::Home Sweet Home::

besnye dpt blk rumah..ingtkan blk rumah,nk ajak mama jalan2 kat jalan TAR,but 3 days at home end up lepak2 je..cm mls je nk kua,plak tu gaji xdpt dis month,lg mls nk kua..

semlm,g berbuke puasa kat umah angah,angah masak mcm2,ader sate kambing,roti jala,pecal,bakwan (indon food), n kuih2 skit..mama pn buat pecal, then bwk big apple donuts utk anak angah..xder plak pic ms bebuke puasa..hehehe!tp mmg meriah..i wish atok n nenek dpt tgk cucu2 die membesar..rindu sgt kat dieorng..


sdih,arini nk blk penang da..cm xder mood je nk kemas beg,lg sdih,arini xdpt buke puasa kat umah,tp mama nk bekalkan yun macaroni..cm sdih plak buke puasa dlm tren..='( but don wori,raye a few weeks more,nti raye blh balik puas2..hehehe!

here some pic kat kg bru..bes duk layan si comel nazihah..she wore bee's suit yesterday..comey sgt!



jiba yg salu spoilkan gmbr..bertuah pnye budah..erghh!






It's Friday..n Yet 2 More Problems..

diam xdiam da jumaat arini,sekejap je kan..time flies..yeye!mlm ni nk blk rumah..rindu sgt kat rumah.."dinah asik tnye je,kak yun bile nk blk??"cian kat die..

tp yg xbesnye,ader 2 problems.Prob 1,pg td jmpe Dr Razaina,die telah menambahkan kerisauan n beban keje b4 nk blk bercuti ni..adoi!die suruh prepare 2 abstracts utk conference hujung thun ni..waa..bz nyer..target nk complete kan lab work end of dis year..pening sgt pale result byk xjd..tension sgt..

Prob ke 2,gaji xmasuk pn bulan ni..xtau nape,ari 2 dpt surat dr RCMO,die mention no akuan projek da tuka..so it means sti duit masuk by dis month,ape mslhnye pn xtau..nk nangis je rs..da la duit tinggl RM44 je dlm bank..Ya ALLAH,byknye dugaan..sdih sgt..xder mood nk wat keje,dr td nk cri idea nk wat abstract xbuat2 lg..at the end,ke blog jugak tempt meluahkan perasaan.. =(

at least blk rumah nti,dpt la tenangkan perasaan..totally out of mood hari ni..

p/s: ble blk KL nti,for sure yun akan merindui seseorng kat cni..

Perasaan ku..

xtau cmner nk start post kali ni..jus nk expresskan ape yg yun rs..erm,btul orng ckp kan,bile bertunang ni byk sgt dugaan..kene give n take..byk kene sabar..tolerate..phm..nmpk mcm sng kan,tp bile kene kat diri sendiri,kdng2 kte pn xtau nk handle cmner..

nthla,bg yun..bnda tu bukan sng..klu kte mengalah,kdng2 kte terase,n klu kte jus let go pn ok je,kire pas2 sme pn setel n rs bes kan..i jus realize dat orng perempuan ni die susah nk lupe..but for men they easily forget..sbb tu susah nk phm orng perempuan kot,sbb jiwe dieorng halus n mudah sgt nk terase..

so,sng je,xmo terase,pk bnda bes2 je kan..tp 2la..perempuan ni mudah terase,nti skit2 sti sensitif,sbb tu orng lelaki ni mls nk layan..apatah lg nk pujuk n ikut kehendak kte..

the past fews days,sme serbe xkene..yayang pn cm moody je,yun pn terase tempiasnye..even to the small things sme cm xkene..yun phm mayb abg byk sgt keje,then blk lewat lagi..geram plak rs kat kilang abg tu,xkn sme abg kene buat..mcm kuli je..yun nk salahkan kilang abg gak,xkire..bluekk!

bile byk terase kte akan makan hati kan..so air mate la jd peneman tdo yun..xpela,yun redha..saba..ujian n dugaan ms tunang ni kecik je bru..mmg kecik..tp terlalu besa utk yun yg bru bergelar tunangan orng yg bru nk masuk 3 bulan..

Bulan Ramadhan ni byk menguji kesabaran yun..bersabarlah wahai hati..

Dugaan Di Bulan Puasa..

erm....semlm teman radin g rumah en. azwan,nk tempah tudung raye pnye pasal..so,after meeting post mortem futsal,ktorng pn terus berlari menaiki kerete..

then,smpai je kat rumah en azwan,radin tnye.."yun,ko nk kua x?"..masa tu duk terpk,klu dpt masuk rumah en azwan,sti dpt tgk stok tudung bru..hehehe!so,dipendekkan cte,klua je dr kete radin,terusla ke gate rumah die..dgn tetibe,ku merasakan bdn ni cm tersentap xsemene-mene,skali da perasan rupenye kaki ni sebelah da termasuk dlm grating longkang depan rumah die..sti korng perasan kot,every house sti ader longkang kecik,then ader grating..sgt musykil cmnerla kaki ku yg kecik ni blh terbolos dlm tu..ADOI..sakit die,tuhan je yg tau..

da terhenjut2 ms tu,terus masuk kete..mujurla en azwan xder kat umah,klu x malu tuhan je tau..huhuhu!pas2 terus kol mama,siap nangis2 kate kaki masuk longkang,tp mama plak dgr kete masuk longkang..hehehe!kami pn xjd g bazar,then straight away g klinik..Dr Jammy kate ok,bengkak skit je..then by dat time kat klinik,abg pn dtg..terus bwk yun g x-ray,utk confirmkan kaki ku ni patah or retak..nk g hospital cuak sgt..takut..

bile nk solat..tuhan je yg tau sakitnye cmner,nk duduk antara 2 sujud tu lagila sakit..wuwuwuwu!sdih sbb xdpt g terawikh,tp nk try buat slow2 kat rumah..bak kate mama,xpe..sakit skit je,mayb ni kifarah dose..mayb yun byk wat dose..sakit ni skit je..ALLAH baru nk uji..xpe..yun redha.. =)

btw,thnx so much tunangku..ader gak orng nk sponsor x-ray yun..teman yun g x-ray..papah yun..n terutama skali housemate ku radin..thnx so much babes..tolong aku kuakan kaki yg tersekat kat longkang,bw g klinik n tapaukan makanan utk buke.. =)

Moge2 ALLAH balas jasa baik abg n Radin.. =)


1st Ramadhan..

hari ni 1st day puase..tp yun xleh puasa pn,hehehe!apakah motif post ini ek?sj2 je sbnrnye,sbb bosan..windu kat yayang..snoknye sbb die dpt blk umah..mentang2la umah dekat,xaci btul yayang ni..td kol yayang,yayang xsihat..demam..i wish he will b better 2 morrow..riso sgt nowdays demam bukan calang2 demam..takut je H1N1..yun doa moge2 syg cpt2 bek k..

td kol yayang xangkat,mayb da lelap sgt kot..better he get a better rest..harap2 yayang mknla ubat,pesan pn xgne,yun bukan nmpk pn..hehe!cm xsaba plak nk kwin,sng skit yun nk jg klu syg sakit..xpe,saba2..=)

nk tdola..nantuk da..gudnite everybody!


p/s:windunye,mlm ni xder orng nk nyanyikan lagu please2..die tdo da..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.