk penang ni..=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.