Solemnization..Yun & Ijat =))

13th Mac 2010

hari ni adalah hari yg plng bersejarah dlm hidup kami..all the years we had been through for the past 5 years, akhirnye kami selamat diijabkabulkan tepat 3:30 pm pada 13th Mac 2010..even da sebulan lebih berlalu,dat sweets n unforgettable moments keep on playing and rewinding in my mind..syukur alhamdulillah,degan sekali lafaz,yun akhirnye sah menjadi isteri kepada En. Mohd Rohaizad Mohd Yusoff..n now i am officially married n wif a new title which is, Pn. Nurul.. =))

13th Mac 2010, 1:00 pm
kak aishah from aishah anggun boutique mmg dtg on time dat day..erm,yun ske sentuhan die,very natural n make up xnmpk heavy,n die la orng yg same make up kan yun ms tunang ari tu..thnx so much kak aishah for the pelamin,hantaran n make up.. =))

kak aishah~

lepas make up,jantung sgt bedebar..dub dap dub dap..sbb turun tangge je mmg da rmai sedare mare gather n standby nk pegi surau for nikah..yg buat kelam kabut,ujan turun selebat lebatnye pukul 3pm,so a bit delayed,sbb kene tnggu hujan rede..

kat cni je kot nk lepaskan tension,b4 ke surau,byk betul kepala yg nk bg arahan,suruh angkat hantarn ke tidak,nk bwk semua ke tidak,bengang giler ms tu,serius muke ms tu da mcm cipan,sbb duk berkerut je tgk kepala2 yg menyibuk..ishhhh~geram je rs ms tu,tp disbbkan diri ini pengantin terpakse la menjeling mulut2 n suare2 sumbang yg xabis2 nk jd bos besar ms majlis ari 2..wat a life~dlm mane2 kenduri kwin pn sti ader some1 yg akan jd troublemaker..i didnt blame others but plez la,majlis orng tolong jgn nk sibuk jd kepala cm majlis ko plak..duhh~

muke tensen,tp kene control ayu gak..

tibanya di surau..sempt posing even ms ni seriusly cuak..tp control2,hehehe~

million thnx to my dearest besties,housemates yg sudi dtg ms nikah hari tu..thnx for the supports,helps, n especially my dear nana n win yg tolong pkai kan inai a day b4 nikah..luv u guyss!muahh!

saat yg mendebarkan apabila baba yg nikahkan ktorng hari tu..it was so touchy n after nikah yun terus nangis peluk baba..anak manjela konon2 nye,hehehe~

aku nikahkan di kau...

Sah sudah..Alhamdulillah..

the best momento..

so after upacara membatalkan air sembahyang,sempatla kami pose2 kat surau n amik pics..

sy nk posing sorng2 dulu,hehe~

me & the extended family.. =)

Ahmad Khairuddin et., al. (who will b next???)

lepas gedikx skit amik pic,next after the nikah,makan2 kat rumah...erm,ms ni pn ader part yg sgt xbes nk cte..Jem btull,Duh~
kes nye cmnie, actually, caterer supposed sediakan waiter n waitress on dat day as promises,tp dieorng da la dtg lmbt,i mean a bit delay skit nk prepare the food, assistant pn xder..n lg menambahkan geram,ader la mulut2 cm cipan ni mengeluh sane sini sbb kene wat keje..eh,cmon la,ni kan kenduri,stila ader kene tolong2 angkat pinggn ke ape,hidang ke,dulu ms kenduri die dulu,orng len xpenh ungkit pn kene buat..ni la jd mslh nk ungkit blk,sbb suare2 sumbang on dat day buatkan yun nk ungkit...then korng klu xske n xikhlas nk tolong..PLEz ye,jgn nk salahkan adik2 aku klu dieorng x tolong..ni majliis kwn kakak die n mmg pengantin sendiri xbg adik die susah2 nk tolong...they shud celebrate n enjoy to the fullest on their sister's wedding..Plez la,klu sakit mate nk tgk,u shud go home..rs cm xbaik nk ungkit,tp klu korng wat muke cm t*** kat rumah aku,silelah kluar ye melalui pintu depan mahupun pintu blakang..terime kasih..

xder plak pics si mulut2 cipan tu,patut suh aliah or amy amik skit pics dieorng,nmpk skit kot herot berot mulut dieorng tu...hehehehe~mmg ari 2 ader seditkit perasaan marah kat mulut2 cipan ni,tp bile pk blk,lantakla korng,hari ni aku kwin n xmo amik tau langsung psl korng sakit at ke ape..nsbla,sape suh dtg..bluekk~ (mode:jahat xingtt!!)

lepas kenduri,kami pn skali lg merakamkan aksi gedixx kami,hehehe~

13th Mac 2010, 8:30pm-Marhaban
mlm tu mmg xderla mlm berinai..jus a simple marhaban,tp simple2 pn nmpk meriah,sbbb kwn2 mama rmai yg dtg mlm tu..thnx so muchh auntiess! =))

xder pape kot nk cte psl event mlm tu..here some pics!




anyway,majlis ari 2 alhamdulillah semuanya lancar, jus a bit kelam kabut dengan kehadiran anasir2 yg ske jd troublemaker..n kepada caterer (xmo sebut name), confirm nti adik aku kwin,xmo pnggil korng lg..services cm hampeh..tp LUCKY u,makanan sdp,klu x free2 je kene sembur kat blog ni..hehehe~

million n zillion thanx to mama & baba yg byk support yun..mama yg sgt pent bertungkus lumus b4 the wedding,mmg mama mcm superwoman,xhenti2 buat keje..hanya Allah yg dpt membalas jasa kalian berdue..n bile yun da kwin yun sedar mama n baba mmg telah berjaya membesarkan yun sehingga saat yun diijabkabulkan..when i c myself,i c them inside me...mama & baba akan tetap menjadi idola yun bile esk2 yun nk besarkan anak... =))

then,thounsand thnx to dearest family,especially warga2 Kg Baru..yg super duper cool!yeahh!adik2 ku,Aliah n Amy for the photos..dearest besties n housemates...luv u guyss so muchh!!n not forgotten to my extended family from Taiping.. thnx so muchh!

kepada si troublemaker,sile beringt,hari ni majlis kami,esk2 majlis korng,bru korng tau cmner...esk2 ader orng len yg akan sbuk2 kat majlis korng n jd troublemaker cm korng gak..INGT tu...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.