Quinny Zapp Xtra 2.0 Promotion!!

Salam dear mommies and readers!

We have promotion for Quinny Zapp Xtra 2.0 foldable type (UK Spec)

We have all new denim colours!
All ready stock!

Any orders/enquiries kindly whatsapp/msg 0128010992 for details!Thanks!

we hv courier and pickup service as well! do contact me.. =)

Anna and Elsa Frozen Dolls!

Hi dear mommies and readers!!

Frozen die hard fans anyone??

One set elsa and anna dolls only RM39!!

Interested,kindly wassap 0128010992 for orders and enquiries..

visit and like FB: Lil' Rayyan Boutique
visit and follow Instagram: LilRayyanBoutique

Babywearing with SSC (Soft Structured Carrier)

Salam dear mommies and readers..

ok,hari ni yun nak share pasal babywearing!dulu tak tau pn pasal ilmu babywearing ni..lepas join satu Group kat FB,yun pun sikit2 sedut ilmu dari sana..ooo,rupanya banyak yg yun tak tahu..

ok,meh nak share sikit..kenapa penggunaan baby carrier biasa tidak digalakkan..




1st yun try dengan ring sling..tapi tak berapa selesa sebab rasa bahagian pinggang tak support..so masa nak let go hari tu,bibik pun baru start kerja,dia nak ring sling tu!katanya selesa nak gendong Ayra,maka sedekah la kat bibik...hehehe

survey punya survey,yun minat dengan SSC,tengok harga Boba and Ergo boleh tahan jugak...survey lagi and tanya few friends,yun jumpa this FB Page: BigEyesShop

tengok design die sangat menarik!harga pun reasonable..cepat2 place order..

Alhamdulillah sekarang yun sangat selesa pakai SSC ni..bayangkan setiap hari nak angkut afif and ayra naik kereta..bila pakai SSC ni dapatlah bwk brg and pimpin afif..

few photos yun nak share dengan uolss!!

 1st  time try masa pergi holiday..

 Ayra dah mula serasi.. =)

Fall in love with SSC!


Afif First Day at Qdees

salam dear mommies and readers..

haa ingat tak entry lepas kisah yun hanta afif ke taska...ok,jangan gelak!afif pergi taska untuk 5 hari je,malu nak cerita kat orang,duit we alls dah terbang RM350..

kisahnya sebab afif warded after 5 days duduk kat taska..sedih kan..yun tak tahu apa puncanya,tapi baru masuk sehari die dah selseme and bermulala rentetan die demam sampai kene admit..

so,akhirnya we alls decide utk afif stay dengan nenek mama..bila fikir2 kesian sgt die macam boring duduk kt rumah..

yun pun amik full day leave utk survey school utk afif dan yg plng penting dekat and harga haruslaaa reasonable ye sayang. =)

dulu yun minat genius aulad,tapi distance dr rumah kene naik van..rasa tak confident utk afif naik van sendiri,haha!paranoid mummy i am!

survey punya survey we decide on Qdess,Bandar Menjalara

since adik yun kerja part time kat situ..hati ni ada sedikit kelegaan..boleh die tengok dan intai2 afif..

Rugi plak register tengah tahun..sebab tak terfikir pun nak hanta masa awal tahun..rasa anak aku ni kecik lg ni nak pergi sekolah..

ok,1st day biasala..drama sikit..takut..siap nangis..tapi yang best Qdees dia tak pernah halang parents utk duduk dalam kelas sampai habis..tapi yun nak afif survived..nampak dah leka..terus mummy cabut lari!tapi still intai dari luar..


Day 1

Day 2

Day 3

Day 3

Teacher cakap..afif ok..nampak mummy takde nangis kejap..lepas tu ok..harap sangat afif blh adapt!yun actually tak harap sangat die tau semua bende..tapi at least bagi die bergaul..communicate dengan rakan sebaya..learn how to share things..yelah,afif kan ada problem speech delay..hopefully hanta ke school dapat bantu anak mummy cepat cakap.. =)

Belajar rajin-rajin ye sayang..Be a Good Boy!Makes mummy and papa proud of u.. Love u!



