Ayra at Little Spa Kingdom

Salam dear mommies and readers..

waaa!semangat ok nak update..ni tengah rajin harus bersemangat!tengokla plak next month kalau mood ke laut..blog pn entah ke mana..heeeee~

ok,last week mummy excited nak bwk Ayra pergi spa!waduhhhh2 kecik2 lagi adik da ber spa bagai..

so check kat Groupon,ada voucher RM69!cepat2 mummy grab..then ada lagi additional discount so dapat RM44 only! normal price tak silap RM99 for Baby Spa Package (yoga+hydrotherapy+massage)

Mummy book session at 10am,dari rumah tak sampai 20 minit, since Publika dekat je dari Kepong..

Yg paling lawak sampai awal,tapi sesat dalam bangunan xtau nak pergi mana..tragis betul..haha!

ok,masuk dalam Little Spa Kingdom memang teramatlah cantik!terpegun seketika!



siap ada nursing room!

1st session:Yoga
Yoga ni actually more to stretching before baby berendam dalam pool..takla baby terkejut kan..so bagi die rileks..adapt dengan environment..


2nd Session: Hydrotherapy (Swimming)
Haaa..part ni suppose mummy kene excited sebab nak tgk Ayra swim,tp anak mummy fobia bila di biarkan sorang dalam pool!menjerit ketakutan!ingatkan penah swim masa holiday dulu..oklaaa kan...mayb die nak mummy berenang skali baru die ok kot...pasrah je la dik..rasa tak sampai 5 minit je..tapi therapist baik..siap bagi Ayra main2 kat tepi pool bagi die rileks..tapi still Ayra tak nak..sampai tukar 3 floats..haha!


3rd Session: Baby Massage
ok!ni session Ayra paling suka..die mmg suka diurut di belai..sebab tiap malam dia akan tido bila mummy urut..hehehe!memang layan betul bila kene urut..masuk kereta terus tido!

dear mommies yang masih terfikir2 lagi..yun sgt recommend uolsss pegi!actually ada few places for Baby Spa ni..1st in Malaysia sebenarnya Hipopo Baby and another one Giggling Jellyfish Baby Spa..tu pn macam menarik..mayb blh try lepas ni..

yun rasa lepas pergi spa ni..Ayra tido dengan lebih lena..before ni susah sangat nak tido..so yun mmg amalkan sesi mengurut sebelum Ayra tido..ada rezeki,mummy bwk Ayra pergi lg..kita try spa lain plak!


belum keluar parking dah tido..sedaplaaa tu kene urut!


















Long Hiatus

Salam dear mommies and readers!

ada lagi ke readers blog usang ni...hehehe!

sorry for long hiatus..been busy handling 2 kiddos,busy at work,juggling between motherhood and study mode!

insyaAllah i will continue my updates here!ohhh how i miss blogging..banyak geng2 mommies pn dah lama menyepi mungkin sibuk menguruskan anak2 kan..yelah semua dah tambah 2 orang anak... =)

here some photos of my loved ones!

Ayra Raihana 8 months and Rayyan Afif 3 years old!lama betul mummy tak update pasal uolss..hehe

Quinny Zapp Xtra 2.0 Promotion!!

Salam dear mommies and readers!

We have promotion for Quinny Zapp Xtra 2.0 foldable type (UK Spec)

We have all new denim colours!
All ready stock!

Any orders/enquiries kindly whatsapp/msg 0128010992 for details!Thanks!

we hv courier and pickup service as well! do contact me.. =)

Anna and Elsa Frozen Dolls!

Hi dear mommies and readers!!

Frozen die hard fans anyone??

One set elsa and anna dolls only RM39!!

Interested,kindly wassap 0128010992 for orders and enquiries..

visit and like FB: Lil' Rayyan Boutique
visit and follow Instagram: LilRayyanBoutique

Babywearing with SSC (Soft Structured Carrier)

Salam dear mommies and readers..

ok,hari ni yun nak share pasal babywearing!dulu tak tau pn pasal ilmu babywearing ni..lepas join satu Group kat FB,yun pun sikit2 sedut ilmu dari sana..ooo,rupanya banyak yg yun tak tahu..

ok,meh nak share sikit..kenapa penggunaan baby carrier biasa tidak digalakkan..




1st yun try dengan ring sling..tapi tak berapa selesa sebab rasa bahagian pinggang tak support..so masa nak let go hari tu,bibik pun baru start kerja,dia nak ring sling tu!katanya selesa nak gendong Ayra,maka sedekah la kat bibik...hehehe

survey punya survey,yun minat dengan SSC,tengok harga Boba and Ergo boleh tahan jugak...survey lagi and tanya few friends,yun jumpa this FB Page: BigEyesShop

tengok design die sangat menarik!harga pun reasonable..cepat2 place order..

Alhamdulillah sekarang yun sangat selesa pakai SSC ni..bayangkan setiap hari nak angkut afif and ayra naik kereta..bila pakai SSC ni dapatlah bwk brg and pimpin afif..

few photos yun nak share dengan uolss!!

 1st  time try masa pergi holiday..

 Ayra dah mula serasi.. =)

Fall in love with SSC!


Afif First Day at Qdees

salam dear mommies and readers..

haa ingat tak entry lepas kisah yun hanta afif ke taska...ok,jangan gelak!afif pergi taska untuk 5 hari je,malu nak cerita kat orang,duit we alls dah terbang RM350..

kisahnya sebab afif warded after 5 days duduk kat taska..sedih kan..yun tak tahu apa puncanya,tapi baru masuk sehari die dah selseme and bermulala rentetan die demam sampai kene admit..

so,akhirnya we alls decide utk afif stay dengan nenek mama..bila fikir2 kesian sgt die macam boring duduk kt rumah..

yun pun amik full day leave utk survey school utk afif dan yg plng penting dekat and harga haruslaaa reasonable ye sayang. =)

dulu yun minat genius aulad,tapi distance dr rumah kene naik van..rasa tak confident utk afif naik van sendiri,haha!paranoid mummy i am!

survey punya survey we decide on Qdess,Bandar Menjalara

since adik yun kerja part time kat situ..hati ni ada sedikit kelegaan..boleh die tengok dan intai2 afif..

Rugi plak register tengah tahun..sebab tak terfikir pun nak hanta masa awal tahun..rasa anak aku ni kecik lg ni nak pergi sekolah..

ok,1st day biasala..drama sikit..takut..siap nangis..tapi yang best Qdees dia tak pernah halang parents utk duduk dalam kelas sampai habis..tapi yun nak afif survived..nampak dah leka..terus mummy cabut lari!tapi still intai dari luar..


Day 1

Day 2

Day 3

Day 3

Teacher cakap..afif ok..nampak mummy takde nangis kejap..lepas tu ok..harap sangat afif blh adapt!yun actually tak harap sangat die tau semua bende..tapi at least bagi die bergaul..communicate dengan rakan sebaya..learn how to share things..yelah,afif kan ada problem speech delay..hopefully hanta ke school dapat bantu anak mummy cepat cakap.. =)

Belajar rajin-rajin ye sayang..Be a Good Boy!Makes mummy and papa proud of u.. Love u!



Autumz Deluxe Ring Sling To Let Go!

salam dear mommies and readers..

yun nak buat iklan sikit..maaf dipinta...

yun nak letgo Autumz Deluxe Ring Sling (Aluminum Ring)

Reason: 
sebab yun nak beli SSC baru,so taknak simpan yang ni,sebelum buruk tersimpan dalam almari yun nak let go

Price: 
RM 90 including postage

masa yun beli RM 119.90

Condition:
9.5/10 (baru 2 minggu beli,like new,pakai kat rumah je)

anyone interested kindly wassap/msg at 012-8010992 or email:nurul2209@gmail.com




Features:
  • Aluminium rings that lock and grip well
  • Breathable and soft fabric - suitable for hot tropical climate (100% cotton)
  • Soft leg padding to cushion baby's thighs
  • Convenient pockets to keep small articles
  • Compact & lightweight
  • One size fits all
  • Multiple carrying positions allowed
Allowed carrying positions:
  • Tummy-to-tummy Style
  • Cradle Hold Style
  • Kangaroo Style
  • Hip Carry
  • Piggy-Back Style
Suitability :- from newborn (~3.5 kg) till independence (~12 kg)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.