Autumz Deluxe Ring Sling To Let Go!

salam dear mommies and readers..

yun nak buat iklan sikit..maaf dipinta...

yun nak letgo Autumz Deluxe Ring Sling (Aluminum Ring)

Reason: 
sebab yun nak beli SSC baru,so taknak simpan yang ni,sebelum buruk tersimpan dalam almari yun nak let go

Price: 
RM 90 including postage

masa yun beli RM 119.90

Condition:
9.5/10 (baru 2 minggu beli,like new,pakai kat rumah je)

anyone interested kindly wassap/msg at 012-8010992 or email:nurul2209@gmail.com




Features:
  • Aluminium rings that lock and grip well
  • Breathable and soft fabric - suitable for hot tropical climate (100% cotton)
  • Soft leg padding to cushion baby's thighs
  • Convenient pockets to keep small articles
  • Compact & lightweight
  • One size fits all
  • Multiple carrying positions allowed
Allowed carrying positions:
  • Tummy-to-tummy Style
  • Cradle Hold Style
  • Kangaroo Style
  • Hip Carry
  • Piggy-Back Style
Suitability :- from newborn (~3.5 kg) till independence (~12 kg)

Dilema Ibu Bila Anak Ke Taska

salam dear mommies and readers...

yun dah start hantar afif ke taska..memang sedih..mummy yg menangis masa 1st day hantar,drama sungguh kan mummy..tapi tu la hakikatnya bila anak tak pernah berpisah dengan mak..

berat dan sayu hati..tak pernah rasa macam ni..tak suka bangun pagi nak pergi kerja..benci perasaan tu..tak suka tengok afif sedih cebik bila sampai depan taska..

nenek mama tak memang tangan nk jaga dua orang sekali..since maid pun sekarang payah nak cari..

bila hanta taska,yg baiknya kita rasa anak kita akan bergaul dengan rakan sebaya,bagi cepat cakap,lebih disiplin..tapi part yg sedih bila kita terpaksa tengok muka dia mcm tak rela..balik pun sedih je..rasa macam menggangu emosi budak ni...

kalau ada mommies yang biasa hanta anak taska..cuba cerita sikit 1st experience uolsss...

yun macam tak sanggup je..rasa nak benti keje..

tapi husband cakap..bagi die berdikari,tengok dunia luar,bergaul dengan orang lain..

moga mummy tabah menempuh hari2 yg mendatang..

mama yun cakap..ni baru anak masuk taska,belum darjah 1,masuk asrama,pergi universiti,pergi belaja oversea,kahwin..kata dia..ni baru fasa pertama dalam kehidupan yun kene tempuh..

moga ini jalan terbaik untuk Rayyan Afif berdikari.. =)

bila afif pergi taska mummy yg terlebih excited tempah sticker nama letak kt botol susu and botol air..hehehe
 



Fisher Price Infant to Toddler Rocker Murah!!

salam dear mommies and readers..

new items at Lil Rayyan Boutique..

Price reduction for Fisher Price Rocker!Murah giler uolssss.. =)

RM 150 only!!!

interested??? To order,kindly visit us at
FB Fanpage: Lil Rayyan Boutique
Instagram: Lilrayyanboutique

or just wassap Mummy Yun:012-8010992

Blue
Pink
Fisher Price Infant to Toddler Rocker
It starts out as an infant seat or rocker with a low-profile frame, very appropriate for newborns. Then, as your child grows, you can easily convert this portable rocker to an infant seat to add interactive toy play. Then, make it a toddler rocker.

Flip out the kickstand to convert it from a rocker to a stationary seat for older babies or toddlers. The Newborn-to-Toddler Portable Rocker folds easily and has a built-in handle, so it can go wherever you and baby do! Requires 1 “D” alkaline battery (not included).

Maximum Weight: 40 lbs. (18 kg)

Developmental Guidelines: Use the portable rocker’s upright position only when your child has developed enough upper body control to sit without leaning forward.

Better for Mom...
- Enjoy years of use with this portable rocker—from infancy to 40 pounds!
- Convenient space for feeding baby
- So portable!
- Machine-washable pad makes cleaning this rocker a breeze!

Better for Baby...
- Calming vibrations and gentle rocking motion help comfort and soothe baby.
- Versatile seat angles add comfort for different age babies, from infants to toddlers!
- Bright colors and patterns stimulate your infant's visual sense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.